Skip to navigation Skip to main content

Obergurgl: tips voor je wintersport (video)

Obergurgl ligt op een hoogte van 1930 meter helemaal achterin het Ötztal, voorbij de bekende plaats Sölden. Door de hoge ligging en de vele noordhellingen is de bestemming bijzonder sneeuwzeker en is de kwaliteit van de pistes meestal erg goed. Het skiseizoen is lang in Obergurgl: van begin november tot mei kun je hier skiën. Het typsiche hoteldorp biedt veel accommodaties die direct aan de piste liggen. In deze video nemen we je mee naar Obergurgl en geven we je enkele tips voor jouw wintersport.

#1. Piste: rode nummer 1

De skigebieden van Obergurgl en Hochgurgl zijn met elkaar verbonden door middel van een gondellift, de Top-Express. In Hochgurgl zijn de pistes over het algemeen niet al te moeilijk. Zoek je meer uitdaging en steilere afdalingen, dan is Obergurgl voor jou de 'place to be'. Wij vonden de rode piste nummer 1, vanaf de Hohe Mut, een heerlijk afdaling met een prachtig uitzicht.

#1. Piste: rode nummer 1

De rode nummer 1 is een heerlijke afdaling

#2. Pisterestaurant: Hohe Mut Alm

Aan gezellige en leuke skihutten geen gebrek in Obergurgl, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden. Eén van de mooiste plekjes in het skigebied, met een waanzinnig uitzicht over de hoogste bergen van het Ötztal, is wat ons betreft de Hohe Mut Alm. Binnen is het gezellig en knus, en buiten ligt een groot en zonnig terras. Natuurlijk staan de bekende Tiroolse gerechten als Kaierschmarrn en Tiroler Gröstl hier op de kaart.

Hohe Mut Alm

De knusse berghut Hohe Mut Alm

#3. Bijzonder: yoga op de berg

Yoga is goed voor lichaam en geest en laat zich prima combineren met wintersport. Tijdens de Powder Snow Week in Obergurgl kun je deelnemen aan Yogasessies op de berg. Je begint 's ochtends met yoga, gaat vervolgens skiën of snowboarden en eindigt de dag ook weer met een yogasessie.

Heb jij nog tips voor een wintersport in Obergurgl? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.