Skip to navigation Skip to main content
53979 - 7 activiteiten die je naast skiën in Les Diablerets/Glacier 3000 kunt doen (3)
© Glacier 3000

Van authentiek dorp tot gletsjer: Les Diablerets en Glacier 3000 heeft wintersporters heel wat te bieden. Je vindt er genoeg pistekilometers, genoeg sneeuw, genoeg uitdaging en genoeg faciliteiten voor kinderen. Maar ook als je even niet op latten wilt staan heeft de bestemming een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Van een hele lange avondrodelbaan tot een van 's werelds eerste hangbruggen tussen twee bergpieken... Deze activiteiten kun je het naast het skiën tijdens je vakantie in Les Diablerets/Glacier 3000 doen. Stuk voor stuk de moeite waard!

Wintervakantie in Les Diablerets

Al tientallen jaren is Les Diablerets een populaire vakantiebestemming in Zwitserland en dat is niet voor niets. Samen met Glacier 3000, het gletsjerskigebied, en Villars-sur-Ollon en Gryon, vormt het een veelzijdig skigebied waar je kunt skiën op hoog niveau. In totaal biedt het ruim 130 km aan pistes voor ieder niveau én optimale sneeuwzekerheid dankzij de aanwezigheid van de gletsjer. Maar dat is niet het enige fijne aan deze bestemming in de Zwitserse regio Alpes vaudoises. De authentieke chaletdorpen, die overschaduwd worden door machtige bergpieken, hebben nog veel meer in petto dan skiën en snowboarden. Ook naast het skiën vallen er talloze activiteiten te ondernemen tijdens een wintervakantie in Les Diablerets en Glacier 3000. We lichten de leukste dingen voor je uit! Wat ga jij zeker op je lijstje zetten?

Meer over Les Diablerets

Maak een hondensledetocht

Ze zijn schattig, ze zijn snel en ze nemen je mee naar de top van de Alpes vaudoises: de husky's van Les Diablerets! Terwijl je comfortabel in een slede zit, word je voortgetrokken door een groep honden richting het hoogste punt van de regio op de gletsjer. Hondensledetochten zijn ontzettend leuk en terwijl je door het landschap zoeft, heb je alle tijd om al het moois om je heen te bewonderen. Deze avontuurlijke rit wordt uitgevoerd door een tiental enthousiaste husky's die je met een enorme snelheid door de mooiste landschappen laten bewegen, mét zicht op de hoogste pieken van de regio. Lijkt het jou ook zo leuk?

Hondensledetochten op Glacier 3000
53979 -  (12)
© Alpes Vaudoises, F. Martini

Lunchen in stijl

Lekker eten en drinken hoort bij een wintersport en ook tijdens je vakantie in Les Diablerets/Glacier 3000 zijn er genoeg plaatsen waar je neer kunt strijken. Voor een heerlijke lunch in stijl, is een pauze bij Restaurant Botta boven op de gletsjer een absolute aanrader. Het is het hoogste restaurant van de hele Alpes vaudoises en het serviceniveau evenaart zonder twijfel die grote hoogte. Tip is om te genieten van de Peak Brunch, waarna je weer genoeg energie hebt om te gaan skiën of de Peak Walk te wandelen. Noemenswaardig is bovendien het uitzicht vanaf Restaurant Botta. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit bij de vele vergezichten en panaromabeelden van torenhoge bergpieken, die ongetwijfeld een diepe indruk zullen achterlaten.

Peak Walk by Tissot

Een van de dingen die je zeker wilt doen naast het skiën in Les Diablerets/Glacier 3000, is een bezoek brengen aan de Peak Walk. De Peak Walk by Tissot is een van de eerste hangbruggen ter wereld die twee bergtoppen met elkaar verbindt. Je kunt je misschien al voorstellen wat voor bijzondere uitzichten je hebt vanaf de brug. Hier wandel je op een hoogte van ruim 3000 meter en kijk je uit over bijna de hele Alpes vaudoises... Een unieke belevenis! De brug heeft een lengte van 107 meter en een wandeling hier overheen staat garant voor een stormloop aan emoties. Durf je?

Meer over de Peak Walk
53979 -  (13)
© Glacier 3000

Breng een bezoek aan een grot

Altijd al benieuwd geweest naar hoe de binnenkant van een berg eruit ziet? Tijdens je wintervakantie in Les Diablerets/Glacier 3000 kun je op onderzoek uitgaan en binnen in een grot stappen. Middels een begeleide tocht van ongeveer twee uur stap je in een grot in een bergmassief en kruip en sluip je door de nauwe doorgangen en rotsachtige passages. Je leert ondertussen meer over de geschiedenis en hoe er in zo'n 400 miljoen jaar tijd dingen veranderd zijn in het massief.

Avondje rodelen in Les Diablerets

Les Diablerets is the place to be om een mooie rodeltocht in de avonduren te maken. De lange natuurrodelbaan is zowel overdag als 's avonds geopend, maar doe je dit bij maanlicht dan geeft dat natuurlijk net even een extra dimensie. Met een lengte van meer dan 7 km staat je flink wat rodelplezier te wachten en de baan is daarmee een van de langste in Zwitserland. De rodelbaan is niet verlicht, dus je schijnt met een eigen hoofdlampje, wat het rodelen extra spannend maakt. Je begint de tocht in Les Mazots, waar je een gezellige hut staat te wachten. Hier staat alles al klaar voor een avond fondue alvorens de sleetocht naar beneden start. Heb je de finish bereikt, dan kun je een heerlijke kop glühwein drinken. Klinkt helemaal gezellig, toch?

Avondrodelen in Les Diablerets
53979 -  (14)
© Alpes Vaudoises, Matthias Lehmann

Ga schaatsen

Altijd leuk als je op wintervakantie bent: een paar uurtjes schaatsen! Ook in Les Diablerets kun je je schaatsen aan trekken en baantjes maken of pirouettes oefenen. In het hart van het dorp ligt een leuke schaatsbaan waar jong en oud op terecht kan. Op de baan buiten schaats je met een decor van prachtige witte toppen, maar als het weer tegenvalt dan kun je ook binnen schaatsen. Extra leuk als je met kinderen bent: op sommige avonden kun je discoschaatsen!

Schaatsen in Les Diablerets

Leuk met kinderen: het funpark

Een tip voor als je met kinderen op vakantie bent in Les Diablerets, is een bezoekje aan het funpark. Hier kunnen kids naast lekker skiën, ook de weides op met een slee om eindeloos naar beneden te snowtuben. Bovendien vind je hier de langste rodelbaan van de hele regio, de plek waar je ook kunt avondrodelen. De allerkleinsten hoeven niet de berg op met hun sleetje, maar kunnen lekker plaatsnemen in de carrousel. Het funpark ligt direct naar de gondel Diablerets Express.

Meer over het funpark
53979 -  (15)
© Alpes Vaudoises, Sébastien Staub


Dit weblog is geschreven is geschreven in samenwerking met Alpes Vaudoises.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.