Skip to navigation Skip to main content

Lekker warm in de arrenslee in Tirol

5449 - Lekker warm in de arrenslee in Tirol (1)

Fiss, Ischgl, Mayrhofen en Serfaus, een greep uit een aantal van de populairste wintersport dorpen in Tirol, Oostenrijk. Tirol grenst aan Duitsland, Italië en Zwitserland, de hoogste berg is de Groβglockner - op de grens van Oost Tirol en Karinthië - met 3.798 meter. De grootste gletsjer is de Gepatschferner. Met ruim 100 skigebieden, 4.000 kilometer aan pistes en een grote sneeuwzekerheid is Tirol een zeer populair skigebied voor wintersporters.

Heerlijk warm in de arrenslee

Na een heerlijke dag genieten op de piste, op de ski’s, snowboard, langlauflatten of bigfoots, ben je vaak wel toe aan iets verwarmends en ontspannend. Ooit eens een tochtje in een Arrenslee gedaan? Als héle jonge dame heb ik tot mijn vreugde zo’n tocht mee mogen maken. Het is me tot op de dag van vandaag bijgebleven als een bijzondere en prachtige avond! Verstopt onder de huiden en dekens in een prachtige slee, voortgetrokken door 2 stevige paarden. Hup de bergen in, genieten van de uitzichten, de heldere lucht en de sterren. De eindbestemming (of tussenstop moet ik zeggen) was een restaurant op de piste. Na te hebben genoten van een pan vol kaasfondue gauw weer de slee in en voldaan terug naar het dorp.

Kirchberg? Voor beginners en gevorderden

Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki is een skigebied tussen de Kitzbüheler Horn en de Hahnekamm. Met 170 kilometer piste, perfecte beginnersroutes en de spectaculaire ‘Streif’ een prachtige skigebied waar niemand zich verveeld. Een van de dorpen is Kirchberg, erg populair onder Nederlanders. Een van de trekpleisters van Kirchberg is het middeleeuwse kerkje in het centrum, omringd door winkels, hotels en restaurants. Voor iedereen is er wat wils, zo ook voor de après-ski fans. Behoefte aan een onstpannen avondritje? Voor € 22,- p.p. kan je met het gezin met de arrenslee vanaf het dorpsplein een prachtige tocht maken door het gebied, met als extra een flinke portie käsespätzle in Gasthof Skirast.

Ontspannen in Niederau

Het hoogdal [IL:ATTIRO37] bestaat uit de 4 dorpen Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach. Ondanks dat de bekendheid van Wildschönau langzaam begint toe te nemen, wordt het nog gezien als een 'geheimtip'. Het is een skigebied waar met name heerlijk ontspannen geskied en genoten kan worden. Ook in Wildschönau worden arrenslee tochten aangeboden vanuit Niederau. Informeer bijvoorbeeld bij Hotel Wastlhof naar de mogelijkheden voor jou en je partner om een tocht te maken naar een van de andere dorpen in Wildschönau.

Trendsettend Ischgl

Het skigebied Silvretta Arena, is met meer dan 200 kilometer aan pistes een van de grotere. Het skigebied ligt gedeeltelijk in Zwitserland. Ischgl zelf is een modern, trendy dorp. Het gebied is met name geschikt voor après-ski fans die het niet erg vinden om wat meer te besteden, de prijzen liggen namelijk vrij hoog. Ook met vrienden is het ontzettend leuk om in Ischgl een arrensleetocht te boeken. Informeer bijtijds naar de mogelijkheden, vol is vol! Vanuit Ischgl gaan tochten naar het plaatsje Mathon, tijdens de pauze kan je Wildpark Silvretta bezoeken of op de boerderij een heerlijke stevige maaltijd eten. Informeer bij Haus Franzl’s Hamat.

Klik hier voor voordelige aanbiedingen voor een wintersport in Tirol >>

Informeer bij je hotel, gasthof of bij de plaatselijke VVV naar de mogelijkheden.

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.