Skip to navigation Skip to main content

Zo ziet de perfecte wintersportdag in Ischgl eruit

54163 - Zo ziet de perfecte wintersportdag in Ischgl eruit (3)
© TVB Paznaun-Ischgl

Men neme een grote hoeveelheid sneeuw, een snufje skiplezier en een vleugje aan activiteiten buiten de piste gecombineerd met geweldige uitzichten. Dit is het recept voor een perfecte wintersportdag in Ischgl in Paznaun. Dit populaire skidorp in Tirol heeft veel te bieden op het gebied van sportieve activiteiten en vertier. Op en naast de pistes zijn er tal van mogelijkheden voor een veelzijdige wintersport. Ook het culinaire aanbod mag niet ongenoemd blijven. In dit blog nemen we je mee op een perfecte wintersportdag in Ischgl.

Wintersport in Ischgl

Wie bij Ischgl alleen maar aan vertier en events denk heeft het fout. Er is hier zo veel meer te beleven! Het dorp ligt in het Paznauntal, tussen de Silvretta en Verwall bergen. Ischgl verbindt sport met lifestyle, zoals geen enkel ander dorp dat doet in Oostenrijk. Of je nu op zoek bent naar rust, op familievakantie gaat of gewoon komt genieten van de bergen, in Ischgl zal iedereen zich vermaken. Hoe een perfecte wintersportdag in Ischgl eruit zou kunnen zien? Lees snel verder!

 

Ontdek Ischgl in de winter

54163 -  (12)
In de winter straalt Ischgl, omgeven door bergen, een heel bijzondere charme uit (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

Wakker worden in het winterparadijs

Wie voor een wintersport in Ischgl kiest, wordt niet alleen wakker in een prachtig skidorp, maar ook in een fijne accommodatie. Iedere wintersporter heeft andere wensen als het gaat om de accommodatie. In Ischgl, dat zelf maar 1600 inwoners telt, bevinden zich maar liefst 400 accommodaties. Van hotel tot appartement en van pension tot vakantiehuis, het is er allemaal. Ook de ligging van de accommodaties is divers, van midden in de drukte tot plekken met serene rust. Onze perfecte wintersportdag begint in een fijn ontbijtpension naast de lift. Want na een heerlijk ontbijt kunnen we niet wachten om de piste op te gaan!

Ochtend: kilometers maken op de piste

Wie in de winter naar Paznaun komt, heeft in de meeste gevallen ski’s bij zich. Hier, in de Tiroler Alpen, vind je de ideale omstandigheden voor een wintersport. De Silvretta Arena is met 239 km aan pistes het op twee na grootste skigebied van Tirol. De Fimbabahn brengt je vanuit het centrum direct naar de Idalp, in het hart van het skigebied. Vanaf hier starten er afdalingen voor ieder niveau. Zowel beginners als adrenalinejunks komen hier aan hun trekken. Om in een ochtend zoveel mogelijk van het skigebied te zien kiezen we voor de bronzen variant van de Schmugglerrunde skitocht. Deze skitocht is bijna 20 km lang en gaat ook richting Samnaun, aan de Zwitserse zijde van het skigebied. Na een uur of vier skiën zijn we weer terug op de Idalp.

 

Meer informatie over skiën in Ischgl

54163 -  (13)
Die Silvretta Arena biedt kilometerslange pistes met geweldige uitzichten (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

’s Middags: culinair genieten op de berg

Na de Schmugglerrunde hebben de benen wel wat rust verdiend en is het tijd om op krachten te komen. Aan fijne bergrestaurants geen gebrek in culinair Ischgl. Van traditionele berghutten tot moderne restaurants met internationale menu’s, de keuze is enorm. Lastig kiezen uit 15 heerlijke bergrestaurants! Op het terras van Restaurant Panorama op de Idalp kunnen we maar moeilijk kiezen tussen de Tiroolse specialiteiten zoals knödels of andere heerlijke gerechten zoals tonijnsteak of carpaccio. De huisgemaakte klassiekers winnen het uiteindelijk van de internationale keuzes.

Namiddag: activiteiten naast de pistes van Ischgl

Voorzien van nieuwe energie beginnen we aan het vervolg van onze wintersportdag in Ischgl. Maar gaan we langlaufen, schaatsen, toerskiën of winterwandelen? Het winterwandelaanbod van 60 km aan paden klinkt verleidelijk, maar we kiezen voor de diepe sneeuw. Met sneeuwschoenen aan de voeten keren we de drukte op de pistes de rug toe en stappen de ongerepte natuur in. De frisse berglucht en de rust zijn ideaal om aan de alledaagse stress te ontsnappen. Op woensdag en vrijdag is het in Ischgl mogelijk om deel te nemen aan een sneeuwschoenwandeling met gids.

54163 -  (14)
Rond Ischgl liggen 60 km aan winterwandelroutes (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

Vooravond: even achteroverleunen

Na een lange sneeuwschoenwandeling begint de vermoeidheid stilaan toe te slaan. Toch willen we, voordat we ons weer op het culinaire Ischgl storten, nog iets anders beleven. We pakken onze mutsen en dikke handschoenen en stappen in voor een arrensleetocht. Voor ons hoort een romantische rit door het winterlandschap bij de perfecte dag in Ischgl. Terwijl de dag langzaam ten einde komt geniet je van de omgeving en de eindeloze verhalen van de koetsier.

’s Avonds: culinair paradijs Ischgl

De zoektocht naar het culinaire hoogtepunt van onze wintersportdag in Ischgl leidt ons naar een van de tien (door Gault Millau) bekroonde restaurants. Maar niet de eerste de beste, de Paznauner Stube heeft 4 koksmutsen en 5 sterren. Martin Sieberer is een beroemde chef-kok en de gerechten die hij serveert zijn om van te watertanden. Maar niet alleen het eten is uitstekend, ook de service, de aankleding en de sfeer dragen bij aan het totaalplaatje. We raden iedereen de ervaring in dit gastronomische restaurant aan!

54163 -  (15)
De Paznauner Stube in Ischgl is een aanrader voor culinaire lekkerbekken (Foto: © TVB Paznaun-Ischgl)

 

Bedtijd: uitrusten voor de volgende dag

Na een laatste glas wijn gaan we terug naar de accommodatie. Een lange, mooie dag komt ten einde. Veel bewogen, veel gezien en heerlijk gegeten. Dit is ons recept voor een perfecte wintersportdag in Ischgl! Het lifestyle-Mekka van de Alpen is de place to be voor iedere winterliefhebber. Nog altijd niet overtuigd? Dan hier nog 6 redenen waarom je naar Ischgl op wintersport wilt. Nu is het tijd om naar bed te gaan en de batterijen op te laden. Wat zal de wintersportdag in Ischgl morgen weer in petto hebben?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.