22 oktober 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Vandaag openen de eerste liften in Kitzbühel!

Kitzbühel behoort tot de beste skigebieden van Oostenrijk en is vrijwel ieder jaar het eerste skigebied zonder gletsjer waar weer geskied kan worden. Ook dit jaar vormt hierop geen uitzondering, vanaf vandaag gaan de liften weer draaien op de Pass Thurn en Resterhöhe (1894 m). Er zijn enkele pistes geprepareerd en de omstandigheden zijn ideaal. Snowplaza brengt je op de hoogte van de winterstart in Kitzbühel en actuele sneeuwcondities in de Alpen. Eindelijk is het wintersportseizoen 2016/2017 écht begonnen!

Start wintersportseizoen in Kitzbühel

Met het openen van de liften in Kitzbühel en de start van het Wereldbekerseizoen in Sölden kunnen we zeggen dat het wintersportseizoen echt is begonnen. Vanaf vandaag, 22 oktober 2016, kun je met de panoramagondel ‘Kitzbüheler Alpen’ vanaf Breitmoos weer direct naar de pistes. Op de Resterhöhe (1894 m) zijn inmiddels twee pistes geprepareerd. Afdaling 70 en 71 zijn geopend en in totaal biedt dat 3 kilometer aan skiplezier. In eerste instantie zijn de liften alleen dit weekend geopend, vanaf woensdag 26 oktober 2016 kan er weer iedere dag geskied worden. In de onderstaande openingsvideo van afgelopen jaar kun je zien hoe goed de pistecondities altijd zijn in Kitzbühel.

Hoe zijn de sneeuwcondities in Kitzbühel?

Om de pistes al in de herfst te kunnen openen, hebben de sneeuwkanonnen de afgelopen tijd op volle toeren gedraaid. Ook is er sneeuw gebruikt dat lag opgeslagen in een depot. Aangezien er de afgelopen dagen nog verse sneeuw is gevallen, lopen er gelukkig niet alleen twee witte pistes door een groen landschap. Het voelt echt aan als winter en op de top van de berg wordt inmiddels een sneeuwhoogte van zo’n 50 centimeter gemeld.

Meer pistes open in November

Naar verwachting openen begin november de rest van de pistes in Kitzbühel. Op 5 en 6 november 2016 gaat de stoeltjeslift ‘Walde’ weer draaien die piste nr. 21 op de Hahnenkamm ontsluit. Tot die tijd profiteer je overigens van korting op je skipas. Tijdens de seizoensstart op de Resterkogel biedt het skigebied de ‘Resterhöhe Special’. Een dagkaart voor volwassenen kost € 35,-, kinderen betalen € 10,-. Met deze skipas kan de Gaisberg stoeltjeslift en de Panoramabahn Kitzbüheler Alpen gebruikt worden.

Uitpakken van het sneeuwdepot in Kitzbühel

Uitpakken van het sneeuwdepot in Kitzbühel

Actuele sneeuwcondities op de Resterhöhe (1894 m)

De pistes en skilift zijn er klaar voor

De pistes en skilift zijn er klaar voor

Pistebully aan het werk op de Resterhöhe

Pistebully aan het werk op de Resterhöhe

Winters plaatje van de Kitzbüheler Alpen

Winters plaatje van de Kitzbüheler Alpen

In nog meer skigebieden gaat het skiseizoen van start

Kitzbühel is niet het enige skigebied waar dit weekend de pistes weer open gaan. Op veel gletsjers kon alweer geskied worden en vanaf 22 oktober is ook de Titlis in Engelberg en de Diavolezza in St. Moritz weer geopend. In het Italiaanse Sulden am Ortler kunnen wintersporters ook hun bochten weer gaan draaien. In totaal is het skiseizoen al in meer dan 20 skigebieden begonnen. Alle geopende skigebieden tijdens de herfst >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.