Skip to navigation Skip to main content

Kitzbühel & Kirchberg: ruim 120 jaar skigeschiedenis

Ben jij al bekend met Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki? De twee skioorden vormen samen één skigebied. Dankzij ruim 120 jaar aan skigeschiedenis behoort het skigebied tot één van de beste skigebieden van de Alpen. Wintersporten doe je hier op meer dan 170 pistekilometers. Ook naast de piste is veel te doen: shoppen in Kitzbühel, wandelen, rodelen, après-skiën en genieten van topgastronomie bijvoorbeeld. Benieuwd naar dit bijzondere skigebied? Bekijk dan bovenstaande video!

22 oktober gaat het skigebied open

22 oktober? Ja echt waar! Het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg is het eerste skigebied zonders gletsjers dat opengaat. Het gebied is sneeuwzeker en beschikt over veel sneeuwkanonnen, waardoor het elk jaar zo'n 180 dagen geopend is. Wintersporters kunnen gebruikmaken van 68 geprepareerde pistes met een totale lengte van meer dan 170 kilometer.

Events & activiteiten

Ook naast de piste is veel te doen en te beleven in Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. Beide dorpen staan bekend om de uitgebreide en gezellige après-ski. In Kitzbühel kun je shoppen bij de leukste winkels. Geniet in beide bestemmingen ook van topgastronomie in bekroonde restaurants. En bijzondere evenementen als de Hahnenkamm-wedstrijd wil je natuurlijk niet missen!

Ben jij wel eens in Kitzbühel & Kirchberg geweest?

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.