24 december 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

De skitoppers van Oostenrijk: Serfaus-Fiss-Ladis

Vandaag presenteren we alweer de 3e skitopper van Oostenrijk: Serfaus-Fiss-Ladis. Een bestemming die absoluut thuis hoort in het rijtje van onze 4 skitoppers van Oostenrijk. Ze hebben een hoge kwaliteit als het gaat om liften, pistepreparering en accommodaties. De bestemming behoort zonder twijfel tot de top van de familieskigebieden, en is dan ook meermaals uitgeroepen tot kindvriendelijkste skigebied. Naast uitgebreide kinderlanden, biedt Serfaus-Fiss-Ladis enorm veel faciliteiten en accommodaties voor gezinnen met kinderen.

Algemene informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis ligt in het Tiroler Oberland op een hoogplateau. Met meer dan 2.000 zonuren per jaar horen Serfaus, Fiss en Ladis tot de zonnigste dorpjes van Tirol. Het moderne skigebied telt 212 km aan afgelegde pistes (160 km gemeten) en 68 - veelal - snelle skiliften. Er wordt jaarlijks veel geïnvesteerd in de infrastructuur, liften, restaurants en hotels. Ruim de helft van de pistes is rood, waardoor de ervaren wintersporter zich hier erg goed kan vermaken. Naast het uitdagende skigebied springen de faciliteiten voor kinderen er nog het meest uit in Serfaus-Fiss-Ladis.

In Serfaus-Fiss-Ladis is voldoende uitdaging voor elk type wintersporter (© Serfaus-Fiss-Ladis)

Je kinderen willen nooit meer ergens ander heen...

Serfaus-Fiss-Ladis is een absoluut paradijs voor kleine en grote kinderen. In de Kinderschneealm in Serfaus en Bertas Kinderland in Fiss leren de allerkleinsten hun eerste bochtjes op de ski's. Het zijn grote oefenweides speciaal voor kinderen met faciliteiten als tovertapijten, een opwarm berghut en diverse avonturen parcours. Ook zijn er speciale kinderrestaurants en voldoende mogelijkheden om binnen te spelen, als de kinderen het koud hebben. Verder zijn er speciale pistes voor de hele familie zoals de berenpiste. Voor oudere kinderen liggen diverse funparks in het skigebied. 8 redenen waarom je met de kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet >

Kinderland

Spelenderwijs leren skiën (© Serfaus-Fiss-Ladis)

Berta

De berenpiste (© Serfaus-Fiss-Ladis)

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

Avontuur en afwisseling

Naast skiën en snowboarden voor groot en klein heeft Serfaus-Fiss-Ladis nog veel meer te bieden. Er zijn diverse attracties in de regio zoals de Fisser Flieger. Hiermee vlieg je met een snelheid van 80 km/u over het winterse landschap. Op de Möseralm kun je een ritje maken in de Skyswing. Dit is een 6-persoonsschommel, die je met 65 km/u een vrije val laat maken. In Serfaus kun je je op 85 meter hoogte vastklikken in de Serfauser Sauser. Met 65 km/u overbrug je 400 hoogtemeters en leg je een afstand van 2000 meter af.

De skitoppers van Oostenrijk

Het uitgebreide skigebied met moderne voorzieningen, de faciliteiten voor kinderen, knusse dorpen en de gezellige après-ski maken Serfaus-Fiss-Ladis tot een absolute skitopper van Oostenrijk. Ben jij er wel eens geweest?

Bekijk hier de andere skitoppers van Oostenrijk:
Ötztal >
Zillertal >

Meer weblogs over Serfaus-Fiss-Ladis:

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.