Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift en blauwe piste in See im Paznaun

54548 - Nieuwe lift en blauwe piste in See im Paznaun (11)
© Bergbahnen See

Komende winter kun je in See im Paznaun in een nieuwe lift stappen en afdalen van een nieuwe blauwe piste. Ter uitbreiding van het skigebied wordt hier de komende maanden gebouwd aan een 8-persoons gondel met de naam Furglerblick. De nieuwe lift in See brengt wintersporters straks naar een hoogte van 2570 meter en biedt naast een schitterend uitzicht op de 3004 meter hoge Furgler, ook toegang tot een nieuwe blauwe piste. Daarmee wordt dit familievriendelijke skigebied in Paznaun dus ietsje groter. Als alle bouwwerkzaamheden volgens plan verlopen, wordt de nieuwe lift in See in december 2022 in gebruik genomen.

See breidt skigebied uit met nieuwe lift en piste

See is het eerste dorp dat je tegenkomt als je Paznaun binnenrijdt. Dit Tiroolse dal ligt in het uiterste zuidwesten van de deelstaat en wordt omringd door de machtige bergtoppen van bergketens Silvretta, Verwall en Samnaun. Naast See vind je hier ook de dorpjes Kappl, Ischgl en Galtür, met de bijbehorende skigebieden. See beschikt over een eigen skigebied dat tot voor kort 41 km aan pistes telde. Met de komst van de 8-persoons Furglerblick en nieuwe blauwe piste komt daar verandering in en wordt dit aantal komende winter iets groter. De nieuwe lift vertrekt vanuit het gebied bij de Ascherhütte richting de Medrigjoch en brengt wintersporters vanaf december 2022 van 2174 meter hoogte naar 2570 meter hoogte. Met de aanleg van de nieuwe lift in See wordt er ook een nieuwe, 1,2 km lange, blauwe piste aangelegd en ontstaat er een groot freeridegebied.

Feiten & cijfers nieuwe 8-persoons Furglerblick in See

Dalstation: 2174 m. Lengte: 1135 m.
Bergstation: 2570 m. Hoogteverschil: 396 m.
Snelheid: 5 m/sec. Aantal gondels: 29
Aantal steunpalen: 7 Capaciteit: 1500 pers./uur
Duur rit: 04.10 minuten Fabrikant: Dopplmayr

Uitzicht op de 3004 meter hoge Furgler

De naam 'Furglerblick' is niet zonder reden gekozen. Nadat je boven uit de gondel bent gestapt, kun je genieten van een schitterend uitzicht op de 3004 meter hoge Furgler. Niet meteen je ski's onderklikken, maar eerst even genieten van het uitzicht! Furglerblick is overigens niet de eerste naam van de lift. De eerste plannen beschreven een lift met de naam 'Medrigkopfbahn', maar al snel bleek dat er een betere optie was voor het oorspronkelijke traject, met minder impact op de natuur. Dit nieuwe traject kreeg meteen een nieuwe, toepasselijke naam: Furglerblick. Oftewel, zicht op de Furgler.

Wintersport in See

See ligt op een hoogte van 1050 meter in Paznaun en is het eerste dorp dat je tegenkomt wanneer je het dal binnenrijdt. Dit sfeervolle en gemoedelijke plaatsje is een ideale bestemming voor families en rustzoekers. Aan weerszijden van de Silvrettastraße liggen huizen, hotels, pensions, restaurants en winkels. Kenmerkend is het gele kerkje, dat net iets boven het dorp ligt. Met de 6-persoons Medrigjoch heb je toegang tot het skigebied. Bij het bergstation van de gondel ligt een uitgebreid oefenterrein voor beginners en kinderen en er zijn drie skischolen waar je terecht kunt voor skilessen. De ruim 40 pistekilometers bieden voor ieder wat wils en ook aan fijne berghutten is hier geen gebrek. Een tip voor een heerlijke, traditionele lunch is de Ascherhütte. Na afloop van de skidag kun je terug naar het dorp met de gondel of skiënd via de rode dalafdaling. En wil je daarna nog iets leuks doen? Skishow 'Fire on Ice' is een tip en ook kun je op een aantal avonden avondskiën- of rodelen.

Ook in de zomer is het op en top genieten in See! Lees hier alles over een zomervakantie in Paznaun .

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.