5 januari 2017 door Gastredacteur in 'Reisverslagen''

weekend in brixen im thale

Het was even spannend om eind 2016 naar Oostenrijk af te reizen, want hoe zat het nou precies met de sneeuw daar? De weersvoorspellingen waren goed, maar echt veel sneeuw was er nog niet gevallen. Gelukkig had skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, het gebied waar we heen gingen, afgelopen zomer de portemonnee getrokken en voor 27 miljoen geïnvesteerd in skiliften en… Sneeuwzekere pistes! Tijd om dat eens even te gaan checken dus.

Hoe sneeuwzeker is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental?

Zodra we Oostenrijk inrijden en de bergen zichtbaar worden, is er nog niks wits te spotten. We hebben na 8 uur rijden nog geen vlokje sneeuw gezien. Maar na een tijdje, als je goed kijkt, zie je bovenop de bergen witte slierten lopen. Het zijn de aangelegde pistes. Wat een vreemd gezicht! Omdat we een pitstop hebben gemaakt in Mannheim, komen we ’s middags aan. We kleden ons om in de auto en stappen, zonder dat we ons appartement hebben gezien, in de gondel in Brixen im Thale. Fanatiek! Zodra we hoger komen wordt duidelijk: hier ligt nergens anders sneeuw dan op de pistes. Overal zijn sneeuwkanonnen te zien, die ’s middags trouwens voor het grootste gedeelte uitstaan.

in de lift zonder sneeuw

Goede pistes bovenin, beneden ijzig

De eerste middag skiën we aan de kant van Ellmau en Scheffau am Wilder Kaiser en pakken we een paar dal afdalingen. Hoewel de sneeuw bovenin écht goed is (zeker die investering waard!), zijn de dalafdalingen de eerste dag wel echt ijzig. Ook omdat de zon nog laag staat, liggen de lager gelegen pistes grotendeels in de schaduw. Voor de beginnende skiër zijn deze pistes misschien niet zo prettig, maar als je boven blijft zijn de pistes prima en is het heerlijk skiën in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Fijne bijkomstigheid: de zon schijnt!

piste in het groen

Prima condities in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Ook de tweede dag schijnt de zon volop. Vandaag blijven we wat hoger. Hoewel we moeten blijven wennen aan het feit dat het overal zo groen is, hebben we echt niks te klagen! De pistes liggen er mooi bij, de temperatuur is net iets aan de hoge kant, maar zeker acceptabel en het waait amper. Hier kunnen we wel aan wennen! We strijken neer bij Kummereralm (Ellmau) om een echte Oostenrijkse lunch te verorberen. Als je zin hebt in een goede, grote

Oud en nieuw in Oostenrijk

Die avond vieren we Oud en nieuw in Kirchberg in de Schatzi’s bar en de Eisbar. Het uitzicht op Gipfelalm

Onze laatste dag is alweer aangebroken en daarom nemen we de eerste lift omhoog. Om half 9 staan we aan bij de Gondelbahn Hochbrixen. De sneeuwkanonnen staan op dat tijdstip nog allemaal aan, klaar voor een nieuwe dag. We skiën richting Hopfgarten im Brixental, waar je op veel plekken het mooie kerkje van Gipfelalm hoog op de top ziet liggen. De pistes zijn wederom heerlijk. Als je van mooie uitzichten houdt, is het de moeite waard om op de Gipfelalm Hohe Salve naar boven te klimmen. Je hebt er zelfs een draaiend panoramaterras zodat je uitzicht afwisselt en je altijd wel een momentje met je gezicht in de zon zit. De zwarte piste (Südabfahrt-Hohe Salve) die je vanaf daar naar beneden kunt nemen, is in het begin wat smal maar wordt daarna prima, en je skiet een tijdlang met dat mooie uitzicht!

uitzicht

En, sneeuwzeker?

Voor ons wordt het daarna tijd weer richting Nederland te gaan. Eén ding is voor ons wel duidelijk: om te skiën hoeft er zeker geen sneeuw uit de lucht te zijn gevallen in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Sneeuwzeker? Ja! Want hoewel er op het eind van ons verblijf nog steeds geen vlokje sneeuw uit de lucht kwam zetten, hebben we er heerlijk kunnen skiën!

Hoe heb jij de sneeuw ervaren aan het eind van 2016? Laat het ons weten in een reactie!

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen