31 oktober 2016 door Miranda in 'Tips''

Val Gardena is een zeer geliefde wintersportbestemming in het Italiaanse Zuid-Tirol. Kilometervreters, zonaanbidders en liefhebbers van lekker eten komen hier, in de prachtige omgeving van de Dolomieten, niets te kort. Snowplaza reisde af naar Val Gardena. We verzamelden een aantal tips en maakten een video over het dorp Wolkenstein/Selva di Val Gardena en het skigebied. Waar kun je lekker lunchen of de lekkerste pizza eten? Wij zochten het voor je uit.

#1 Piste: La Longia, de dalafdaling van Seceda naar Ortisei/St. Ulrich

La Longia is een 10,5 km lange dalafdaling. De rode piste begint op de top van de Seceda. Geniet voor je start eerst nog even van het geweldige uitzicht op de Dolomieten. Daarna daal je door een waanzinnig landschap af richting Ortisei/Ortisei. Onderweg kun je eventueel pauze houden in een van de leuke berghutten.

#2 Pisterestaurant: Daniel Hütte

In Val Gardena heb je een enorme keuze uit goede pisterestaurants. Eentje die er absoluut bovenuit steekt qua ligging, uitzicht, wijn en eten is de Daniel Hütte op de Seceda boven St. Christina. Hier kun je úren in de zon op het terras blijven zitten. Lees ook onze top 5 berghutten in Val Gardena.

#3 Après-ski: Luislkeller in Selva di Val Gardena/Wolkenstein

Als je denkt dat ze in Oostenrijk alleen weten wat après-ski is, dan heb je het mis. Ook in Val Gardena kun je na het skiën gezellig een biertje doen en dansen op de overbekende Duitstalige après-ski hits in de Luislkeller in Selva/Wolkenstein. Hier gaat dagelijks het dak eraf.

#4 Restaurant: Sal Fëur in Selva di Val Gardena/Wolkenstein

Het fijne aan de restaurants in Val Gardena is dat ze de beste gerechten uit Oostenrijk en Italië serveren. Knödels, maar ook pizza. Er zijn veel restaurants in de vallei, maar wij vonden Sal Fëur in Selva di Val Gardena/Wolkenstein een aanrader: lekker eten, gezellige ambiance en een goede prijs.

#5 Skiën: wijk van de routes af

In Val Gardena zijn prachtige dagtochten uitgezet. De bekendste skiroute is de ruim 40 km lange Sella Ronda, die gedeeltelijk door Val Gardena loopt. Nadeel van de routes is dat veel wintersporters ze afleggen, waardoor het soms druk kan zijn. Vaak zijn de pistes die niet op de bekende routes liggen een stuk rustiger. Neem dus af en toe een 'verkeerde afslag' en ski een afdaling die niet direct tot de route behoort.

Val Gardena: tips voor je wintersport

Heb jij nog tips voor een wintersport in Val Gardena? Laat een reactie achter.

Lees hier ook het reisverslag van Snowplaza aan Val Gardena >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.