Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een wintersport zonder ski’s in Oostenrijk

54036 - Tips voor een wintersport zonder ski’s in Oostenrijk (3)
© Österreich Werbung / Sebastian Stiphout

Een wintersport in Oostenrijk zonder ski’s? Jazeker! Ook wie geen ambitie heeft om op de lange latten te staan heeft tijdens de wintermaanden genoeg te zoeken in Oostenrijk. Je kunt tal van activiteiten ondernemen, of simpelweg genieten van de wintermagie in de bergen. Na het lezen van dit blog ben je hoe dan ook overtuigd om voor een wintersport zonder ski’s in Oostenrijk te kiezen. Of voor een combinatie van beide, uiteraard! ;-)

Wintersport zonder skiën, doen!

Wintersport in Oostenrijk is veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Te midden van het besneeuwde berglandschap kun je ook een geweldige vakantie beleven zonder ski’s. De Oostenrijkse winter is al een reden op zich om hier naartoe te gaan. Het muisstille sneeuwlandschap, de gezonde berglucht en de prachtige vergezichten maken de Oostenrijkse winter tot een sprookje. Tel daar de vele activiteiten, culinaire verwennerijen en knusse accommodaties bij op en je begrijpt dat je ook op wintersport naar Oostenrijk kunt zonder te skiën.

Winterpret in Oostenrijk, zonder ski's
54036 -  (12)
© Österreich Werbung / Sebastian Stiphout

1. Actief in de sneeuw

Niet skiën tijdens een wintersport in Oostenrijk, betekent niet dat je niet actief kunt zijn. Op en naast de piste vallen tal van activiteiten te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke winterwandeling over een van de geruimde paden. Trek hoge, water- en sneeuwdichte schoenen aan en verken het winterlandschap. In Oostenrijk heb je ook eindelijk weer de kans om te schaatsen op natuurijs. Er zijn tal van meren die dichtvriezen en waar op geschaatst kan worden. Een activiteit die bij jong en oud voor plezier zorgt is rodelen. Stap op je slee en glij van de berg af! Na een actieve dag in de sneeuw heb je een ongelofelijk voldaan gevoel.

2. Bijzondere activiteiten

Een wintersport zonder te skiën in Oostenrijk stelt je in staat om tal van bijzondere activiteiten te ondernemen. Terwijl de massa in de rij staat bij de skilift, beleef jij onvergetelijke momenten. Wat dacht je van paragliden? Of een huskytocht? Wie geen last heeft van koudwatervrees kan een ijsbad nemen in een bevroren bergmeer. Volgens insiders is dit dé manier om de winterblues te verjagen. Van een avondwandeling met fakkels zal je het een stuk minder koud krijgen.

54036 -  (13)
© Österreich Werbung / Nina Baumgartner, thecreatingclick-com

3. Culinaire hoogtepunten

Op culinair gebied kom je in Oostenrijk niets te kort. Na actief bezig te zijn geweest in de buitenlucht is er niets lekkerder dan neerploffen op het terras van een berghut. Wordt het Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn of Käsespätzle? In onder andere het Montafon heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan culinaire wandelingen. Wie romantisch wil tafelen zit goed bij een van de vele uitstekende (sterren)restaurants. Tips zijn een diner bij kaarslicht bij de Ice Q in het Ötztal of restaurant Frööd in het Brandnertal (Vorarlberg). Een typisch Oostenrijkse ‘huttenavond’, waarbij je eerst lekker gaat eten en daarna naar het dal rodelt, is ook een aanrader!

54036 -  (14)
© Österreich Werbung / Charly Schwarz

4. Volledig tot rust komen

Vakantie is ook de tijd om tot rust te komen. Terwijl het in de skigebieden soms aardig druk kan zijn, heb je daar buiten de pistes in Oostenrijk geen enkele last van. De ultieme plek om te ontspannen is van de vele thermen. Geniet in het bubbelbad niet alleen van het warme water, maar ook van het geweldige uitzicht op de bergen. Ook voor massages en beautybehandelingen zit je hier goed. Voorbeelden van prachtige thermen zijn de Aqua Dome Längenfeld, Therme Amadé, Alpentherme Gastein en Römerbad Bad Kleinkirchheim.

5. Knusse accommodaties

Een wintersport in Oostenrijk zonder ski’s wordt pas echt speciaal wanneer je kiest voor een knusse accommodatie. Er zijn tal van bijzondere accommodaties te vinden. Van een modern hotel met uitgebreide voorzieningen tot een luxe chalet in een idyllisch plaatsje. Wakker worden met uitzicht op de besneeuwde bergen is een geweldige ervaring. Terwijl binnen het haardvuur knispert, speel jij een spelletje met de familie of lees je een goed boek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Lech Lodge, Resort Obertraun aan de Hallstättersee, Bergdorf Priesteregg in Leogang of het Gradonna Mountain Resort in Osttirol.

Meer inspiratie voor een wintersport zonder ski's in Oostenrijk
54036 -  (15)
© Bergdorf Priesteregg / Guenter Standl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Oostenrijks Toeristenburo.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.