Skip to navigation Skip to main content

Een wintersport in Les Diablerets en Glacier 3000 staat voor skiën op hoog niveau, letterlijk én figuurlijk. Dankzij de aanwezigheid van een van de hoogste toppen van de Zwitserse wintersportregio Alpes vaudoises, is een lang en vooral lekker wit skiseizoen hier gegarandeerd. Maar dat is niet de enige reden waarom deze bestemming in Alpen van Zwitserland een geliefde locatie is voor een skivakantie. Ook vind je hier een aantal pittige pistes en leuke uitdagingen die menig fervent wintersporter op scherp zet. Benieuwd naar de ins en outs van een wintersport in Les Diablerets en Glacier 3000? Je leest er hier alles over!

Wintersport in Les Diablerets

Les Diablerets maakt deel uit van het skigebied Villars-Gryon-Diablerets-Glacier 3000 en vormt daarmee een bijzonder veelzijdige wintersportregio. Gelegen in het hart van de Alpes vaudoises in Zwitserland, vind je hier een van de hoogste toppen van de regio en een piste-aanbod van meer dan 132 km. Het gelijknamige dorp ligt onder toeziend oog van de machtige gletsjer en is een bron van authenticiteit en sfeer. Met een ligging op een hoogte van 1200 meter, profiteer je ook hier veelal van prachtige winterse omstandigheden en bovendien word je omgeven door veel natuur. Dat landschap leent zich uitstekend voor leuke activiteiten en sportiviteit. Naast dat je er toegang hebt tot de heerlijke afdalingen die tot het skigebied behoren, ligt er een ruim 7 km lange rodelbaan welke zowel overdag als 's avonds geopend is. Je skidagen hoef je trouwens ook niet te beperken totdat het donker wordt, want tijdens je wintersport in Les Diablerets kun je ook op verlichte afdalingen onder de sterrenhemel skiën. Ontzettend veel te beleven dus!

Ontdek Les Diablerets

Glacier 3000, het hoogste punt van Alpes vaudoises

Dat skiën op grote hoogte hier mogelijk is, blijkt wel uit de naam van het skigebied. Glacier 3000 zorgt voor op en top sneeuwgarantie en biedt bijzonder lang skiplezier gedurende het jaar. De gletsjer is verbonden met Les Diablerets en met de gondel direct bereikbaar via Col du Pillon. Deze brengt je tot ruim boven de 3000 meter waar naast optimale pistecondities, ook een flink aan fantastische uitdagingen je staan te wachten. Naast skiën is het echt een aanrader om de Peak Walk te bezoeken, een spectaculaire hangbrug die twee bergtoppen met elkaar verbindt. Hoogtevrees moet je even naast je neerleggen, en vooral gaan genieten van adembenemende uitzichten op torenhoge pieken, zoals die van de beroemde Eiger, Jungfrau en Matterhorn. Maar ook het skiën en snowboarden wordt hier geen moment saai, wanneer je tussen tientallen drie- en vierduizenders afdaalt.

Ontdek Glacier 3000

Sneeuwgarantie van november tot mei

Dankzij de aanwezigheid van de ruim 3000 meter hoge gletsjer, is hier een optimale sneeuwzekerheid gegarandeerd. Dat betekent dat er hier genoten kan worden van een extra lang skiseizoen. De pistes zijn doorgaans geopend van november tot mei en gedurende de hele winter ben je verzekerd van een goed pak sneeuw en perfect geprepareerde pistes. Hoogtepunt in de winter is een bezoek aan de La Cathédrale de Glace, een natuurlijke ijskloof waar je doorheen kunt wandelen om de spectaculaire bevroren wanden en ijssculpturen te bewonderen. Maar wie buiten het skiseizoen Glacier 3000 wil bezoeken, kan hier ook terecht. De Peak Walk by Tissot blijft open en ook kun je hier op ongekende hoogte van een spannende rit met de Alpine Coaster genieten.

Pistetips voor actiezoekers

Skiën op hoog niveau betekent niet alleen de hoogte, maar ook het niveau van pistes die je hier kunt skiën. Gegarandeerd dat je als gevorderde skiër of snowboarder aan je trekken komt tijdens een wintersport in Les Diablerets en Glacier 3000, want hier liggen een paar pittige afdalingen voor je klaar. Onze pistetips:

  • La Combe d'Audon - Deze legendarische piste is vooral weggelegd voor wintersporters die zeker op hun planken staan en zonder drama een zwarte piste kunnen bedwingen. De start van de afdaling ligt op 3000 meter hoogte en strekt zich uit over ruim 1000 hoogtemeters voordat de piste eindigt. Het begin is geleidelijk en kan als opwarmertje worden gezien voor het echte werk dat volgt. De afdaling staat bekend om geweldige condities en de prachtige uitzichten waarmee je omringd wordt. Let er wel op dat je aan het einde genoeg vaart houdt, anders wordt het prikken.
    Meer over de piste
  • Red Run - Deze prachtige piste staat voor op en top skiplezier als een van de langste afdalingen in Alpes vaudoises. Met een lengte van 8 km en meer dan 1700 hoogtemeters om te overbruggen, kun je hier heerlijk lang achter elkaar door skiën. Je start de rode piste bij het bergstation Scex Rouge, waarna je vervolgens via Oldenhorn en het middenstation van Cabane naar de rode afdaling op de Martisberg skiet. Zo daal je in één keer af van 3000 naar 1300 meter!

Meer over de piste


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Alpes Vaudoises.

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.