9 februari 2022 door Thijs in Familie/kinderenSkigebieden onder de loep

Kappl en See zijn uitstekende bestemmingen voor een wintersport met de familie. Hier, aan het begin van Paznaun, vinden gezinnen alles wat ze zoeken. Gemoedelijke skigebieden, uitgebreide voorzieningen voor kids en vriendelijke prijzen, daar staan Kappl en See om bekend. Terwijl de massa kiest voor het bruisende Ischgl, genieten families van een zorgeloze wintersport in Kappl of See.

Familievriendelijk Paznaun: Kappl en See

Paznaun, een smal dal in het zuidwesten van Tirol, bestaat uit de dorpen Ischgl, Galtür, Kappl en See. De skidorpen hebben ieder hun eigen karakter en trekken een eigen publiek. Kappl en See zijn de bestemmingen waar families zich het meeste thuis voelen. Grote troef van Kappl is het Sunny Mountain Adventure Park. Dit kinderland heeft een oppervlakte van 25.000 m2 en kinderen vinden hier alles wat ze maar wensen op wintersportgebied. In See, een van de eerste dorpen in Paznaun, valt zowel op als naast de piste van alles te beleven. Voor een familievriendelijke wintersport in Paznaun zit je in Kappl en See helemaal goed.

© TVB Paznaun - Ischgl

Sunny Mountain Adventure Park in Kappl

Met de 4-persoons Diasbahn (gondel) bereik je het skigebied van Kappl, de Sunny Mountain. Direct bij het bergstation liggen de diverse voorzieningen van het Sunny Mountain Adventure Park. Op een oppervlakte van 25.000 m2 vind je onder andere een skischool, kinderopvang, skicarrousel, lopende band liften, oefenweide en diverse kinderpistes. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier uitleven in de sneeuw. Het Adventure Park is de thuishaven van bergdwerg Flaxi, de mascotte van de Sunny Mountain. Er zijn maar weinige bestemmingen met een kinderland zo uitgebreid als in Kappl.

Kinderopvang (vanaf 3 jaar): van 09.00 tot 15.30 uur (€ 11,- per dag) 

Familie wintersport Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl

Familietips tijdens een wintersport in Kappl

Maar een familievriendelijke wintersport in Kappl is veel meer dan alleen skiën op de Sunny Mountain. Hieronder een aantal tips die leuk zijn om te ondernemen met de hele familie.

  • Rodelen: bij het bergstation van de Diasbahn start een zes kilometer lange rodelbaan. De rodelbaan van Kappl is dagelijks geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Op dinsdagavond is de rodelbaan verlicht.
  • Fatbiken: altijd al eens door de sneeuw willen fietsen? In Kappl fatbiken is mogelijk! Iedere maandag om 8.00 uur heb je de mogelijkheid om samen met een gids te fatbiken.
  • Sneeuwschoenwandelen: dat sneeuwschoenwandelen niet saai hoeft te zijn bewijst men in Kappl. Neem deel aan een spannende sneeuwschoenwandeling in het donker!

Stap voor stap leren skiën in See

In See zijn de faciliteiten om te leren skiën al bijna net zo goed. Vanuit het dorp vertrekt de 6-persoons Medrigjochbahn (gondel) richting de pistes van het skigebied met 41 km aan pistes. Bij het bergstation ligt een uitgebreid oefenterrein voor beginners en kinderen. Er zijn hier twee lopende banden en een pannenkoeklift om in alle rust te leren skiën. See beschikt over drie skischolen, met meer dan 35 kindvriendelijke skileraren. Wanneer de nodige ervaring is opgedaan, behoren ook de hoger gelegen blauwe afdalingen tot de mogelijkheden. See heeft een ideaal skigebied om stap voor stap (beter) te leren skiën.

Kinderopvang (vanaf 2 jaar): van 09.30 tot 16.00 uur (€ 4,- per dag)

High five skiën See
© TVB Paznaun - Ischgl

Familietips tijdens een wintersport in See

Toe aan afwisseling? See heeft tijdens een wintersport veel meer te bieden dan alleen skiplezier. Hieronder een aantal familietips in en rond See.

  • Rodelen: de rodelbaan van See is zo’n zes kilometer lang en start bij het bergstation van de Medrigjochbahn. De baan is dagelijks (m.u.v. zondag) geopend van 8.30 tot 17.00 uur.
  • Schaatsen: wanneer de weersomstandigheden het toelaten beschikt See over een ijsbaan. Van woensdag tot zondag kun je van 13.00 tot 17.00 schaatsen op de ijsbaan van See bij de tennisbaan.

Familievriendelijke accommodaties en prijzen

Het familievriendelijke karakter van Kappl en See wordt onderstreept door de speciale accommodaties. In Kappl zijn 47 Sunny Mountain member accommodaties waar kinderen net dat beetje extra aandacht krijgen. Kinderen tot 7 jaar skiën in Kappl en See geheel gratis en voor gezinnen met oudere kinderen zijn er aantrekkelijke familieskipassen.

Prijs 6-daagse skipas (met gastenkaart)

Volwassene Kind (tot 16 jaar)
Kappl EUR 229,- EUR 143,50
See EUR 229,- EUR 143,50

Rodelen in See Paznauntal

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen