Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: weerbericht voor de tweede voorjaarsvakantieweek

54215 - Alpenweer: weerbericht voor de tweede voorjaarsvakantieweek (3)

Wintersporters in de Alpen genieten op dit moment van vriendelijk wintersportweer. Het is vrij zacht en zonnig. Maar wat kunnen wintersporters die komende week op vakantie gaan verwachten? En hoe ziet het weer de rest van deze week eruit in de Alpenlanden? Je leest het in dit weerbericht voor de tweede voorjaarsvakantieweek.

De komende dagen nog neerslag mogelijk

De zon schijnt overwegend in de Alpen, van noord tot zuid en van oost tot west. Toch kan er nog wat neerslag vallen de komende dagen. In Frankrijk en delen van Zwitserland valt vandaag al wat regen en die regen breidt zich verder uit over de noordelijke kant van het Alpenmassief. Vooral morgen kan het echt wel nat worden tot op maar liefst 1600 meter hoogte. Daarboven sneeuwt het uiteraard. In de nacht op vrijdag wordt het kouder in de Alpen. In Zwitserland en in Oostenrijk valt dan naar verwachting tussen de 10 en 20 centimeter sneeuw. Ook leuk: in de Ardennen, Eifel, het Sauerland en het Zwarte Woud gaat het ook sneeuwen. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het wel droog, zonnig en warm. Geen verse laag sneeuw onder je voeten daar dus, maar genieten op het terras.

Wisseling van de wacht

Maar dan is het zaterdag, de grote wisseling van de wacht. Veel Nederlandse wintersporters komen en gaan op de winterbestemmingen. Wat gebeurt er dan met het weer? Zaterdagochtend kan het nog op enkele plekken sneeuwen, maar dan lijkt het over met de sneeuwpret en kan het genieten van de zon beginnen. De wind neemt af en de temperatuur gaat weer omhoog. Zondag stijgt de vorstgrens zelfs tot 1500-2000 meter hoogte. Dat betekent lenteweer in de dalen. Regionaal kan de temperatuur daar richting de 15 graden boven nul stijgen, met name in de Italiaanse Alpen kan het warm worden.

54215 -  (3)
Ski jij komende week ook in de zon?

Pistes blijven relatief goed

Maar warme temperaturen overdag betekenen niet dat de pistes slecht worden. Vanwege de droge lucht en de koude nachten, met kans op matige tot strenge vorst, blijft de pistekwaliteit op niveau. Zeker op de schaduwhellingen worden de pistes niet erg sterk aangetast. En dat is natuurlijk een verademing voor de wintersporters komende week. Genieten van de zon en skiën op lekkere pistes, het kan gewoon! Zorg uiteraard wel dat je vroeg op de piste staat.

Tip: ga je naar Königsleiten? Bekijk dan even onze nieuwe video met tips .

Goed smeren

Tijdens de tweede week van de voorjaarsvakantie blijft de droogte aanhouden. In vrijwel alle skigebieden blijft het tot en met donderdag droog en overdag vrij warm. Naarmate de lente dichterbij komt, neemt de zonkracht toe. Dat houdt niet alleen in dat je met een flink bruine kop terug kan komen van je vakantie, maar ook dat je jezelf goed in moet smeren om verbranding van de huid te voorkomen.

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Jaaroverzicht

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.