Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn op Galsterberg in Schladming Dachstein

54386 - Nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn op Galsterberg in Schladming Dachstein (11)

De plannen waren er al even, maar dit voorjaar wordt er toch echt gestart met de bouw van de nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn op de Galsterberg in Schladming-Dachstein. Daarmee komt er een eind aan de 15-persoons lift uit 1990 en wordt skiën op de Galsterberg nog aantrekkelijker. De nieuwe gondel kan een stuk meer personen per uur vervoeren, waardoor wachttijden op deze familievriendelijke skiberg tot het verleden moeten behoren. Alles over de nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein lees je in dit artikel.

Nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein

Ver weg van de drukke plaats Schladming en het 4-bergen-skigebied, ligt bij Pruggern de familievriendelijke Galsterberg. Met 15 pistekilometers is dit geen grote skibestemming, maar wel een hele fijne voor gezinnen met jonge kinderen of voor beginners om het skiën onder de knie te krijgen. Tot afgelopen winter moesten wintersporters met de ouderwetse GUB Galsterbergalm omhoog. De geschakelde gondellift, waarbij er steeds drie gondeltjes tegelijk omhoog gingen, werd ooit in 1990 in gebruik genomen en was na ruim 30 jaar trouwe dienst wel toe aan een upgrade. Plannen om de oude lift te vervangen lagen al een tijd op tafel, maar zijn pas op 10 maart 2022 officieel goedgekeurd door de raad van toezicht van Planai-Hochwurzen-Bahnen. De komende maanden wordt er in Schladming-Dachstein druk gebouwd aan de nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn op de Galsterbergn in Pruggern.

Meer snelheid en comfort

De nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn van fabrikant LEITNER betekent een flinke stap in de modernisering van het skigebied. Wintersporters staan straks een stuk sneller boven bij het Botinghaus en daarmee wordt het skiën van de dalafdaling, die vorig jaar is verbreed, weer een stuk aantrekkelijker. Uiteraard kunnen wintersporters vanaf hier ook overstappen op de andere skiliften in het skigebied. In de eerste uitbreidingsfase wordt de capaciteit naar 1200 personen per uur verhoogd en in de tweede uitbreidingsfase naar bijna 1800 personen. Wachtrijen moeten hierdoor tot het verleden gaan behoren. Daarnaast is de reis omhoog een stuk comfortabeler, dankzij individuele zetels, extra beenruimte en een panoramisch 360 graden uitzicht. De kosten voor de nieuwe 10-persoons Galsterbergbahn op de Galsterberg in Schladming-Dachstein bedragen ongeveer 11 miljoen euro. Als alles volgens plan verloopt, wordt de gondel voor aanvang van seizoen 2022/2023 in gebruik genomen.

Bekijk hier een aantal visuals van de nieuwe lift ›

Feiten & cijfers nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein

Dalstation: 1137 m. Lengte: 2245,50 m.
Bergstation: 1644 m. Hoogteverschil: 507,25 m.
Snelheid: 6 m/sec. Aantal gondels: 45
Duur rit: 6:30 minuten Capaciteit: 1796 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Pruggern

Wintersport in de skiregio Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein is niet alleen jaarlijks de plek waar veel wedstrijdskiërs tegen elkaar strijden op de World Cup pistes, maar waar ook jij en ik een heerlijke wintersport kunnen beleven. De skiregio wordt gevormd door het 4-bergen-skigebied bij Schladming, de Dachsteingletsjer en een aantal familieskibergen zoals de Galsterberg. Met ruim 230 km aan pistes, 81 moderne liften en 100 traditionele skihutten biedt de wintersportbestemming voor ieder wat wils. Beginners kunnen in alle rust oefenen op de vele blauwe pistes en voor kinderen zijn er vijf verschillende kinderlanden. Gevorderden kunnen in de voetsporen van de World Cup sterren treden, maar ook gewoon rustig carven en zo van de omgeving genieten.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.