Skip to navigation Skip to main content

5 bestemmingen in Tsjechië onder de loep

7751 - 5 bestemmingen in Tsjechië onder de loep (1)

De belangrijkste reden om op wintersport te gaan naar Tsjechië is nog altijd de lage prijs. Toch worden de Tsjechische wintersportbestemmingen steeds moderner. Er is flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen, waardoor de pistes beter in conditie kunnen worden gehouden. Ook het niveau van accommodaties is verbeterd. Beetje bij beetje gaat wintersport in Tsjechië steeds meer lijken op wat je in de Alpen gewend bent. Het zijn met name families en beginners die kiezen voor een wintersport in Tsjechië. In dit weblog nemen we 5 bestemmingen in Tsjechië onder de loep.

#1. Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is de grootste en bekendste wintersportbestemming van Tsjechië. Het dorp en gelijknamige skigebied ligt in het Reuzengebergte op zo’n 922 kilometer van Utrecht. Spindleruv Mlyn ligt aan de oevers van de Elbe en is een uitgestrekt dorp met een authentiek (Boheems) karakter. Het aanbod van restaurants, bars, winkels en accommodaties is verrassend uitgebreid. Het skigebied beschikt over ongeveer 25 kilometer aan pistes die aan beide zijdes van het dorp liggen. De pistes overbruggen maximaal 500 meter hoogteverschil en reiken tot een hoogte van 1235 meter.

#2. Harrachov

Harrachov ligt aan de westzijde van het Reuzengebergte op zo’n 882 kilometer van Utrecht. Het is een levendige bestemming met een bruisend nachtleven. Café Pod Certakem en discotheek Sklarna zijn aanraders voor een gezellige avond. Ook kun je met je vrienden gaan bowlen in het bowllingcentrum. Harrachov beschikt over drie skigebieden, waarvan er één direct bij het dorp ligt. Hier vind je vier skiliften en 7 kilometer aan pistes. Nabij Harrachov kun je ook gebruik maken van de pistes van Čertova hora, Zákoutí en Amálka. Een leuk uitstapje wanneer je een middagje niet wilt skiën is de glasfabriek of het aquapark in Liberec.

#3. Benecko

Benecko ligt op een hoogte van 850 meter aan de voet van de berg Zaly (1036 meter). Vanaf Utrecht is het ongeveer 908 kilometer rijden naar deze veelzijdige bestemming. Naast skiën kun je hier bijvoorbeeld ook uitstekend langlaufen, rodelen, snowtuben en zelfs paintballen! Wie wil genieten van wellness kan uitwijken naar de nabijgelegen plaats Jilemnice. Het skigebied reikt tot een hoogte van 1019 meter, beschikt over 13 liften en 5,5 kilometer aan pistes. Regelmatig zijn de pistes ook in de avond geopend. Benecko is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een rust en eenvoudige pistes.

#4. Lipno nad Vltavou

Lipno nad Vltavou en het skigebied Lipno-Kramolin liggen in tegenstelling tot de meeste andere Tsjechische skigebieden niet in het Reuzengebergte, maar in het Boheemse Woud (916 km van Utrecht). De plaats is prachtig gelegen aan het Lipnomeer en wordt omgeven door bergen. Aan de oevers van het meer zijn diverse vakantieparken gerealiseerd en steeds meer Nederlanders weten de weg naar Lipno nad Vltavou te vinden. Hecht je geen belang aan een hoog aantal pistekilometers, maar wil je gewoon lekker skiën met jonge kinderen, dan zit je hier helemaal goed! Kids kunnen hier in alle rust leren skiën!

#5. Pec pod Snezkou

Pec pod Snezkou ligt aan de oostelijke kant van het Reuzengebergte aan de voet van de hoogste berg van Tsjechië, de ‘Snezka’ (1603 meter). Vanaf Utrecht moet je zo’n 974 kilometer rijden om Pec pod Snezkou te bereiken. Het skigebied bestaat uit iets meer dan 10 kilometer aan geprepareerde pistes. In de nabije omgeving zijn nog tal van andere (privé)liften, waar voor een lage prijs geskied kan worden. Voor snowboarders is een funpark met een halfpipe en er kan ook gerodeld worden. Ook is er een levendige après-ski en wie ’s avonds in Pec pod Snezkou nog op stap wil kan naar de Meex Club.

Informatie wintersport in Tsjechië

Ben jij wel eens in Tsjechië op wintersport geweest? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.