22 februari 2019 door Florien in 'Auto', Tips''

De auto is één van de meest gebruikte vervoersmiddelen richting de wintersport. Bezakt en bepakt trekken veel Nederlanders ieder jaar opnieuw met de auto richting de wintersportgebieden. We proberen de reis zo goed mogelijk te plannen om file en ongemakken te vermijden. Ondanks dat blijft het iedere keer weer een lange tocht. Minimaal 9 uur opgepropt in de auto, met niks anders dan de saaie Duitse Autobahn om je heen (of Franse snelwegen natuurlijk). Iedere keer vraag je jezelf weer af hoe je de reis dit keer door gaat komen. Met deze 10 tips wordt de rit gelukkig een stuk aangenamer.

#1. Leer de après-ski hits uit je hoofd of haal herinneringen op

Een voorbereid mens telt voor twee. Ga thuis opzoek naar de leukste après-ski hits van 2019 en maak een speciale afspeellijst op Spotify. Zodra jullie de eerste meters hebben gereden, knalt Anton aus Tirol uit de speakers en kan het oefenen beginnen. Bij aankomst hebben jullie alle hits doorgenomen en kan het feest beginnen. Jullie komen niet voor verassingen te staan in de après-ski! Misschien ben je ze op de terugweg inmiddels een beetje zat, maar hoe leuk is het om dan alle herinneringen van de avonturen in de après-ski op te halen!

apres ski hits

#2. Speel een spelletje

Een spelletje spelen is ideaal om de tijd weer even te doen vergeten. Van ik zie ik zie wat jij niet ziet, tot wie ben ik, woordslangen, ondervragingen, ik heb nog nooit… en ga zo maar door. Een bordspel wordt lastig, maar met een pak kaarten kom je vaak ook een heel eind. En wordt het de bestuurder een beetje te druk? Dan speel je gewoon wie het langst stil kan zijn.

#3. Auto’s en verkeersborden bekijken

Onderweg naar de wintersport is vaak het enige uitzicht de auto’s en verkeersborden om je heen. Helemaal als je in de file komt te staan. Zet je irritaties opzij en kijk je ogen uit. Welke auto zou jij graag zelf willen hebben? Wat zien die mensen er uit zeg! Hé dat nummerbord is grappig! Weet jij wat dat verkeersbord betekent? Hahaha de naam van die stad is leuk! En ga zo maar door… Ook leuk: je kunt aan de Duitse nummerborden aflezen waar iemand vandaan komt. Altijd leuk om te raden en zo ben je al snel weer een uur verder.

verkeersbord

#4. Voldoende stroom

Opgeladen apparatuur en powerbanks zijn tijdens een lange reis je beste vriend. Na wat spelletjes op je telefoon, het bekijken van alle wintersportfoto’s en video's, gaat de stroom erg hard. Zorg er daarom voor dat alles goed is opgeladen en dat je, voor het geval dat, een opgeladen powerbank bij je hebt.

#5. Picknicknicken

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een broodje bij de benzinepomp te kopen, maar die zijn vaak een stuk duurder en helemaal niet zo lekker. Neem daarom zelf belegde broodjes mee. Van een simpel bolletje met pindakaas, tot een broodje met rucola, pijnboompitjes, kipfilet en pesto. Voorraad appels en pakjes drinken mee en alles opbergen op een plaats waar je er snel bij kunt komen. Gezellig picknicken in de auto of bij meer tijd aan de kant van de weg. Het is immers vakantie!

picknicken

#6. Snacks voor de lekkere trek

Neem naast broodjes en drinken ook een zak chips, lekkere snoepjes en chocolade mee. Als je de rit dan echt zat geworden bent, dan kun je je altijd nog vermaken met een beetje comfort food. Daarnaast kan een chipje of snoepje ook zorgen voor een beetje frisse energie in de auto.

weg tomtom

#7. Strek de benen en haal een frisse neus

Spreek met elkaar af dat je om de paar uur even stopt voor een frisse neus en om even de benen te strekken. Frisse lucht doet wonderen tijdens een lange reis. Lekker even de benen strekken en daarna weer fris en fruitig door.

besneeuwde weg

#8. Neem een leuke oude dvd-box mee

Eén van mijn persoonlijke tips is de stapel dvd’s van thuis doorspitten en opzoek gaan naar een leuke foute dvd-box. Voetbalvrouwen, Gooische Vrouwen, Van Kooten en de Bie of Flodder. Slappe series, waarbij je met z’n allen helemaal in een deuk ligt. Ben je niet in het bezit van een laptop met dvd-ingang? Een portable dvd-speler doet ook wonderen, of zorg ervoor dat je een aantal leuke films hebt gedownload op je iPad of tablet. Bevestigen aan de hoofdsteun en lachen maar.

#9. Koffie is key

Fit en wakker in de auto zitten is ontzettend belangrijk. Je wilt als bestuurder immers geen ongelukken veroorzaken. Neem een thermoskan mee, of stop zo nu en dan bij een pomp om de wc-bonnetjes om te wisselen voor koffie. Daarnaast kunnen jouw medepassagiers ook af en toe best een shot cafeïne gebruiken.

wc bonnetjes

#10. Neem een kussen en dekentje mee

Slapen in de auto is fijn. Het is misschien niet de meest comfortabele houding, maar als je na een paar uur je ogen open doet, ben je zo weer 200 kilometer verder. Neem een kussen en een dekentje mee en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Ogen dicht en dromen over die fijne wintersport die je gaat hebben of net gehad hebt.

Heb jij nog tips of aanvullingen om de autorit mee door te komen? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.