Skip to navigation Skip to main content

Das BrauKunstHaus: een tip voor bierliefhebbers in Zell am Ziller

54017 - Das BrauKunstHaus: een tip voor bierliefhebbers in Zell am Ziller (3)
© Zillertal Bier, Das BrauKunstHaus

In het Zillertal wordt al meer dan 500 jaar bier gebrouwen. Om jou meer te leren over deze eeuwenlange bierhistorie, is Das BrauKunstHaus in Zell am Ziller opgericht. De beleveniswereld staat helemaal in het teken van het Zillertal Bier, hoe het gebrouwen wordt en hoe de biercultuur zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Voor bierliefhebbers, maar eigenlijk voor alle wintersporters, is een bezoek aan Das BrauKunstHaus ontzettend leuk. Om meer over het bier te leren, maar ook om het te proeven!

Leuke én leerzame activiteit buiten de pistes

Een wintersport in Zell-Gerlos draait om veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Ook buiten de pistes zijn er ontzettend veel leuke activiteiten mogelijk. Eerder gaven we je al een lijstje met tips en vandaag licht ik een van die tips verder uit: Das BrauKunstHaus. Een bezoek aan deze unieke beleveniswereld is leuk voor jong en oud. Via een spannende rondleiding en multimedia-tentoonstelling krijgen bezoekers inzicht in het proces van het bierbrouwen, de ingrediënten die daarvoor worden gebruikt en de unieke tradities uit de regio.

54017 -  (6)
© Zillertal Bier, Das BrauKunstHaus

500 jaar bierhistorie in Das BrauKunstHaus

De biergeschiedenis van het Zillertal gaat meer dan 5 eeuwen terug. Het begon allemaal in het jaar 1500, toen het aartsbisdom Salzburg recht verleende aan de Probstei in Zell am Ziller voor het produceren van bier in het 'Polsingerhaus'. De brouwerij was destijds gevestigd in Gasthof Bräu in het centrum van het dorp. Dit hotel is na al die jaren nog altijd in beheer van de familie en kent al net zo'n rijkelijke historie. In de afgelopen eeuwen is er van alles gebeurd. Zo werd Ludwig Jobst, een directe voorouder van de familie, de eerste gratis bierbrouwer van Tirol en verplaatste zijn kleinzoon, Ludwig Anton Hochbichler, de brouwerij in 1738 naar het begin van de Gerlosstraße. Hier is tot 2012 bier gebrouwen, op 12-12-2012 werd de nieuwe brouwerij aan de rand van het dorp geopend. Om iedereen kennis te laten maken met de unieke bierhistorie en bijzondere tradities, is in 2020 Das BrauKunstHaus geopend.

Ontdek Das BrauKunstHaus in Zell am Ziller

Sluit af met een bierproeverij

Uiteraard is een bezoek aan das BrauKunstHaus niet compleet zonder een bierproeverij. In de bar kun je de verschillende biersoorten proeven en je zintuigen laten prikkelen. De kinderen kunnen samen spelen, terwijl jij als volwassene even achterover leunt en geniet. Ben je met de auto op wintersport? Al je favoriete biertjes kun je na afloop aanschaffen in de BrauKunstHaus Shop. Hier verkopen ze naast bier ook allerlei leuke souvenirs. En daarna? Daarna is het tijd om je weer te storten op de pistes van de Zillertal Arena. Terug naar Zell am Ziller of Gerlos en hup met de lift omhoog!

Das BrauKunstHaus is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Das BrauKunstHaus Shop is geopend van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 12.00 uur.

54017 -  (7)
© Zillertal Bier, Das BrauKunstHaus

Wintersport in Zell-Gerlos

De dorpen Zell am Ziller en Gerlos worden samen ook wel Zell-Gerlos genoemd en zijn beide onderdeel van de Zillertal Arena. Dit skigebied telt 147 km aan pistes en die liggen niet alleen in Tirol, maar ook in Salzburg. Je vindt hier afdalingen voor alle niveaus: van heerlijk breed en blauw, tot fijn rood en uitdagend zwart. Het skigebied biedt de mogelijkheid tot het skiën van mooie dagtochten en met meer dan 30 verschillende berghutten is er altijd wel een fijne plek voor een pauze tussendoor. Ook voor gezinnen met kinderen heeft de Zillertal Arena genoeg te bieden. Van leuke kinderlanden tot kindvriendelijke accommodaties en leuke activiteiten. Niemand hoeft zich in het skigebied ook maar een seconde te vervelen!

Doe gratis een vrijblijvende aanvraag voor je wintersport in Zell-Gerlos
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.