Skip to navigation Skip to main content

Accommodaties voor 3 generaties

Deze week staat het weblog in het teken van wintersport met 3 generaties. In het eerste artikel kon je lezen welke bestemmingen geschikt zijn voor de hele familie. Daarna hebben we tips gegeven voor activiteiten tijdens de wintersport met opa, oma en de (klein)kinderen. Vandaag besteden we aandacht aan accommodaties voor 3 generaties. Ben jij op zoek naar een groot huis of zoek je een hotel waar de hele familie het naar de zin heeft? Lees dan snel verder.

Pure vakantie in een hotel

Wat is het prettigst als je op wintersport gaat met de hele familie? Dat hangt natuurlijk van jullie persoonlijke voorkeuren af. Wil je echt vakantie hebben, kies dan voor een (familie)hotel. Hier zijn de maaltijden verzorgd en in sommige familiehotels kunnen de kinderen zelfs eerder eten en krijgen ze speciale menu’s. Opa en oma hebben hun eigen kamer en privacy, dat is wel zo fijn. Vaak is er ook een speciale speelkamer waar de kinderen zich vermaken, terwijl de rest een drankje kan drinken in de bar of lounge. Nadeel is natuurlijk dat je wel op de klok moet kijken om op tijd aan te schuiven bij het ontbijt of diner. Soms zijn de kleintjes moe en hebben ze misschien geen zin in een diner in het restaurant. Ook prijstechnisch is een hotel niet het meest gunstig. Leuke hotels voor families zijn bijvoorbeeld: Hotel Apenrose in Kühtai, Schlosshotel in Fiss of Sporthotel Loisach in Lermoos.

Vrijheid in een vakantiehuis

Wil je alle vrijheid hebben? Kies dan voor een appartement of een vakantiehuis. Hier kun je koken waar je zin in hebt op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. In de woonkamer kun je gezellig spelletjes doen met z’n allen. Het aanbod van ruime vakantiehuizen met meerdere slaap- en badkamers wordt steeds groter. Je hebt ze van eenvoudig tot luxe, en van goedkoop tot duur. Zo heb je alles zelf in de hand. Klik hier voor een het aanbod van grote vakantiehuizen >

Vakantie op de boerderij

Een absoluut avontuur voor zowel kinderen als volwassenen is een vakantie bij de boer. In de Alpen zijn veel boerderijen die nog in bedrijf zijn, maar daarnaast ook kamers met ontbijt of appartementen aanbieden. Kinderen kunnen helpen met de verzorging van de dieren of je kunt specialiteiten van de boerderij proberen. Heel erg leuk voor als opa en/of oma veel “thuis” zijn met de kleinkinderen, terwijl papa en mama aan het skiën zijn. Ook vakantieboerderijen zijn er van eenvoudig tot luxe. Klik hier voor een overzicht van vakantieboerderijen in Zuid-Tirol >

Vakantie op de boerderij is bijzonder voor groot en klein

Pret op een vakantiepark

Op steeds meer bestemmingen in de Alpen zijn vakantieparken gebouwd, die vaak direct aan of vlakbij de piste liggen. Op de parken - van bijvoorbeeld Landal - kun je een vakantiehuis huren voor het hele gezin. Faciliteiten als een supermarkt, restaurant, kinderanimatie of een zwembad vind je meestal op het park. De familieleden die willen skiën zijn snel op de piste en kunnen voor de lunch gemakkelijk even terugkomen. En degenen die op het park verblijven zullen zich ook zeker geen moment vervelen.

Een vakantiepark van Landal diect aan de piste

Waar kies jij voor tijdens je wintersportvakantie?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.