25 september 2014 door Marlous in 'Skigebieden onder de loep''

Freestyle skiën

Carven is natuurlijk geweldig om te doen, maar dat is niet het enige waar de ski’s of het snowboard goed voor zijn. Je kunt er zoveel meer mee! In het funpark je creativiteit de vrije loop laten en je tricks laten zien op de schansen. Skiën en snowboarden worden daarmee een vorm van kunst! Freestylen kun je natuurlijk in elk gebied. Maar voor de freestylers onder ons zijn er een aantal bestemmingen waar de twintips of het snowboard echt goed van pas komen. De beste bestemmingen om te freestylen worden hier besproken.

Onbeperkte fun in Ischgl

Als freestyler kom je goed uit de voeten in het Tiroolse Ischgl. Met meerdere snowparks kun je elke keer andere schansen en grinds trotseren. Een van de grootste snowparks van de Alpen is in Ischgl te vinden: het Playstation Vita Ischgl Snowpark. Dit snowpark bestaat uit verschillende zones. Professionele freestylers zullen zich hier uitstekend vermaken, maar ook beginnende freestyleskiërs en –boarders hebben genoeg mogelijkheden om te oefenen. De parken worden continu aangepast, zodat er voor iedere freestyler wat wils is. Vanuit Ischgl is er ook nog de mogelijkheid om naar het aangrenzende Samnaun in Zwitserland te gaan. Ook daar zal je als freestyler niet gauw uitgekeken raken.

Een week Ischgl inclusief skipas vanaf €309,- >>

Freestyler wintersport

Het uitdagende Serre-Chevalier

Het Franse Serre-Chevalier is een prachtige bestemming als het op freestylen aankomt. Voor zowel beginnende als ervaren freestyleskiërs en –snowboarders is er genoeg te beleven. Middenin het skigebied ligt het snowpark van Serre-Chevalier. Daar zijn tal van mogelijkheden om je tricks te oefenen of te perfectioneren. Benieuwd hoe je prestaties er uit zien? Dan kun je jezelf laten filmen in de speciale VideoZone! Naast het snowpark beschikt Serre-Chevalier ook nog over de MeleZone. Dit is een snowpark dat dwars door het bos gaat terwijl je kunt freestylen op bijzondere schansen.

Een chalet in Serre-Chevalier inclusief skipas al vanaf €340,- >>

Adrenalinekick in Sölden

In het in Oostenrijk gelegen Sölden kom je als freestyler goed aan je trekken. Snowpark Area 47 heeft het allemaal. Diverse grinds, zones en schansen geven je elke keer een nieuwe uitdaging. Niet alleen voor minder ervaren freestylers, maar ook voor de vergevorderden onder ons is er elke dag een andere ervaring te beleven. Met de hoeveelheid aan mogelijkheden die er in dit snowpark zijn, hoort Sölden zeker in het freestylerijtje thuis.

Al vanaf €209,- vier dagen Sölden inclusief skipas >>

Freestyle Sölden

Laax: een freestyleparadijs

Laax is het mekka voor freestyleskiërs en –snowboarders. Met wel vier snowparks en meer dan 90 verschillende grinds, halfpipes en jumps raak je hier als freestyler niet snel verveeld. En elk jaar komen er weer nieuwe obstakels bij! In de parken vindt elke freestyler wat zijn of haar hartje begeert. Kun je nog niet goed freestylen, maar wil je het wel graag leren? Dan kun je naar de Freestyle Academy om in een veilige omgeving de eerste stappen richting het freestylen te zetten! Laax trekt ieder jaar honderden skiërs en snowboarders van over de hele wereld voor de European Freeski Open. En daarmee behoort Laax tot één van de beste freestylebestemmingen van Europa.

Een appartement in Laax inclusief skipas vanaf €360,- >>

Ken je andere topbestemmingen op freestylegebied? Laat een reactie achter!

Freestyle Laax

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen