3 november 2016 door Miranda in 'Materiaal''

Skitest: de beste ski

Ben jij op zoek naar nieuwe ski's voor het aankomende winterseizoen? Samen met de Ski & Snowboard Test GmbH hebben we ook dit jaar weer een flink aantal ski's voor je getest. Zo'n 30 'Staatliche' skileraren (hoogste niveau in Oostenrijk) hebben ruim 3 weken de nieuwste ski's getest onder verschillende weers- en pisteomstandigheden. Een flinke klus, zeker omdat er tegenwoordig eigenlijk geen 'slechte' ski's meer gemaakt worden. Maar er zit wel degelijk verschil in de verschillende ski's. In dit weblog presenteren we de winnaars in elke categorie.

Zo vind je jouw ideale ski in de skitest 2016/2017

Er zijn een aantal stappen nodig om jouw ideale ski te vinden:

 • Hoe goed kun je skiën? Ben je beginner, gevorderd of een expert? Wees eerlijk, want op een ski die bij jouw niveau past kun je echt veel beter uit de voeten...
 • Bepaal welke categorie ski het beste bij jou past. Deze beide weblogs kunnen je hierbij nog een handje helpen: Welke ski past bij jou? en Welke ski moet ik kiezen?
 • Hieronder vind je de winnaars (5 sterren) van dit jaar. Kun je hier jouw ski nog niet vinden, dan kun je via de Skifinder alle geteste ski's van dit jaar terug vinden.

Beste sportcarver 2017: K2 Super Charger

K2 Super Charger

Sportcarvers zijn geschikt voor skiërs die - zoals de naam al doet vermoeden - een sportieve techniek hebben. De ski's zijn ideaal op gemiddelde snelheid en bij middellange bochten. De winnaar van de skitest, de K2 Super Charger, is een pittige en zeer wendbare ski. Hij blinkt uit in zowel korte als lange bochten. Een echte alleskunner dus. De adviesprijs van deze ski is € 799,-.

Beste all mountain ski 2017: Atomic Vantage X 80 TI

Atomic Vantage X 80 TI

All mountain ski's zijn gemaakt voor de hele berg: zowel op als naast de piste presteren deze alleskunners goed. Winnaar van dit jaar is de opvolger van de bestseller 'Nomad Blackeye': de Atomic Vantage X 80 TI. De ski is 20% lichter dan z'n voorganger, waardoor je nog gemakkelijker korte en lange bochten kunt draaien. En met 80 mm onder de voet, kun je ook prima mooie lijnen maken in de diepe sneeuw. Adviesprijs € 599,-.

Beste open space ski 2017: Atomic Redster Doubledeck 3.0 XT

Atomic Redster Doubledeck 3.0 XT

'Open space' is een nieuwe categorie dit jaar. Hierin vallen de ski's die niet ondergebracht kunnen worden in een andere categorie. De buitenbeentjes of innovatieve ski's dus. Winnaar is de Atomic Redster Doubledeck 3.0 XT. Het is een echte performace pisteski, die een all mountain look en feel heeft. Geschikt voor wintersporters die de Redster technologie wensen, maar niet perse een wedstrijdski willen skiën. Een prettige mix tussen een reuze- en een slalomski. Adviesprijs € 999,-

Beste damesski 2017: Blizzard Viva RC

Blizzard Viva RC

Damesski's zijn over het algemeen wat lichter en draaien gemakkelijk. Ook wordt er vaak extra aandacht besteed aan de looks van de ski's. De winnares van dit jaar, de Blizzard Viva RC, maakt genieten op de ski's wel heel toegankelijk. Deze ski presteert optimaal, ook op hogere snelheid is ze stabiel en stuurt ze fijn. Adviesprijs € 549,-.

Beste racecarver: Nordica Dobermann GSR RB EVO

Nordica Dobermann GSR RB EVO

Racecarvers zijn ski's voor echte snelheidsduivels die bij voorkeur lange bochten maken. De winnaar in deze categorie is de Nordica Dobermann GSR RB EVO, een Worldcup georiënteerde ski. Op deze latten kun je 'vollgas' gaan. Ze blijven super stabiel en doen precies wat jij wilt, mits je de juiste techniek beheerst. Adviesprijs € 899,-.

Skitest 2016/2017

De ski's zijn getest in Sölden en Hochgurgl/Obergurgl

Ook deze ski's kregen 5 sterren in de skitest 2016/2017

 • Dynastar SpeedZone 12 Ti (Sport Carver)
 • Fischer RC4 The Curv DTX (Sport Carver)
 • Völkl RTM 84 (Allmountain Ski)
 • Rossignol Experience 84 CA (Allmountain Ski)
 • Dynastar SpeedWCMaster (Open Space)
 • Fischer RC 4 TheCurve CB (Open Space)
 • Fischer Trinity (Lady Carver)
 • Salomon W-Max8 (Lady Carver)
 • Blizzard WRC Racing WC Piston (Race Carver)
 • Atomic Redster Doubledeck 3.0 GS (Race Carver)

Over de skitest 2016/2017

Ski & Snowboard Test GmbH test jaarlijks in maart en april de nieuwe ski's voor het komende wintersportseizoen. Deze skitest vindt plaats gedurende 3 weken in de skigebieden van Gurgl en Sölden. 30 skileraren van het hoogste niveau (Staatlich) hebben gedurende 3 weken de ski’s getest. Iedere testskiër heeft alle ski’s uit een bepaalde categorie, onder diverse weer- en sneeuwomstandigheden, op de proef gesteld. Echter een belangrijke toelichting: 'slechte ski's' bestaan eigenlijk niet (meer). Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als je een ski zelf kunt testen in de sneeuw, om te kijken of hij echt goed bij jouw techniek en skistijl past.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.