Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijk: toch langere geldigheid vaccinatiebewijs voor jongeren onder de 18

54083 - Oostenrijk: toch langere geldigheid vaccinatiebewijs voor jongeren onder de 18 (3)

Vanmiddag heeft de Oostenrijkse regering bekendgemaakt dat het coronabewijs voor gevaccineerde jongeren onder de 18 die nog geen booster hebben ontvangen langer geldig blijft dan 180 dagen. Dat is voor veel gezinnen met kinderen met kinderen in die leeftijdscategorie een uitkomst. Daardoor kan de voorjaarsvakantie ineens wel doorgaan voor hen.

Per februari vaccinatiebewijs korter geldig

Onlangs kondigde Oostenrijk aan dat vanaf 1 februari 2022 de geldigheidsduur van de eerste vaccinatieserie (2 vaccinaties of een genezing én een vaccinatie) werd verkort tot 180 dagen na de laatste vaccinatie. Het bewijs na een boostervaccinatie (3 vaccinaties of een genezing én 2 vaccinaties) is dan 270 dagen geldig. In de praktijk zou dit betekenen dat jeugd in de leeftijd tot 18 die geen aanspraak kan maken op de Holiday Ninja Pass en waarvan de laatste vaccinatie langer is geleden dan 6 maanden, niet op wintersport kan naar Oostenrijk. Dat betekent dat veel gezinnen hier problemen mee hebben. Gelukkig is er nu een 'oplossing'.


Langere geldigheid voor personen onder de 18

Voor personen onder de 18 heeft de Oostenrijkse overheid - waarschijnlijk na veel aandringen - een uitzondering gemaakt. Voor die leeftijdsgroep is het coronabewijs na de eerste vaccinatieserie geen 180 dagen (6 maanden), maar 210 dagen (7 maanden) geldig. Voor veel jeugd betekent dit dat hun 2-G-bewijs dan nog wel geldig is in de voorjaarsvakantie en ze dus zoals gepland op wintersport kunnen naar Oostenrijk.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.