Skip to navigation Skip to main content

Webcams: het sneeuwt weer lekker in de skigebieden

Voor de zoveelste week op rij kunnen we je blij maken met beelden van verse sneeuw. In veel skigebieden zien we vandaag dikke vlokken of een vers gevallen laagje op de webcams. Dit keer is vooral de zuidkant van de Alpen aan de beurt en dat was nodig ook! Tot en met vandaag kan daar lokaal wel een halve meter vallen. Aan de noordkant zijn de hoeveelheden een stuk minder, daar is maximaal 25 cm voorspeld. In dit artikel een overzicht van de fijnste beelden van vandaag.

Sneeuwrijk begin van de week

Ook deze week beginnen we met een heerlijke laag verse sneeuw. Gisteren dwarrelden de eerste vlokken al naar beneden en nu is dat op veel plaatsen nog steeds het geval. Het zwaartepunt van de dump ligt dit keer zuidelijk, in de Zuid-Franse Alpen en in Noord-Italië. Eindelijk krijgen ze daar de verse laag waar al heel lang naar wordt uitgekeken. Tot en met vandaag dumpt het lekker door, maar daarmee is het niet gedaan. Later deze week brengen oceaanstoringen flink wat neerslag naar de noordkant van de Alpen. Helaas gaat die neerslag gepaard met zachte lucht, waardoor het onder de 1500 meter flink kan regenen. Meer over de weersvoorspellingen van de komende dagen lees je hier ›

Heerlijke sneeuwbeelden

Hoe het er op dit moment aan toe gaat in de skigebieden? Hieronder een overzicht van de webcambeelden.

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.