8 oktober 2016 door Tjeerd in 'Lijstje''

10 wintersportdrankjes voor #fitgirls

Morning! Wow! Wat een fantastisch mooie dag! Ik startte de dag met een smoothie van vers geperste glutenvrije granaatappels in de schil, biologische vega boontjes en een mix van kienoowaa frutsels en friemels! Begon jij je dag net zo sparkling als ik? Het is nu ik dit schrijf 6:15 uur, dus ik ga zo hophop naar de gym voor een 3,5 uur durende dumbell-lift-sessie! Daarna ga ik 10 km hardlopen met mijn nieuwe gesponsorde [vul hier een merkschoen in] en…

Enfin, you got the point right? #fitgirls zijn de 2.0 versies van de VHS videobanden met Olga Commandeureske trainingen die je voor de tv uitvoerde. Het online prediken van een healthy lifestyle voor duizenden followers moet dan ook een inspannende bezigheid zijn. Want vlak ook de dagelijkse martelgang om een per-fec-te selfie te posten niet uit. Kortom, #fitgirls moeten ook hun rust pakken. En hoe kun je beter ontspannen, maar tegelijk ook je daily healthy exercise dingetje doen? Door te wintersporten. En wat is nou zo fijn aan wintersport? Welnu, dat zijn legio zaken, maar een niet te versmaden fijn element van wintersport is toch wel de alcoholische versnapering. Cirkeltje rond!

Speciaal voor all you #fitgirls (en boys, natuurlijk) out there hier een overzicht van heerlijke Cheat Drinks, de meest gedronken drankjes tijdens de après-ski! Mét de hoeveelheid calorieën. Zodat je weet wat je er weer vanaf kunt trainen.

#1. Bombardino/Heisse Oma

Met recht een BOM! Een glaasje van het gele goedje staat garant voor een extra 290 calorietjes op de heupen.

#2. Choco met slagroom

Met een scheutje rum eigenlijk nog het lekkerst, maar stel nou dat je een alcoholvrij glas nuttigt… dan kun je nog altijd een moddervette 262 calorieën op je cont(o) schrijven.

#3. Glühwein oder vin chaud

Wijn, heet. Heerlijk, bij een vuurkorfje, je handen om de loeihete mok geslagen en met elk nipje van het warme goedje werk je zo’n 220 calorieën naar binnen. Per mok Glühwein welteverstaan.

Glühwein oder vin chaud

#4. Halve liter pils jonguh

Lekker bieren? 215 calorieën per halve liter van het godenvocht.

#5. Feigling

Is de top 4 nog berekend per mok of glas, zo’n kabouterflesje Feigling van 1 slok(je) is genoeg voor 195 aan mierzoete calorieën.

#6. Jägertee

De uitheemse combi van een beetje Bob Marley met wijn, Jägertee. Maar, met 175 calorieën per (flinke) kop een milde dikmaker.

Wintersport drankjes

#7. Jägerbom

Er zijn mensen die liters Redbull met Jägermeister tanken, maar de old-fashion Jägerbom als shotje is goed voor 158 calorieën.

#9. Xuxu

Vooral populair in Gerlos zo heb ik me laten vertellen. Het zoete aardbeienbocht is goed voor 128 calorieën per aanslag op je glazuur.

#10. Schnapps

Tsja, wat moet ik zeggen… Schnapps, de meest kranige berggidsen die op hun 93e nog dagelijks door de bergen struinen, drinken bij het ontbijt een Schnapps. Elke morgen een kruidenbittertje om half zeven, is een gezond lijf voor het leven. (copyright op deze wijze quote ligt mij bij) Enfin, een Schnapps is een puur natuur drankje en heeft een calorie-range tussen de 65 en 90 calorieën per glaasje.

Schnapps

Best healthy dus eigenlijk, die nummer 10.

Toen Tjeerd op zijn 18e voor het eerst échte bergen zag, was hij direct verknocht aan de heerlijke sfeer die wintersport met zich meebrengt. Inmiddels heeft hij massa’s skigebieden gezien en wil hij nog veel meer ontdekken.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen