21 oktober 2019 door Mandy in LijstjeSkigebieden onder de loep

Halfpipes, kickers, rails; freestylers draaien hun hand er niet voor om. Voorheen zagen we vooral snowboarders in de snowparks, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer freestyleskiërs. Ze maken de meest hoge sprongen en vetste tricks! Wij hebben de beste snowparks in de Alpen voor je op een rijtje gezet. Op deze plekken vind je talloze obstakels en daarnaast weet je zeker dat het park goed wordt onderhouden. Een eigen lift om snel aan je volgende run te kunnen beginnen en een chill area zijn tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de snowparks.

#1. Penken Park, Mayrhofen

Het Penken Park in Mayrhofen is één van de uitdagendste snowparks in de Alpen. Het park ligt op 2100 m hoogte en is goed te bereiken door de supersnelle 4-persoons Sun-Jet stoeltjeslift. Met een Pro Area, Advanced Area, Advanced Jib Area, Medium Area, Medium Jib Area, Fun Area en een beginner Area hoeft niemand zich te vervelen! 

Snowpark Penken Park
Penken Park in Mayrhofen (Foto: © Snowplaza.nl)

#2. Mottolino Snow Park, Livigno

Livigno heeft zich als een van de eerste gebieden in de Alpen gericht op freestylers. Doordat het Mottolino Snow Park op 1816 m hoogte ligt, is het een sneeuwzekere bestemming. De grootste uitdaging van het park is de 25 m kicker. Voor de beginners zijn er ook een aantal eenvoudige lines. 

#3. Absolutpark, Flachauwinkl

Het Absolutpark ligt in Salzburger Sportwelt en behoort met 1,5 km tot een van de grotere funparks in Oostenrijk. Absolutpark is onderverdeeld in 7 veelzijdige lines met onder andere een Kicker Line, een Rail Yard en een JIB park. In het gebied zijn 100 verschillende obstakels te vinden. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, er is voor ieder wat wils! Freestylers kunnen elkaar na hun tricks ontmoeten in het Chill House.

#4. Snowpark NoName / Curnius, Laax

Laax mag zich de ongekroonde freestylehoofdstad van de Alpen noemen. Met vier verschillende snowparken kan iedere freestyler alles vinden wat zijn hartje begeert. In het legendarische Snowpark NoName staat de grootste superpipe van de Europa. Met een lengte van 200 m, een breedte van 22 m én een hoogte van 6,9 m is dit de droom van iedere freestyler. Voor de minder gevorderde freestylers is er een minipipe te vinden. 

#5. The Stash, Avoriaz

´The woods are the goods´. In The Stash in Avoriaz zijn de obstakels allemaal gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. Het park gaat naadloos op in de omgeving en is geschikt voor ervaren en minder ervaren freestylers. Wanneer je een dagje afwisseling wil, dan kun je in Avoriaz nog uitwijken naar het Chapelle Park. 

#6. Snowpark, Montafon 

Snowpark Montafon heeft 40 verschillende obstakels en is te vinden bij de Grasjoch Bahn. De verschillende kickers en rails zijn voor ieder niveau weggelegd. Dus of je nou pro bent, een beginner of ertussen in, er zit altijd wel wat tussen. Wanneer je een pauze nodig hebt, kun je genieten op de ligstoelen en ondertussen nadenken over je volgende trucs. 

#7. 2 Alpes Snowpark, Les Deux Alpes

Het 2 Alpes Snowpark is gelegen in het Franse skigebied Les Deux Alpes. In de winter ligt het 2 Alpes Snowpark op een hoogte van 2600 m. Het park staat te boek als een van de beste in Frankrijk en biedt een gevarieerde run met veel obstakels. Verschillende halfpipes, talrijke jumps en een boardercross-route, je vindt het allemaal in 2 Alpes Snowpark. Eventjes bijkomen? Breng een bezoekje aan de chill area voor een drankje en geniet van de muziek. 

#8. JatzPark, Davos

Op de Jakobshorn in Davos staan je korte, maar heftige runs te wachten. De vier verschillende lines lopen parallel aan de skilift Jatz Junior. Op diverse lines en een slopestyle piste kunnen freestylers zich naar hartenlust uitleven. Als toetje vind je iets verder in het skigebied ook nog de Bolgen superpipe. Vele gaan na een bezoek aan het park direct naar de Jatzhütte om de beste feesten van Davos bij te wonen.

#9. Crystal Ground Snowpark, Kleinwalsertal

Het Crystal Ground Snowpark in Kleinwalsertal bewijst dat er ook top-snowparks in kleinere skigebieden liggen. Beginners en gevorderden kunnen zich hier uitleven op diverse lines. Het park wordt ontsloten door de Kessler-lift. Crystal Ground Snowpark staat bekend om de creative indeling van het park. Één keer per week is het snowpark open in de avond.

Snowpark Crystal Ground in de avond (Foto: © Vorarlberg)

#10. White Elements Pro Park, Grindelwald

In Grindelwald maak je je jumps onder toeziend oog van de indrukwekkende Eiger (3970 m). Het White Elements Pro Park is prachtig vormgegeven en heeft een lengte van 800 meter. Na afloop van je run sta je met de Bärgelegg lift snel weer bovenaan het snowpark.

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen