Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Galtbergbahn in Schlick 2000 vervangt oude sleeplift

54239 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Galtbergbahn in Schlick 2000 vervangt oude sleeplift (10)

Na ruim 60 jaar trouwe dienst, gaat de Galtalmlift in Schlick 2000 binnenkort met pensioen. Op 10 februari 2022 heeft de raad van toezicht van het skigebied besloten tot de bouw van de nieuwe Galtbergbahn. De bestaande sleeplift uit 1961 wordt de komende maanden vervangen door een moderne 6-persoons stoeltjeslift. Daarnaast worden er ook een nieuwe verbindingspistes aangelegd en staan er nieuwe sneeuwkanonnen op het programma. De nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 biedt wintersporters straks een stuk meer kwaliteit én comfort.

Nieuwe lift in Schlick 2000: uitbreiding van de Galtberg

In het Tiroolse Stubaital liggen meerdere skigebieden, waaronder Schlick 2000. Voorzitter van de Raad van Bestuur, Martin Pittl en zijn zoon Lukas, die sinds december de nieuwe directeur van Schlick 2000 is, hebben grootse plannen met het skigebied. De afgelopen jaren is er al flink geïnvesteerd, maar in de toekomst staat er nog meer op het programma. Zo lieten beide heren aan MeinBerzik.at weten tijdens een persevent eind januari. Een van de plannen is het uitbreiden van het aanbod op de Galtberg, een lang gekoesterde wens van veel Stubaier wintersporters. De eerste stap is het vervangen van de Galtalmlift uit 1961. De ruim 60 jaar oude sleeplift wordt na afloop van skiseizoen 2021/2022 ontmanteld. Daarvoor in de plaats komt de Galtbergbahn, een moderne 6-persoons stoeltjeslift. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe lift voor aanvang van skiseizoen 2022/2023 in gebruik genomen.

Galtbergbahn brengt meer kwaliteit en comfort in Schlick 2000

De nieuwe Galtbergbahn is een eerste stap in het uitbreiden van de mogelijkheden op de Galtberg en daarom vinden er een aantal logistieke veranderingen plaats. Het dalstation van de stoeltjeslift komt een stuk lager te liggen, onder de Fronebenalm op 1288 meter hoogte. Het bergstation komt boven de Galtalm te liggen, op 1728 meter hoogte. De nieuwe stoeltjeslift brengt wintersporters straks een stuk hoger op de Galtberg, maar ook sneller. De reistijd van bijna zeven minuten wordt verkort naar een kleine vier minuten.

Feiten & cijfers nieuwe Galtbergbahn Schlick 2000

Dalstation: 1288 m. Lengte: 1200 m.
Bergstation: 1728 m. Hoogteverschil: 440 m.
Snelheid: 6 m/sec. Aantal stoeltjes: n.b.
Duur rit: 3:40 minuten Capaciteit: 2400 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Fulpmes

Nieuwe verbindingspistes en sneeuwkanonnen

Er wordt ongeveer 11,3 miljoen euro geïnvesteerd in het ontwikkelen van de Galtberg. Naast de nieuwe Galtbergbahn krijgt Schlick 2000 ook nieuwe sneeuwkanonnen en worden er verbindingspistes aangelegd richting de Galtalm en Panoramasee. Hiermee wordt ook de rest van het skigebied eenvoudiger bereikbaar. Bovendien biedt de Galtbergbahn een alternatief als de gondel naar de Kreuzjoch buiten bedrijf is, bijvoorbeeld bij harde wind.

Nog meer toekomstplannen

Om Schlick 2000 nog aantrekkelijker te maken voor toeristen, liggen er nog een aantal toekomstplannen op tafel. Zo zijn er ambities voor een verlichte piste vanaf de Galtalm, zodat ook avondskiën mogelijk wordt in het Stubaital. Dat kan tot op heden nog niet. Om de Galtbergbahn ook voor zomertoeristen aantrekkelijker te maken, wil men een glijbanenpark aanleggen vanaf de Galtalm naar de Fronebenalm. Of en wanneer deze plannen worden doorgevoerd, is nog niet bekend.

Wintersport in Schlick 2000 in het Stubaital

Niet ver van Innsbruck ligt het prachtige Stubaital. Dit Tiroolse dal staat bekend om haar gemoedelijke karakter, schilderachtige dorpjes en machtige bergwereld. Je hebt hier toegang tot ruim 100 km aan pistes, verdeeld over meerdere skigebieden. Serles bij Mieders is het eerste gebied dat je tegenkomt, gevolgd door Schlick 2000 bij Fulpmes en Elfer bij Neustift. Helemaal aan het eind van het dal ligt de Stubaier Gletscher, waar je kunt skiën op de pistes van het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Schlick 2000 telt 22 km aan pistes. Die zijn over het algemeen niet heel ingewikkeld, waardoor ook de minder gevorderde wintersporter hier aan het juiste adres is. Van lange rijen en grote druktes is hier vrijwel nooit sprake en dus is het elke dag weer op en top genieten van een heerlijke skidag. Kinderen skiën hier tot 8 jaar gratis onder begeleiding van een ouder en voor de allerkleinsten is er het Big Ron’s Kinderland.

Handig om te weten: Schlick 2000 is ook eenvoudig per trein te bereiken. Bijvoorbeeld met de nachttreinverbinding van de ÖBB Nightjet. Deze trein biedt een directe verbinding van Amsterdam naar Tirol en stopt onder andere in Innsbruck. Vanuit de Tiroolse hoofdstad sta je in een mum van tijd op de pistes van Schlick 2000.

 

Bekijk de mogelijkheden van de ÖBB Nightjet

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.