19 oktober 2019 door Miranda in Test

Wintersport, you love it or you hate it. Bij sommige mensen gaat de liefde voor Alpen, sneeuw, ski's en Glühwein wel heel ver. Als dit stadium bereikt is, spreek je niet meer over passie, maar pure wintersportgekte. Mensen die hartje zomer met hun voeten in teenslippers naar nieuwe skischoenen aan het kijken zijn. Of helemaal door het dolle zijn als de webcams weer wit kleuren door de eerste sneeuw. Hieronder volgt een test om jouw wintersportgekte eens te peilen. Hoe gek ben jij op wintersport? Tel het aantal keren dat je 'ja' antwoord op een vraag en lees de uitslag onderaan het artikel.

#1. Wintersport is leuker dan zomervakantie

Zon, strand, zee...leuk hoor, maar als je moet kiezen dan ga jij absoluut veel liever een weekje op wintersport dan 2 weken in de zomer op vakantie.

#2. Een witte webcam in 'jouw' skigebied is het mooiste dat er is

De pagina van jouw skigebied staat bovenaan je lijst met bookmarks. Dagelijks check jij even hoe jouw favoriete piste erbij ligt op de webcam en ooooooh wat word je blij als je ziet dat het gesneeuwd heeft.

Verse sneeuw

#3. Je praat (te) veel en (te) vaak over wintersport

Op het werk, in de kroeg of tijdens een feestje: jouw meest favoriete gespreksonderwerp is absoluut wintersport. Je omgeving wordt hier zelfs wel eens 'moe' van...

#4. Jouw favoriete winkel is de skishop

Winkelen, mwah daar heb je niet zoveel mee, totdat je in de wintersportwinkel bent. Dit is een absoluut uitje voor jou. Uren snuffelen tussen de nieuwste ski's, boots, helmen en kleding: heerlijk!

#5. Jouw Facebook profielfoto is gemaakt in de sneeuw

Of het nou zomer of winter is, jouw profielfoto op Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat is gemaakt tijdens de wintersport en die blijft het hele jaar online. Punt.

Profielfoto wintersport

#6. Je probeert zo veel en zo vaak mogelijk op wintersport te gaan

Oke, het kost een klap geld, maar jij gaat absoluut vaker dan 1x per jaar op wintersport. En daar laat je graag andere dingen voor, geen probleem.

#7. Een partner die niet wintersport wil is een absolute 'no-go'

Je bent stapelverliefd op die ene leuke man of vrouw, maar dan blijkt dat hij of zij niet kan skiën of snowboarden en het ook niet wil leren. Ja, eh, jammer dan, even verder zoeken dus.

#8. Jij staat ook regelmatig in Nederland op de ski's

Om te trainen en fit te zijn voor de wintersport sta jij ook regelmatig in Nederland op de ski's. Op een rollerbaan of in de sneeuwhal. Zo sta je straks in de Alpen weer lekker soepel op de latten.

#9. Wintersport is de beste week van het jaar

Het hele jaar kijk jij uit naar de wintersportvakantie. Zodra je terug bent weet jij al wanneer je weer gaat en je kan bijna niet wachten totdat het zover is.

ligstoel-wintersport

#10. Je pakt altijd de eerste en de laatste lift

En als je dan op wintersport gaat, dan haal je alles eruit wat erin zit. Vroeg opstaan en met de eerste lift omhoog. Aan het eind van de dag glijd je nog net de laatste lift in om nog één afdaling te maken.

#11. Je bezoekt Snowplaza dagelijks

Iedere dag neem jij even een kijkje op snowplaza.nl voor je dagelijkse dosis wintersport. Even een webcam checken, filmpje kijken, het blog lezen of op zoek naar een bestemming voor je volgende wintersport.

De uitslag: hoever reikt jouw wintersportgekte?

Tel het aantal keren dat je op de bovenstaande stellingen 'ja' hebt geantwoord.
0 x: ga jij wel eens op wintersport?
1 tot 3 x: we kunnen jou het beste omschrijven als een wintersportgekkie, je vindt het leuk, maar zit nog lang niet in de 'gevarenzone'.
4 tot 6 x: jij hebt een flinke passie voor wintersport te pakken, maar je omgeving heeft daar (gelukkig?) nog geen 'last' van.
7 tot 10 x: dit is wel heel serieus...jij bent absoluut een wintersportgek! En iedereen om jou heen weet dat...
11 x: heb je goed geteld? Jij bent zonder twijfel een echte wintersportBAAS. Heb je ook nog andere hobby's ;-)?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.