Skip to navigation Skip to main content
54187 - In het voorjaar nog op wintersport? Dit zijn je mogelijkheden! (3)

Veel mensen plannen hun wintersportvakantie in januari of februari. Ondanks gedoe met coronamaatregelen, staan de pistes dus ook dit jaar in deze periode vol met wintersportliefhebbers. Zie je het niet zitten om in dezelfde periode zelf op wintersportvakantie te gaan of was je simpelweg te laat met boeken door alle onduidelijkheid rondom coronamaatregelen? Dan hoop je wellicht dat je in het voorjaar nog ergens kunt skiën. We bespreken vier mogelijke locaties waar je in het voorjaar nog op wintersportvakantie zou kunnen gaan. Dat wordt dus wintersport uitrusting bestellen en gaan!

Obertauern, Oostenrijk

De gouden tip is om het letterlijk ‘hogerop’ te zoeken. In hoger gelegen skigebieden blijven de pistes immers veel langer goed. Je wilt daarvoor een skigebied hebben met een top die hoger ligt dan 2.500 meter. Obertauern in Oostenrijk is zo’n gebied met sneeuwzekerheid in maart (zelfs tot begin mei!) én makkelijke pistes. Meer dan zestig procent van de honderd kilometer aan pistes in Obertauern is als blauw gemarkeerd. Daarnaast zijn er voldoende mooie, lange afdalingen te vinden.

Kühtai, Oostenrijk

In de buurt van Innsbruck vind je Kühtai, het hoogstgelegen wintersportdorp van Oostenrijk. Door die hoge ligging, valt er in Kühtai elke winter veel sneeuw. Daardoor kun je ook in het voorjaar nog profiteren van een hoge pistekwaliteit. Dit wintersportgebied is in tegenstelling tot Obertauern juist het domein van de gevorderde wintersporters. Het grootste deel van de afdalingen is rood of zwart, maar de meeste pistes zijn gelukkig wel breed, overzichtelijk en goed geprepareerd.

54187 -  (6)

La Plagne, Frankrijk

Ook in Frankrijk kun je goed terecht voor hooggelegen skigebieden. Zoals La Plagne, dat een top heeft van boven de 3.000 meter. Hier vind je ruim 200 pistekilometer waar het heerlijk skiën is in de zon. Ook heeft La Plagne fijne accommodaties die bijna allemaal direct aan de piste gelegen zijn. La Plagne is ook een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk, omdat het een van de weinige Franse skigebieden is waar je Nederlandstalige skileraren vindt.

Engelberg-Titlis, Zwitserland

Engelberg-Titlis is het wintersportgebied met het langste skiseizoen van alle skigebieden in Zwitserland. Het gebied profiteer van een gunstig microklimaat dat ervoor zorgt dat er iedere winter een enorme lading sneeuw valt. Daarnaast beschikt het gebied ook nog eens over de Titlisgletsjer, met als gevolg dat in het gebied de eerste pistes doorgaans begin oktober al open gaan en de skiliften pas eind mei weer sluiten.

54187 -  (7)

Niet getreurd dus als niet lukt om in februari of zelfs in maart op wintersportvakantie gaan. Er zijn nog genoeg plekken waar je ook in het voorjaar nog prima kunt skiën en snowboarden!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.