Skip to navigation Skip to main content
54301 - Droomreis: op wintersport in Jasper, Canada (3)
© Canada.be

Een wintersport in Canada, het is de droom van veel wintersporters. Niet gek ook dat dit prachtige land bij velen hoog op de bucket list staat. Jasper is de ideale bestemming om deze droom werkelijkheid te laten worden. Een wintersport is hier veel meer dan alleen skiën. Maak een huskytocht, ga ijsklimmen of maak een wandeling door de indrukwekkende Maligne Canyon. Dit weblog zal je overtuigen om nu toch écht op skivakantie te gaan naar Jasper in Canada.

Wintersport Jasper: midden in de Rocky Mountains

De ultieme plek voor een wintersport in Canada is Jasper. Jasper ligt in het hart van de Canadese Rocky Mountains en wordt omgeven door de natuur van het gelijknamige nationaal park. Jasper National Park werd in 1907 opgericht en heeft een omvang van maar liefst 11.000 km2. Het park staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bestaat uit tal van gletsjers, kliffen en bergmeren. Dat je wilde dieren gaat spotten staat vrijwel vast. Je begeeft je hier in het domein van dikhoornschapen, grizzlyberen, bevers, elanden, rendieren en wolven. Het plaatsje Jasper is gemoedelijk en biedt alle voorzieningen die je zoekt. Skiën tijdens je wintersport in Jasper, doe je op de pistes van skigebied Marmot Basin.


Highlights Jasper National Park

  • Columbia Icefield
  • Icefields Parkway (Highway 93)
  • Maligne Canyon

Meer informatie over een skivakantie in Canada
54301 -  (9)
© Canada.be

Skigebied Marmot Basin

Rond Jasper is slechts één skigebied te vinden, maar niet zomaar een skigebied. Marmot Basin beschikt over 91 afdalingen die verspreid liggen over een oppervlakte van 969 hectare. De pistes zijn breed, lang en de sneeuw is van een ongekende kwaliteit. Door de droge lucht voelt de sneeuw de hele winter aan als vers gevallen poedersneeuw. Buiten de gemarkeerde pistes skiën mag ook, zo lang je maar binnen het terrein van Marmot Basin blijft. Van drukte is hier nooit sprake, dus maak je geen zorgen over wachtrijen bij de skilift. Voor een welverdiende pauze zijn er genoeg mogelijkheden. Stap bijvoorbeeld binnen bij het Caribou Chalet of het Eagle Chalet.

Pistes

Liften

Extra informatie

Beginners30% Sleepliften0 SeizoenstartNovember
Gevorderd30% Stoeltjeslift(en)7 SeizoenseindeApril
Ervaren20% Gondels0 Gletsjer-
Expert20% Treinen0 Minimale hoogte1698 m
Totaal91 pistes Sneeuw500 cm per seizoen Maximale hoogte2612 m

Bijzondere activiteiten in Jasper

Tijdens een wintersport in Jasper valt er veel meer te ontdekken dan alleen de pistes van Marmot Basin. Een van de topactiviteiten is een huskytocht bij Valemount. Na een introductie van de gids krijg je zelf de touwtjes in handen en mag je een slee met 6 tot 8 honden besturen.
IJsklimmen staat garant voor de nodige spanning en avontuur. Jasper wordt omgeven door tal van bevroren watervallen. Er zijn routes voor ieder niveau, dus dit is dé kans om kennis te maken met deze wintersport. Andere activiteiten die je rond Jasper kunt ondernemen zijn onder andere schaatsen, fatbiken, sneeuwschoenwandelen en langlaufen.

54301 -  (10)
© Canada.be

Praktische informatie wintersport in Jasper, Canada

West-Canada ligt niet naast de deur, maar bevindt zich dichterbij dan je denkt. Vanaf luchthaven Schiphol (Amsterdam) gaat er een rechtstreekse vlucht naar Edmonton International Airport. Je skimateriaal mag gratis mee en je transfer naar Jasper is geregeld. Wie met kinderen jonger dan 13 jaar naar Jasper reist, profiteert van een gratis skipas en skimateriaal voor de kids. Een wintersport in Jasper Canada hoeft bovendien helemaal niet de hoofdprijs te kosten.

54301 -  (11)
© Canada.be

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Canada.be

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.