Skip to navigation Skip to main content

Hendl fischerei: stijlvolste paraplubar van Saalbach-Hinterglemm

Een parapblubar is een ronde après-ski bar met doorzichtige wanden en een dak van zeil dat bij goed weer opengeschoven kan worden. Eenvoudig, voordelig, droog en goed te ventileren. Overal in de Alpen kom je paraplubars tegen. De eigenaren van Hotel Mama Thresl in Leogang bezitten ook een paraplubar. In de hoofden van deze innovatieve hoteliers kreeg dit concept echter een hele andere invulling. Kwaliteit voor kwantiteit, stijl en design, deephouse in plaats van schlager en geborgenheid zijn de termen die van toepassing zijn op de hendl fischerei. En zo is uiteindelijk de stijlvolste paraplubar van Saalbach-Hinterglemm, of misschien zelfs wel van de Alpen, ontstaan.

Te midden van een prachtig bergpanorama

De hendl fischerei ligt in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanuit Leogang ga je met de Asitzbahn of de Steibergbahn naar de Asitz, de huisberg van Leogang. De bar bevindt zicht direct bij het bergstation en wordt omgeven door de Leoganger Steinbirge, het Steinernen Meer en de Hochkönig. In de namiddag is het uitzicht extra speciaal aangezien de bergen dan prachtig oplichten in de vroege avondzon. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten is het panoramadek in het voorste gedeelte van de bar ook altijd geopend.

Op ieder detail is gelet

Het punt waarop deze paraplubar, gelegen boven Leogang, zich onderscheidt van anderen is de inrichting. Eigenlijk is de bar vanbinnen gewoon een waar kunstwerk. Geïnspireerd door de vloeiende vormen van Antonio Gaudi creëerde de Karinthische houtbewerker Gottfried Kaschnig de kenmerkende bar van de hendl fischerei. Voor de werkzaamheden is vijf maanden lang gebruik gemaakt van een hal van de bergbahnen, waarna de afzonderlijke onderdelen naar de berg zijn getransporteerd. Op alle onderdelen van de inrichting, tot het bestek aan toe, is dezelfde stijl doorgevoerd.

Exclusief en kakelvers

De menukaart van de hendl fischerei bestaat uit een mix van lokale specialiteiten en exclusieve gerechten. Klassiekers die je zeker moet proeven zijn de ‘Grillhendl’ en ‘Steckerlfisch’, een op een stok gegrilde hele vis. Naast deze heerlijke specialiteiten, waar chef Huwi Oberlader zich persoonlijk om bekommert, kun je je ook tegoed doen aan een frisse salade of Black Tiger garnalen. Eén dingen hebben de gerechten gemeen: kwaliteit en versheid staan beide op de eerste plaats en dat proef je! Wie op de romantische toer wil kan de 2-persoonsgondel reserveren, waar een originele Zwitserse kaasfondue in wordt geserveerd.

Inrichting van de hendl fischerei

Eten & drinken met een prachtig uitzicht

Zonnig terras met heerlijke ligstoelen

Vitaminekick in de ‘Vruchten-Smoothie-IJs-Bar’

De hendl fischerei beschikt ook over een ‘Vruchten-Smoothie-IJs-Bar’. Net als de Hendlgrill bevindt de vruchtenbar zich in het buitengedeelte van de bar. De wintersporters kunnen als het ware tijdens het voorbijskiën het verse fruit inspecteren. De medewerkers persen, mixen en verwerken het fruit tot lekkere sapjes en smoothies. Naast de verse fruithapjes kunnen er ook diverse soorten ijs besteld worden. De ‘Vruchten-Smoothie-IJs-Bar’ past naadloos in het plaatje van de hendl fischerei.

Party’s, events & showacts

Iedere dinsdag wordt in de hendl fischerei de ‘Step into the Circle Party’ georganiseerd. Tijdens dit feestje kun je je niet alleen verheugen op een 3-gangenmenu, maar ook op een set van een dj en een acrobatiekshow. Ook top-violiste MISS vioLine speelt regelmatig mee met de elektronische beats. Voor wie dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog de White Pearl Mountain Days. In het gehele skigebied worden in tal van berghutten, waaronder vanzelfsprekend de hendl fischerei, culinaire en muzikale highlights georganiseerd.

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt over 270 kilometer aan pistes. Je kunt er prachtige dagtochten, zoals de Skicircus Challenge, maken. Ieder type skiër kan hier uit de voeten, van brede blauwe afdalingen tot pittige zwarte pistes, het is er allemaal. Daarnaast zijn er tal van plekken waar je uitstekend kunt freeriden en voor freestylers zijn er uitdagende snowparks. Ook voor families zijn er goede voorwaarden. De kids kunnen hier uitstekend leren skiën en ook na het skiën vallen er tal van familieactiviteiten te ondernemen. Must do's tijdens een wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn onder meer sneeuwmobiel rijden, de Flying Fox van Leogang en avondskiën in Hinterglemm.

Saalbach-Hinterglemm: 5 tips voor je wintersport >

Meer informatie over Saalbach-Hinterglemm

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.