Skip to navigation Skip to main content
Mayrhofen Skigebied
© Spalder Media Group

Wintersport in Mayrhofen is om meerdere redenen een echte aanrader. Het is niet voor niets een van de populairste gebieden van het Zillertal! Vanuit het op 630 meter hoogte gelegen dorpje heb je toegang tot de Ahornbahn en de Penkenbahn. Met ruim 142 km aan pistes is de Oostenrijkse bestemming een topgebied voor zowel families als wintersporters die zichzelf willen uitdagen. Wil jij op wintersport naar Mayrhofen en zoek je nog naar wat tips? Dan ben je hier aan het juiste adres voor informatie over een wintersport in Mayrhofen!  

Skiën & genieten in Mayrhofen

Mayrhofen is onderdeel van het skigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach en biedt ruim 142 kilometer aan pistes. Het Oostenrijkse wintersportdorp behoort tot het Zillertal, net als onder andere de Hintertuxer Gletscher, waar je met dezelfde skipas ook kunt skiën. Met de vele bussen die er rijden is het leuk en gemakkelijk om ook daar eens een kijkje te nemen. Het dal ligt op 630 meter hoogte, de afdalingen beginnen op 1500 meter en dankzij de gletsjer is er altijd genoeg sneeuw te vinden. Skiën doe je hier op zowel de Penken als de Ahorn.

 

Diversiteit ten top op de Penken

Voor de gevorderde skiër is de Harakiri een echte aanrader. Met een hellingsgraad van 78% is dat een van de steilste pistes van de Oostenrijkse Alpen. Als beginner hoef je Mayrhofen hierdoor echt niet over te slaan, er zijn genoeg blauwe pistes en gemakkelijke rode afdalingen. Naast de Penkenbahn is er een oefenweide om te oefenen of om er weer even lekker in te komen. Ook is er een groot freestyle park. Het Penken Park beschikt over grote en kleine schansen, waar professionals én beginners lekker hun gang kunnen gaan. Echter, heeft de Penken geen dalafdaling, het kan daarom erg druk zijn bij de lift aan het einde van de dag. Het is handig om daar rekening mee te houden! Na het skiën op de Penken kun je zo de après-ski inrollen, de Ice bar ligt naast het dalstation van de Penkenbahn. Kortom: diversiteit ten top.

 

Bekijk aanbiedingen voor een wintersport in Mayrhofen

Harakiri in Mayrhofen

Wintersporten op de Ahorn

Op de Ahorn, de andere berg in Mayrhofen, vind je wel een mooie dalafdaling. De Ahorn Talabfahrt (piste nummer 5) mag dan wel een zwarte afdaling zijn, maar is zeker de moeite waard. De Ahorn kenmerkt zich vooral als familievriendelijk. In tegenstelling tot de Penken, die eerder als 'actieberg' bekend staat. Voor de liefhebber is er naast het skiën ook nog genoeg leuks te doen. Je kunt bijvoorbeeld geweldig lunchen bij Restaurant Perauer.

Relaxen op wintersport in Mayrhofen
© Spalder Media Group

Zes tips voor een heerlijke wintersport in Mayrhofen

Buiten het skiën is er tijdens een wintersport in Mayrhofen ook genoeg te doen. Er zijn allerlei andere activiteiten om te genieten van de wintersport. Hieronder een paar leuke tips:

 

1. Ga voor het echte werk

Geen hoogtevrees? Ga eens paragliden! Samen met een instructeur heb je een prachtig uitzicht over de witte bergtoppen. De rit begint bij de Penkenbahn en eindigt in het dorpje Mayrhofen. Zeker de moeite waard!

 

2. Lekker lunchen na een drukke dag

Een leuke skitocht maken? Neem dan de 150er Tux naar boven, welke overigens een van de grootste liften van Oostenrijk is. Je kunt dan een mooie tour maken naar het Vogelnest, een mooie berghut bij Eggalm, waar je heerlijk kunt lunchen. Ik raad je aan om daar een kip van het spit te nemen of een heerlijke schnitzel!

Lunchen in Mayrhofen

3. Voor gezelligheid ben je hier aan het juiste adres

Houd jij van een feestje en ben je op zoek naar gezelligheid? Neem dan eens een kijkje bij de Ice bar, een gezellige après-ski bar in het centrum van Mayrhofen en direct naast de Penkenbahn. Ideaal!

 

4. Even lekker relaxen

Neem de lift bij de Ahorn naar boven en ga eens op zoek naar het iglodorp bij de Ahorn. Je kunt daar lekker relaxen en de iglo vanbinnen bekijken. Binnen staan mooie kunstwerken van ijs en je hebt er prachtig uitzicht op het dorpje Mayrhofen.

 

5. Eens wat anders: ga rodelen!

Ook leuk is om te gaan rodelen in Hainzenberg. Het is eventjes rijden vanaf Mayrhofen, dit dorp ligt dicht bij Gerlos. Hier ligt een mooie rodelafdaling. Rodelen kan hier ook 's avonds, een groot deel van de baan is namelijk verlicht.

 

6. De pro’s aan het werk zien

De laatste tip voor tijdens je wintersport in Mayrhofen is om het Penken Park te bezoeken. Je kunt de pro’s bekijken die speciaal naar Mayrhofen komen voor het grote funpark. Bij het wachten op de 150er Tux heb je prachtig uitzicht op deze slope en zie je de mooiste skills voorbij komen.

Zicht op het Penken Park in Mayrhofen
Winter Koen

Over Koen

Skiën is bij Koen al op vroege leeftijd begonnen. Eerst op de borstelbaan, daarna op de 'echte sneeuw'. Inmiddels is hij niet meer van de pistes weg te slaan en is hij helemaal gek van wintersport.