31 december 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

De skitoppers van Oostenrijk: Kitzbühel

Het is alweer tijd voor de laatste skitopper van Oostenrijk. Na Kitzbühel onder de loep. Deze skibestemming met een hele lange wintersportgeschiedenis hoort absoluut thuis in het rijtje van Oostenrijkse skitoppers. Ook dit skigebied kenmerkt zich door goede voorzieningen, moderne liften en fijne accommodaties. Kitzbühel heeft een sjiek tintje en deelt haar skigebied met het eveneens populaire Kirchberg. In dit weblog beoordelen we het skigebied van Kitzbühel en geven we je informatie over deze bruisende plaats.

Algemene informatie over het skigebied van Kitzbühel

Kitzbühel ligt in Tirol en is één van de bekendste en oudste skidorpen van de regio. Het skigebied heeft sinds het jaar 2000 flink geïnvesteerd. Er is ruim 250 miljoen euro gestoken in nieuwe liften en voorzieningen. Mede hierdoor is het vandaag de dag een modern skigebied met snelle liften, veel sneeuwkanonnen en fijne voorzieningen. Zelfs wanneer het winterseizoen niet met veel natuursneeuw start, zoals dit jaar, kan het skigebied al vroeg openen. In 2015 werd de eerste piste al 24 oktober geopend. Dit is bijzonder vroeg voor een skigebied zonder gletsjer.

Skigebied van Kitzbühel

Foto: © Bergbahn Kitzbühel

Heerlijk eten op de piste

Het skigebied van Kitzbühel telt zo'n 60 pisterestaurants en berghutten. Dit betekent dat je op bijna iedere bergtop of bij elk dalstation wel een plek hebt waar je even pauze kunt houden om iets te eten of te drinken. Het overgrote deel bestaat uit knusse berghutten waar je bediend wordt en je kunt genieten van de typische specialiteiten zoals Schnitzel, Kaiserschmarnn of Tiroler Gröstl. Op mooie dagen kan dit uiteraard op één van de gezellige terrassen genuttigd worden.

Skigebied voor totaalskiërs

Het skigebied van Kitzbühel is met ruim 170 km aan pistes en 33 km skiroutes een gebied voor totaalskiërs die houden van het skiën van mooie dagtochten. Met ruim 90 km aan blauwe pistes kunnen minder geoefende wintersporters ook al snel het hele gebied doorkruisen. De meeste uitdaging vind je bij Kitzbühel zelf. Hier ligt ook de wereldberoemde 'Streiff', de Worldcupafdaling van de Hahnenkammrennen die jaarlijks in januari plaatsvindt. Het evenement, vooral de slalom van de mannen, trekt ieder jaar een enorm groot publiek. Uiteraard kun je deze steile piste ook zelf bedwingen.

Skigebied van Kitzbühel

Foto: © Bergbahn Kitzbühel

Skigebied Kitzbühel

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

Sfeervolle plaats met mooie winkels en fijne restaurants

Kitzbühel is een bijzonder sfeervolle plaats met een ruim aanbod aan winkels. In de gezellige en kleurrijke winkelstraat vind je niet alleen sportwinkels, maar ook veel kledingzaken, schoenenwinkels en leuke souvenirshops. Je kunt gerust een hele middag shoppen in deze mondaine plaats. Ook culinaire liefhebbers hebben genoeg keuze in Kitzbühel. De plaats telt een flink aantal restaurants, van eenvoudig tot exclusieve gelegenheden voor fijnproevers.

Kitzbühel

Foto: © Bergbahn Kitzbühel

Oostenrijkse skitopper

Samenvattend is Kitzbühel een fijne bestemming voor wintersporters die naast een mooi skigebied op zoek zijn een sfeervolle plaats met allure, waar het tevens goed winkelen en dineren is. Kitzbühel is dit jaar voor derde keer op rij verkozen tot beste skigebied ter wereld door snowresort.de. Kortom, een Oostenrijkse skitopper!

Meer informatie over Kitzbühel >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen