Skip to navigation Skip to main content

Vanaf zaterdag soepelere regels voor reizen naar Zwitserland

54045 - Vanaf zaterdag soepelere regels voor reizen naar Zwitserland (3)

Niet alleen Oostenrijk, maar ook Zwitserland versoepelt de inreisregels. Sinds zaterdag 4 december geldt dat je om Zwitserland in te mogen reizen, een negatief PCR-testresultaat moet laten zien. Ongeacht of je over een herstel- of vaccinatiebewijs beschikt. Bovendien moest iedereen zich tussen de 4e en 7e dag nog een keer laten testen. Vanaf zaterdag 22 januari verandert Zwitserland de inreisregels naar 3-G: getest, genezen of gevaccineerd. Ook het tussentijds testen is daarmee van de baan. Dit maakt een wintersport in het land een stuk eenvoudiger.

3-G-regel voor reizen naar Zwitserland

Gisteren is in een persbericht van de Zwitserse overheid bekendgemaakt dat vanaf zaterdag 22 januari de 3-G-regel geldt voor reizen naar het land. Dit betekent dat je bij binnenkomst een geldig herstelbewijs, een geldig vaccinatiebewijs of een bewijs van negatieve test moet kunnen tonen (PCR- of antigeentest). Bovendien vervalt ook de testplicht tussen de 4e en 7e dag na aankomst. Ook voor personen die niet over een herstel- of vaccinatiebewijs beschikken.

Regels omtrent registratieplicht veranderen

Op dit moment moet iedereen voor de reis naar Zwitserland het Passenger Locator Form invullen. Ook de regels voor dit formulier veranderen vanaf 22 januari. Vanaf dan moeten alleen mensen die het land per vliegtuig of bus inreizen, het PSL nog invullen voorafgaande aan de reis. Kom je met de auto of trein, dan hoeft dit niet meer.

Andere regels aangescherpt

De inreisregels zijn dan wel versoepeld, een aantal regels zijn wel aangescherpt. Zo wordt op 31 januari de geldigheidsduur van vaccinatiebewijzen verkort van 365 naar 270 dagen en ook herstelbewijzen zijn dan nog maar 270 dagen geldig. Om geldigheid te behouden, is na 270 dagen dus een booster noodzakelijk. De regels voor de mondkapjesplicht en 2G/2G+ regels die nu gelden, zijn verlengd tot eind maart. Zo geldt er onder andere 2G voor toegang tot restaurants en 2G+ voor toegang tot bars. Het dragen van een mondkapje is in alle openbare binnenruimtes verplicht, behalve als je aan tafel zit. Alle coronaregels in Zwitserland ›

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.