2 maart 2022 door Florien in Nieuws

Langzaam opent de weg naar normaal weer een beetje. Duitsland kondigde al eerder aan de coronamaatregelen in drie fases grotendeels op te heffen en gisteravond is ook bekendgemaakt dat met ingang van donderdag 3 maart alle landen van de lijst met coronarisicogebieden worden gehaald. Nederland staat daar alweer enkele maanden op en dat maakt een vakantie of doorreis in of door het land voor sommige mensen een stuk ingewikkelder. Gelukkig komt daar dus snel verandering in, zo meldt het Robert Koch Instituut (RKI) op haar website.

Geen landen meer op de risicolijst

Meer dan 60 landen staan op dit moment op de Duitse lijst met coronarisicogebieden. Nederland staat daar alweer enkele maanden op, maar dit geldt ook voor landen als Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Voor reizigers die vanuit hoogrisicolanden naar of door Duitsland willen reizen, gelden er strengere regels. Zo dien je je vooraf te registreren en ook is een quarantaine van 10 dagen verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar die niet over een geldig herstel- of vaccinatiebewijs beschikt. De complete lijst wordt met ingang van donderdag 3 maart, om 00.00 uur, naar nul gebracht. 

Het RKI laat via de website weten dat de huidige omikronvariant inmiddels wereldwijd is verspreid en dat deze een stuk minder risicovol blijkt te zijn. In de toekomst geldt de classificatie voor hoogrisico alleen nog voor gebieden waar een bijzonder hoge incidentie bestaat in verband met de verspreiding van een variant van het coronavirus.

Reizen door en naar Duitsland eenvoudiger

Vanaf 3 maart wordt reizen naar Duitsland weer een stuk eenvoudiger. Zeker voor gezinnen met kinderen. Voor toegang tot het land geldt vanaf 6 jaar nog altijd 3G, oftewel genezen, getest of gevaccineerd. De quarantaineplicht van 10 dagen komt per 3 maart te vervallen en ook is vooraf registreren niet meer verplicht als je langer dan 24 uur in het land verblijft. Houd er rekening mee dat voor toegang tot hotels en restaurants nu nog 2G of 2G+ geldt, deze maatregel wordt een dag later, op 4 maart, aangepast naar 3G.

Bijna alle coronamaatregelen opgeheven vanaf 20 maart

Zoals je laatst al kon lezen, heeft de federale regering samen met de deelstaatregeringen nieuwe afspraken gemaakt over de huidige coronamaatregelen. Er is besloten in drie fases te versoepelen en de eerste, die betrekking heeft op privé bijeenkomsten, is per direct ingegaan. Op 4 maart treedt fase twee in werking. Dan worden horeca en hotels weer toegankelijk met 3-G. Alleen voor events, clubs en discotheken blijft 2G+ nog gelden. Fase 3 gaat op 20 maart in. Als de situatie in de ziekenhuizen het dan nog steeds toelaat, worden vanaf die dag bijna alle coronamaatregelen opgeheven. Meer over de versoepelingen in Duitsland lees je hier ›

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen