10 december 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

De toppers van Oostenrijk: Ötztal

Oostenrijk is nog steeds de nummer 1 wintersportbestemming van Nederlanders. De goede voorzieningen, fijne skigebieden, authentieke dorpen en typische gezelligheid zijn voor veel wintersporters de redenen om af te reizen naar dit Alpenland. De komende 4 weken zullen we een aantal Oostenrijkse topgebieden uitlichten. Ze hebben een hoge kwaliteit als het gaat om liften, pistepreparering en accommodaties. Skiën op hoog niveau dus! We beoordelen de skigebieden met sterren en we geven je tips. Vandaag beginnen we met het Ötztal. Een sneeuwzeker dal met gletsjers, afwisselende skigebieden en een heerlijke thermen.

Algemene informatie over het Ötztal

Het Ötztal is een langgerekt dal dat begint vlakbij de plaats Imst en dan diep de bergen in leidt tot de Italiaanse grens. Voorin het dal ligt het familievriendelijke skigebied van Hochoetz met een kleine 40 kilometer aan pistes, waarvan de helft rood. Dit maakt het skigebied ook zeker geschikt voor gevorderde skiërs, ondanks de wellicht beperkte grootte. De bekendste plaats van het dal ligt dieper in het Ötztal en staat bekend om zijn grote en sneeuwzekere skigebied (150 km aan pistes inclusief twee gletsjers), oergezellige après-ski en internationale evenementen: Sölden. Helemaal aan het einde liggen de plaatsen Vent (15 km pistes) en het sjiekere en rustige Gurgl (bijna 120 km pistes). Hieronder nemen we de verschillende skigebieden wat nader onder de loep.

Skigebied Hochoetz

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

  Tips voor Hochoetz:
 • Mascotte WIDI zie je niet alleen in het skigebied, maar er zijn ook speciale kindvriendelijke accommodaties die het WIDI logo voeren.
 • De skipas van Hochoetz is ook geldig in Kühtai.
 • Het Panoramarestaurant bij het bergstation van de gondel is heerlijk zonnig en de perfecte meetingplace voor de hele familie: skiërs en niet-skiërs.

Skigebied Sölden

Uitzicht op de gletsjers in het skigebied van Sölden (©Ötztal Tourismus)

Skigebied Sölden - Hochsölden - Vent

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

  Tips voor Sölden - Hochsölden - Vent:
 • Breng een bezoekje aan het Ice Q restaurant. Je kunt hier heerlijk eten en het was tevens filmlocatie voor de nieuwste James Bond film Spectre.
 • Gedurende het seizoen vindt er elke maand een editie plaats van het Electric Mountain Festival, een spektaculair dance event in het skigebied Giggijoch.
 • De langste afdaling loopt van het BIG3 panorama-platform Schwarze Schneide (3.340 m) tot in het dal (1.350 m), overbrugt 2.000 hoogtemeters en is 15 km lang. De gletsjers in Sölden garanderen een lang en sneeuwzeker seizoen.

Skigebied Hochgurgl - Obergurgl

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

  Tips voor Hochgurgl - Obergurgl:
 • Nieuw deze winter: het Top Mountain Cross Point, dat een tolhuis, dalstation van de gondel, museum en restaurant herbergt.
 • Veel ski in- ski out accommodaties in Hochgurgl: skiën vanaf de hoteldeur.
 • Bezoek het uitzichtspunt Top Mountain Star, hier kun je genieten van een prachtig bergpanorama.

Ötztal: spanning en ontspanning in 1 dal

De slogan van het Ötztal is: spanning en ontspanning in 1 dal, en daarmee hebben ze niets teveel gezegd. Na het skiën, snowboarden, wandelen of langlaufen beschikt het Ötztal over de enige thermen in Tirol: Aqua Dome in Längenfeld. Hier kun je zowel binnen - als buiten in bijzondere zwemschotels, ontspannen in het warme water. Daarnaast zijn er diverse sauna's. Het uitgebreide complex beschikt ook over een eigen hotel.

Ötztal: spanning en ontspanning in 1 dal

De Aqua Dome in Längenfeld is een heerlijke plek om te ontspannen (©Ötztal Tourismus)

Ben jij wel eens in het Ötztal geweest? Heb je nog tips? Deel ze hieronder!

Klik hier voor meer informatie over het Ötztal >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen