Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: na het weekend eindelijk sneeuw voor de zuidkant

54157 - Alpenweer: na het weekend eindelijk sneeuw voor de zuidkant (3)

De afgelopen weken is er ontzettend veel sneeuw gevallen, maar die sneeuw viel vooral aan de noordkant van de Alpen. Op een enkele vlok na, is er aan de zuidkant maar weinig gevallen. Gelukkig is er eindelijk goed nieuws voor de skigebieden die daar liggen: na het weekend gaat het ook daar weer eens flink sneeuwen. Vandaag valt er lokaal al wat sneeuw, maar geen serieuze hoeveelheden. Hooguit 5 tot 15 centimeter. Tijdens het weekend is het meestal droog. Alles over het weer in de skigebieden de komende dagen, lees je in dit Alpenweer.

Weekend overwegend droog

Op zaterdag en zondag bepaalt een hogedrukgebied het weer. Het blijft overwegend droog en de zon schijnt volop. Op zaterdag is het wel wat kouder dan de afgelopen dagen. Vooral in Italië en Oostenrijk komt de temperatuur overdag alleen in de dalen iets boven het vriespunt uit. In de loop van het weekend stijgt de vorstgrens van 800 naar 1200 meter, maar in de Italiaanse Alpen blijft het koud. Wie dit weekend op de latten staat, kan genieten van heerlijke dagen op de pistes.

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Jaaroverzicht

Ruim 40 cm sneeuw na het weekend

Na het weekend is het tijdelijk minder fraai, met vooral in de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen veel bewolking en sneeuw. De sneeuwgrens ligt daar rond de 800 meter hoogte, waardoor ook de lager gelegen gebieden een vers laagje wit krijgen. In de Franse wintersportgebieden wordt tussen de 10 en 40 centimeter verwacht, met lokaal een aantal flinke uitschieters. De meeste sneeuw valt in de Hautes Alpes, maar ook in Les Portes du Soleil kan flink wat sneeuw vallen. In Zwitserland wordt de meeste sneeuw verwacht in Wallis en het Berner Oberland. Het gaat hier om hoeveelheden van 25 tot 30 centimeter. In Graubünden valt hooguit 10 centimeter. Ook in de Italiaanse Alpen gaat het eindelijk los en dat is wel nodig ook. In Zuid-Tirol is de voorspelde hoeveelheid van zo'n 30 centimeter meer dan welkom!

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.