14 april 2015 door Miranda in 'Tips', Nieuws', Algemeen'' | 1 Reactie(s)

Geopende skigebieden in de lente

Afgelopen weekend draaiden in veel skigebieden de liften voor het laatst deze winter. Met de verse sneeuw van de afgelopen tijd was het een heerlijke seizoensafsluiting. Toch is het wintersportseizoen nog niet helemaal voorbij. De hoger gelegen skigebieden en de gletsjers zijn voorlopig nog open. Daar kun je de komende maanden nog prima skiën, genieten van de zon en bovendien zijn er vaak leuke evenementen georganiseerd. De lente is een heerlijke periode om nog even de ski's onder te klikken. Snowplaza heeft de gebieden die nog steeds open zijn voor je op een rijtje gezet.

Er ligt nog sneeuw

Eigenlijk is het best jammer dat veel skigebieden hun liften op 12 april voor het laatst lieten draaien. De laatste weken is er nog regelmatig sneeuw gevallen. De situatie in veel gebieden, zoals hieronder in Val di Fassa en Mayrhofen, is eigenlijk nog skibaar! Maar de enige manier om hier nog te kunnen skiën, is zelf omhoog klimmen met toerski’s.

Val di Fassa

Er ligt een laagje verse sneeuw op de - inmiddels ongeprepareerde - pistes van Val di Fassa

Mayrhofen

Ook in Mayrhofen ziet het er nog lekker wit uit

Welke gebieden zijn open in april, mei en juni?

Heb je geen zin om zelf een berg op te klimmen, dan kun je in ieder geval in de onderstaande gebieden nog skiën de komende weken. Sommige zijn ook geopend in de zomer en herfst. In Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland zijn de volgende skigebieden nog geopend.

We hebben geprobeerd een zo compleet mogelijk overzicht te geven, maar we missen vast nog een paar (kleine of grote) skigebieden. Weet jij nog een skigebied dat open is? Laat een reactie achter.

Reactie(s)

door Harold op 14 april

Ischgl is nog open en heeft nog topconditiesLaat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen