Skip to navigation Skip to main content

Door: Caroline Vlietstra. Tijdens de wintersportvakantie moet je als geen andere vakantie goed voorbereid op pad gaan. Het kan immers flink koud worden in de bergen. Eén van de meest voorkomende problemen zijn koude handen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ijskoude vingers je skiplezier danig in de weg kunnen zitten. Het grootste probleem; de handschoenen worden nat en blijven gedurende de hele dag nat. Om die ellende te voorkomen heb ik een stel mooie exemplaren op een rijtje gezet. De weersomstandigheden hebben we niet in de hand, maar het aanschaffen van goede handschoenen wel.

#1. Hestra - Army Leather heli ski

Sinds 1936 brengt het merk Hestra handschoenen op de markt. Kwaliteit gegarandeerd dus. Deze Army leather heli ski handschoen is een van de bekendste modellen van Hestra en is vooral geschikt als je de diepe sneeuw induikt. Door de lange cuff blijven je polsen namelijk droog en komt er geen sneeuw in je mouwen. De handschoen is gemaakt van geitenleer en voorzien van de Triton technologie die de handschoenen ademend, wind- en waterafstotend maakt. Aan de binnenzijde zit een uitneembare handschoen voor optimale isolatie. De handschoenen sluiten met klittenband en met een extra treksluiting.

Hestra, €114,95

hestra handschoen

#2. Reusch - Leo STORMBLOXX

Voor stelletjes die het leuk vinden hand in hand te lopen met dezelfde handschoenen aan heeft het merk Reusch de uniseks Leo STORMBLOXX handschoen op de markt gebracht. De Softshell in de handschoen zorgt ervoor dat hij lekker comfortabel zit en ademt. De STORMBLOXX technologie maakt de winterhandschoenen winddicht. De elastische manchetten zorgen ervoor dat de Reusch handschoenen goed aansluiten en er geen wind binnenkomt.

Reusch, €49,99

reusch handschoenen

#3. The North Face - E-Tip handschoen

Natuurlijk wil je ook tijdens de wintersport je social media kunnen updaten en wat appjes lezen in de lift. Daarom heeft The North Face de touchscreen handschoen op de markt gebracht. In de stof op de wijsvinger zit materiaal verwerkt waardoor je gewoon je smartphone kunt gebruiken. Zo kun je snel een foto schieten of even je vrienden antwoorden. Let op: deze handschoenen zijn geschikt voor mooie, niet al te koude pistedagen, of als onderlaag onder warme wanten. De siliconen print op de handpalm geeft extra grip en zorgt ervoor dat je dure telefoon niet uit de lift valt.

The North Face, €37,95

the nort face handschoenen

#4. DAKINE - Sequoia handschoen

De DAKINE Sequoia handschoen bestaat uit twee delen; een binnen- en een buitenhandschoen. De binnenhandschoen is gemaakt van zacht fleecemateriaal en heeft net als die van The North Face touchscreen vingers. De buitenhandschoen is gemaakt van Gore Tex materiaal en is waterdicht. Het ritsje aan de bovenkant is gemaakt voor de echte koukleumen die een hotpack willen gebruiken. Een extra handigheidje: op de duim van de buitenhandschoen zit een goggle whipe thumb panel, oftewel een wissertje om je bril mee schoon te vegen.

DAKINE, 69,95

dakine handschoen

#5. Salomon - Force GTX handschoen

Koude handen krijg je vaak omdat je tijdens het skiën vochtige handen krijgt. Niet alleen doordat het zweet je uitbreekt als je bovenaan een zwarte piste staat, of door inspanning, maar ook doordat je een keer valt, je een sneeuwballengevecht houdt of als je de sneeuw van de stoeltjeslift schuift. Door die natte handschoenen krijg je ijskoude vingers. Niet fijn! Deze Force GTX handschoen van Salomon houdt je handen daarom niet alleen warm, maar ook droog. Het Gore-Tex membraan dat in deze handschoen is verwerkt, houdt het vocht buiten en laat transpiratie uit de handschoen ontsnappen. De Force GTX is heerlijk gevoerd en kan bij de pols worden afgesloten om kou buiten te houden. De palm is bekleed met sterk en flexibel materiaal voor extra versteviging. Vooral fijn bij het dragen van je ski's of snowboard.

Salomon, €59,95

salomon

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.