Skip to navigation Skip to main content

Saas-Fee/Saastal is het antwoord op al jouw wintersportplannen

54079 - Saas-Fee/Saastal is het antwoord op al jouw wintersportplannen (3)
© Saastal Tourismus

Soms is het gewoon heel makkelijk als anderen het werk voor je doen. En daarmee bedoelen we niet dat wij voor jou de beste wintersportbestemmingen uitzoeken, maar dat als je eenmaal op de plaats van bestemming bent, eigenlijk alles al geregeld is! Dat gebeurt het hele winterseizoen in Saas-Fee/Saastal . Het enige wat jij nog hoeft te doen, is kiezen welke activiteit je wilt ondernemen naast skiën of snowboarden, terwijl je omringd wordt door de bergtoppen van maar liefst 18 (!) vierduizenders. Welkom in Saas-Fee/Saastal, waar de wintersportwereld bestaat uit alleen de gaafste bucket list activiteiten en de allermooiste pistes en landschappen.

Sneeuwzeker Saas-Fee/Saastal

Het gebied dat uit ruim 150 pistekilometers bestaat, is mede dankzij de meerdere gletsjers absoluut sneeuwzeker. Zelfs in de zomermaanden kun je hier op de latten staan! Skimogelijkheden genoeg dus. En je wintersport wordt alleen maar beter en beter zodra je de charmante dorpjes ziet, met de Zwitserse bergen op de achtergrond. Je ruikt de Zwitserse kaasfondue al bijna op je af komen in de lokale restaurants... Doordat er in dit gebied zo lang (en veel) sneeuw ligt, zijn er meerdere activiteiten die je er kunt ondernemen. Ieder jaar wordt er wel iets nieuws toegevoegd om te gaan ontdekken. Of het nu met vrienden, je partner of je familie is: plezier staat hier voorop en daar ontbreekt het dan ook zeker niet aan als je in het Saastal op wintersport bent. Benieuwd naar wat je kunt doen? Wij hebben de beste winterse activiteiten voor je in kaart gebracht!

 

Hier lees je alles over het Saastal

Tip 1: een gletsjerwandeling met gids

Een van de leukste dingen die je echt gedaan moet hebben hier? Een gletsjerwandeling! Door de gletsjers in Saas-Fee/Saastal heb je bijna heel het jaar rond mooi besneeuwde pistes. Wandelen op deze machtige plateaus is dan ook absoluut een aanrader. Wij lichten de tocht van Längfluh naar Spielboden voor je uit, die uiteraard met gids plaatsvindt omdat het ontdekken van gletsjers zonder begeleiding erg gevaarlijk is. Terug naar de orde van de dag: als je eenmaal in je klimgordel bent gehesen, je sneeuwschoenen onder je voeten zitten en je je skistokken bij elkaar hebt gezocht, begint de tocht bij Längfluh. Vanaf hier kijk je je ogen uit over het besneeuwde pad naar het panoramaplatform. Via adembenemend mooie uitzichten verken je de gletsjer en wandel je langs ijspegels en de gletsjerspleten. De 4 tot 5 uur durende tocht eindigt bij station Spielboden. Wij raden aan om hierna lekker een restaurant op te zoeken voor een welverdiende maaltijd!

 

Alle gletsjer excursies

54079 -  (11)
© Saastal Tourismus AG / Puzzle Media

Tip 2: zwevend kaasfonduen

In de Fondue Gondola waan je je bijna in de zevende hemel: met een glas wijn staar je over de in het donker verlichte dorpjes onder je en neem je een hap van die overheerlijke kaasfondue gemaakt met alleen de beste Zwitserse kazen. De gondels hebben ruimte voor maximaal 6 personen en kinderen kunnen ook prima mee tijdens dit etentje. Er is speciaal voor hen namelijk geregeld dat zij wat te doen hebben in de gondel als papa en mama zitten te genieten. Zo is iedereen verzekerd van een heerlijk avondje in de lucht!

Boek nu de fondue gondola

Tip 3: de winterwandeling naar de Mattmark stuwdam

In het zuiden van het Saastal ligt de grootste van aarde gemaakte stuwdam van Europa, de Mattmark stuwdam. Deze stuwdam, die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, is een fascinerende plek om te bezoeken. De ligging is, net als de dam zelf, uniek, omdat het stuwmeer in de winter alleen te voet te bereiken is. De wandeling hiernaartoe is dus de perfecte manier om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte, want je loopt door een prachtig gebied waarin het net lijkt alsof je ver van de bewoonde wereld bent...

Meer over deze wandeling
54079 -  (12)
© Saastal Tourismus AG

Tip 4: een speurtocht door de geschiedenis

Deze speurtocht in Saas-Fee/Saastal is als eerste in Wallis geopend in juni 2020. Volg het winterse spoor dwars door het winterse landschap van Saas-Fee/Saastal, waarmee je in de voetsporen stapt van de legendarische priester Imseng. Onderweg ontdek je zijn geheimen door als team samen te werken en zijn historische huis te vinden middels aanwijzingen en hints. Deze rit vindt plaats in een elektrische auto en houdt iedereen super scherp met de slimste details waar je op moet letten. Een onvergetelijke ervaring die het meer dan de moeite waard maakt om eens iets anders te doen dan op de latten staan. Dat kan later natuurlijk ook gewoon weer namelijk...

Ga op speurtocht!

Tip 5: met kinderen naar Kian's Adventureland

In het het gebied Furggstalden, vlak boven Saas-Almagell, is het voor kinderen een waar paradijs in Kian's Adventureland. De lokale draak Kian heeft hier zijn thuisbasis met tipi's en iglo's en genoeg activiteiten om de kids lekker uit te laten razen. Zo kunnen ze een duik nemen in de ballenbak, films kijken en een race houden met kindersneeuwscooters of in een rubberen band afdalen op de snowtubingbaan. Het hele gezin kan gratis in enorme banden de helling af racen en wedstrijdjes tegen elkaar doen. Voor de kleine kids is er een draaimolen en een speeltuin aanwezig waar zij zich heerlijk kunnen vermaken. Wat ook leuk is met kinderen, is een bezoek aan de Fee-gletsjer! Het ijspaviljoen, waarbij je naar binnen gaat in de gletsjer vertelt zijn eigen verhaal van sprookjes en legenden. Dit ijspaviljoen is leuk én fascinerend en geeft een uniek kijkje in de wereld van ijs en sneeuw.

Meer over gezinsvakanties
54079 -  (13)
© AmarcsterMedia / Saastal Tourismus

Tip 6: een stevige winterwandeling

Er is in Saas-Fee/Saastal een netwerk van wel 60 kilometer aan geprepareerde wandelpaden. En achter elke bocht op het pad valt er wel weer iets nieuws te ontdekken of te zien. Zoals bijvoorbeeld de prachtige panorama's waarvan je kunt genieten met het typisch Zwitserse berglandschap. Vooral als je echt even tot rust wilt komen en helemaal één wilt zijn met de natuur is een wandeling een aanrader. De knisperende sneeuw onder je voeten en de weerkaatsende glinstering van de zonnestralen die het sneeuwlandschap raken, de stilte om je heen en de pure frisse berglucht zorgen voor een unieke ervaring waarin je alles kunt vergeten. Wist je trouwens dat je tijdens het wandelen ook prima kunt mediteren? Dit is dé manier bij uitstek om dus even helemaal te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en hectiek van het leven.

Op winterwandeling
54079 -  (14)
© Saastal Tourismus AG


Dit artikel is geschreven is geschreven in samenwerking met Saastal Tourismus.

3240 - Winter - Beau

Over Beau

Beau is nog nét niet geboren, maar wel getogen in de natuur. En gek op alles wat groen of besneeuwd is. Van het spotten van het noorderlicht tot een chille afdaling op een snowboard: het antwoord is altijd ‘let’s go!’.