29 januari 2017 door Marije in 'Test''

ben jij een echte daredevil

De meeste mensen hebben het wintersportvirus gelijk na één week wintersporten te pakken. Wij begrijpen dat wel: is er iets dat sneeuw, zon, sport, gezelligheid en lekker eten kan overtreffen? Kun je inmiddels een beetje goed overweg met je ski’s of snowboard, dan is het leuk om er wat uitdaging bij te zoeken. Een schansje hier en daar of af en toe off-piste (als er geen lawinegevaar is!). Val jij in de categorie ‘hoe gevaarlijker hoe leuker’? Oftewel: ben jij een daredevil? Doe snel de test!

Ben jij een wintersport daredevil?

Er is maar één manier om erachter te komen of jij een echte wintersport daredevil bent, door middel van deze test. Tel het aantal keer dat je het eens bent met de stellingen bij elkaar op en bekijk de uitslag hieronder. Dit zijn de 10 tekenen dat jij een wintersport daredevil bent.

#1. Weer of geen weer, jij bent er altijd bij

Skiën met mooi weer is fijn, maar door slecht weer laat jij je niet weerhouden. Zelfs als er een sneeuwstorm raast sta jij op de berg. Gevaarlijk of spannend? Jou maakt het niet uit.

sneeuw ski

#2. Off-piste is het hélemaal

Off-piste is spannend! Je weet immers nooit wat je er tegenkomt… (hopelijk geen lawines of ijsberen) Heeft het een beetje gesneeuwd of kun je ergens nog een spoortje zetten? Dan vlieg jij gelijk de piste af. Steile hellingen of een rotsachtige omgeving, jou maakt het allemaal niet uit.

#3. Je vrienden zijn je vaak kwijt

Want niet alleen off-piste, maar ook bospaadjes en eigenlijk alles wat zich buiten de piste begeeft is super spannend! Als je vrienden jou op de piste even kwijt zijn, dan weten ze dat je buiten de piste te vinden bent.

#4. Geen schans is een gemiste kans

Schansjes en andere onregelmatigheden op de piste maken jouw afdaling compleet. Zie je een funpark, dan vlieg jij er direct op af.

sprong

#5. Je bent een ware ski-kunstenaar

Achteruit in de skilift, of tijdens een steile afdaling een pirouetje? Jij draait er je hand niet voor om.

#6. Jij skiet net zo snel als een auto rijdt

Ski Tracks is één van jouw favoriete apps, want hiermee kun je meten hoe snel je bent gegaan. Iedere afdaling probeer je het record van de afdaling ervoor te verbreken. Hoe sneller hoe beter.

#7. Je hebt aparte ski’s

Normale ski’s zijn niks voor jou. Met jouw ski’s kun je de vetste stunts uitvoeren, óf de hoogste snelheden behalen. Alleen voor echte daredevils!

#8. Je ski’s hebben het zwaar te verduren

Over ski’s gesproken: de jouwe hebben na elke week een flinke beurt nodig wegens intens gebruik… Of is het al weer tijd voor nieuwe?

#9. Niks is jou te steil

Je hebt één (of meerdere) van de steilste pistes van de Alpen gedaan en kunt dat nog navertellen. Wat nou rood of blauw. Jij kiest skigebieden uit met zoveel mogelijk zwarte pistes.

#10. Je bent niet weg te slaan uit het funpark

Als je vrienden er al lang genoeg van hebben, wil jij nog één keer door het funpark naar beneden. Nog even een keer door de halfpipe en nog een laatste schans meepakken.

funpark

De uitslag: ben jij een ware wintersport daredevil?

In hoeveel stellingen herken jij jezelf? Tel de score op en bekijk de uitslag hieronder.

0 x: jij voelt je helemaal thuis op het oefenweitje.
1 tot 3 x: de blauwe piste is voor jou al reuzespannend.
4 tot 6 x: jij waagt je af en toe aan iets spannends, maar vindt het toch belangrijk om heelhuids beneden te komen.
7 tot 9 x: jij raast als een Tazmanian devil over de piste, of in jouw geval juist off-piste. Met een beetje spanning is niks mis!
10 x: respect! Jij bent een échte wintersport daredevil! Met wie van je vrienden deel je deze gekte?

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.