Skip to navigation Skip to main content
53966 - Villars: 5 pistes die je absoluut niet mag overslaan (3)
© Alpes Vaudoises, Roman Tyulyakov

In het bonzende hart van de Zwitserse regio Alpes vaudoises, ligt het skigebied Villars-Gryon-Diablerets-Glacier 3000. Een wintersportgebied dat meer dan 150 jaar in the picture is bij liefhebbers, uiteraard vanwege de heerlijke sportieve mogelijkheden. Met glooiende afdalingen voor families, ultieme sneeuwzekerheid dankzij de gletsjer, pittige zwarte pistes en vriendelijke weersomstandigheden, is dat ook geen wonder. Ga je in het skigebied van Villars skiën, dan zijn er in ieder geval een paar afdalingen die je zeker wilt maken. We hebben ze voor je uitgelicht!

Pistetips voor je wintersport in Villars

Het dorpje Villars-sur-Ollon ligt in de regio Alpes vaudoises, een bosrijk en prachtige wintersportregio in Zwitserland. Samen met de plaatsen Gryon en Les Diablerets vormt het een afwisselend skigebied met meer dan 130 km aan pistes. Dankzij deze aansluiting heb je vanuit Villars ook toegang tot Glacier 3000, het gletsjerskigebied die perfecte sneeuwcondities biedt. Bovendien staat Villars bekend om de heerlijke combi van skiën en wellness en is het zowel om die reden, als om de sportiviteit, al meer dan 150 jaar een toeristisch wintersportoord. Het skigebied beschikt over uitstekende omstandigheden voor beginners en families met kinderen, maar ook een aantal bijzonder spannende uitdagingen. Waar je moet zijn voor de mooiste afdalingen? Houd dit lijstje erbij tijdens je volgende wintersport in Villars, want deze pistes wil je in ieder geval niet overslaan!

Ontdek Villars-sur-Ollon
53966 -  (9)
© Alpes Vaudoises, Roman Tyulyakov

1. Lekker lang skiën op de Red Run

De Red Run is de droom van iedere gevorderde wintersporter. Met een lengte van acht kilometer daagt deze afdaling je uit om lekker lang achter elkaar door te skiën. Zoals de naam al doet vermoeden is deze piste hartstikke rood en daarom heerlijk om te skiën voor fanatieke skiërs en snowboarders. Naast de lengte van ruim acht kilometer, overbrugt de afdaling ook een spectaculair aantal hoogtemeters. Maar liefst 1700 meter hoogteverschil ski je bij het voltooien van deze piste. Een echte aanrader dus!

2. Spannend en steil: Combe d’Audon

Op een hoogte van ruim 3000 meter start een van de spannendste pistes in de regio: de Combe d'Audon. Deze afdaling is zwarter dan zwart en daagt wintersporters flink uit hun beste trucs uit de doos te halen om deze te kunnen bedwingen. De afdaling strekt zich uit over zo'n 1000 hoogtemeters, beginnend op de gletsjer. Vanaf hier ski je met een geweldig panoramisch uitzicht op de bergwereld vol torenhoge pieken en ruige rotsformaties. Sta dus zeker even een paar keer stil om van de omgeving te genieten! Je kunt de piste vrijwel elke dag skiën op geweldige sneeuwcondities, dankzij de hoge ligging.

3. De hele dag skiën op de Willy Favre piste

Wie niet genoeg kan krijgen van de pistes en het skiplezier dan ook niet tot enkel overdag wil beperken, kan terecht op de Willy Favre piste. Deze afdaling ligt aan de kant van Les Diablerets en is niet alleen overdag, maar ook drie avonden per week geopend. Naast dat het open en verlicht is om ook in de avonduren een paar afdalingen op latten te maken, is er nog meer bijzonders aan de piste. De Wille Favre piste is namelijk ook de locatie waar veel internationale skicompetities worden gehouden, zoals de Youth Olympic Games in 2020. Eén ding is duidelijk: je wil 'm gewoon geskied hebben tijdens je wintersport in Villars!

53966 -  (10)
© Alpes Vaudoises, Sébastien Staub

4. Piste des Bouquetins

Ben jij wel in voor een uitdaging en word je enthousiast van de Combe d'Audon, dan is er in Villars nog een leuke zwarte piste voor op je lijstje. De piste des Bouquetins behoort ook tot de categorie 'steil en sensationeel' en is om die reden aardig berucht. De naam van de piste verwijst naar steenbokken, een alpendier dat zich op de meest onbegaanbare terreinen begeeft. Een flinke portie behendigheid, ervaring en zekerheid op de planken is dus wel een vereiste als je de afdaling gaat skiën. Maar ook staat je een prachtige ervaring te wachten! Je start de piste op Roc d'Orsay (2150 m), waarna je iets meer dan 3 km en 700 hoogtemeters met een maximale hellingsgraad van 40% gaat afleggen. Kijk bij het onderste deel van de afdaling ook vooral je ogen uit, want hier heb je fantastische uitzichten op onder andere de Mont Blanc en Dents du Midi!

5. Voor kids: The Palace Run

Natuurlijk kunnen kinderen hier ook volop genieten van mooie afdalingen en zijn er voor hen perfecte pistes om de beginselen van het skiën te oefenen. Voorbeeld daarvan is The Palace Run, een heerlijke oefenweide direct in het dal. Hier kunnen de allerkleinsten op een veilige en vooral leuke manier de eerste afdaling maken op ski's op een glooiende helling die nooit te moeilijk wordt. The Palace Run ligt direct in het centrum van Villars, achter het treinstation en dankzij het uitstekende sneeuwkanonnensysteem het hele seizoen toegankelijk.

Meer over het skigebied Villars-Gryon-Diablerets
53966 -  (11)
© Alpes Vaudoises, Roman Tyulyakov


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Alpes Vaudoises.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.