26 februari 2017 door Miranda in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

Les Menuires is de meest uitgebreide plaats van het immense Franse skigebied Les Trois Vallées in de regio Savoie Mont Blanc. Op ruim 1800 meter liggen diverse wijken, die elk hun eigen karakter hebben; van het levendige La Crosette tot het sfeervolle Reberty. Les Menuires staat bekend als een kindvriendelijke bestemming, en dat is het ook, maar eigenlijk is elke wintersporter die van 'kilometer vreten' houdt hier aan het juiste adres. Stelletjes, groepen vrienden of families vinden hier ruime appartementen en fijne hotels. In deze video geven we je een indruk van het dorp, het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport in Les Menuires.

#1. Piste: rode afdaling Fred Covili vanaf Pointe de la Masse

Vanaf de Pointe de la Masse op 2804 meter hoogte heb je een waanzinnig mooi uitzicht. Je bereikt dit punt door een tweetal gondelliften te nemen. De rode piste Fred Covili is een heerlijke rode piste, waarbij je continue geniet van dit prachtige uitzicht. Een piste die je absoluut moet skiën als je in Les Menuires bent.

#2. Pisterestaurant: Chez Pépé Nicolas

Aan pisterestaurants geen gebrek in Les Menuires en Les Trois Vallées. Van grote buffetrestaurants tot kleine berghutjes. Een absoluut pareltje is Chez Pépé Nicolas. Onderaan de piste La Chasse vind je dit voormalige Alpenboerderijtje. Het is nu omgetoverd tot bergrestaurant met een moderne inrichting, zonnig terras en overheerlijk eten.

Chez Pépé Nicolas

Chez Pépé Nicolas in Les Menuires

#3. Après-ski: Ninkasi

In Les Menuires is het niet dagelijks groot feest in de après-ski, maar er zijn wel meerdere plekken waar het gezellig is na het skiën. In Ninkasi in de wijk La Crosette, verzamelen zich dagelijks veel skileraren en locals om de dag af te sluiten. Je drinkt hier biertjes uit Lyon en je eet crêpes uit Bretagne. Ook kun je er lekkere huisgemaakte burgers bestellen.

#4. Restaurant: Au Village

Wil je tijdens je wintersport genieten van een heerlijke kaasfondue, tartiflette of steengrill? Dan is restaurant Au Village een leuke tip. Het ligt in het winkelcentrum van de wijk La Crosette, maar eenmaal binnen waan je je in een klein gezellig berghutje. Zowel het eten als de wijnen zijn er van goede kwaliteit.

Les Menuires

Les Menuires is een perfect uitgangspunt voor echte kilometervreters

#5. Actie: sneeuwscooter rijden

Staat sneeuwscooter rijden op jouw bucketlist? Deze wens kun je in Les Menuires in vervulling laten gaan. Dagelijks kun je meegaan op een begeleide sneeuwscooter tocht. Na een korte uitleg maak je een proefrondje en daarna ga je echt de berg op. Voel de PK's onder je terwijl je met een flinke vaart de berg oprijdt. Op de top kijk je uit over Méribel, waarna de afdaling begint. Je zit met z'n 2-en op een sneeuwscooter en halverwege kun je wisselen van bestuurder.

Dit waren onze tips voor een wintersport in Les Menuires. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen