Skip to navigation Skip to main content
53806 - Ultieme wintersport: skiën en wellness in Villars (3)
© Alpes Vaudoises, Olivier Fatzer

Wintersportliefhebbers kunnen het hier alleen maar mee eens zijn: skiën en wellness is een topcombinatie. Het Zwitserse Villars in de regio Alpes vaudoises leent zich daar perfect voor. Hier wordt ervoor gezorgd dat je je ultieme wintersport beleeft door je skidagen te verrijken met heerlijke uurtjes in de spa. Zo uitgebreid als de skimogelijkheden zijn in het uitgestrekte skigebied, zo heerlijk zijn de oneindige wellnessfaciliteiten. Maar ook is door het prachtige dorpje en schilderachtige omgeving struinen ontzettend verhelderend op allerlei manieren. Benieuwd geworden? In dit blog lees je alles over skiën en wellness in Villars!

Villars-sur-Ollon, een dorp met karakter

Het plaatsje Villars-sur-Ollon ligt in het hart van de Zwitserse bergregio Alpes vaudoises en kenmerkt zich als karakteristiek en rustgevend. Dat laatste wordt met name onderstreept door de uitgebreide wellnessvoorzieningen die er zijn. De geschiedenis van het dorp gaat al een tijdje terug: al ruim 150 jaar is het op 1300 meter hoogte gelegen dorp een oord waar wintersporters maar al te graag vakantie komen vieren. Dat heeft te maken met de uitstekende skimogelijkheden, de aansluiting met skigebied Les Diablerets en bijbehorende gletsjer, maar ook vanwege de sfeer. Het straatbeeld wordt veelal bepaald door authentieke chalets, maar ook gezellig bars, restaurants en boetiekjes dragen bij aan die gemoedelijke ambiance.

Lees meer over het karakteristieke Villars-sur-Ollon
53806 -  (12)
© Alpes vaudoises, Olivier Fatzer

Optimale sneeuwzekerheid en een afwisselend piste-aanbod

Kom je om te skiën of snowboarden in Zwitserland, dan ben je in Villars-sur-Ollon van twee dingen verzekerd: sneeuwzekerheid en een divers aanbod aan afdalingen. Het skigebied Villars-Gryon-Diablerets-Glacier 3000 bestaat uit vier skigebieden die onderling verbonden zijn met elkaar en gezamenlijk meer dan 132 km aan pistes bieden. Dit aanbod is goed voor ieder type wintersporter. Zo kunnen de allerkleinsten hun hart ophalen bij de oefenpistes en speelweides in Villars, Gryon en Les Diablerets. Waaghalzen kunnen daarentegen zichzelf op de proef stellen op de hogergelegen pistes, zoals de gitzwarte Combe d’Audon of de lange Red Run, welke ruim 8 km lang is en zich over een hoogteverschil van 1700 meter uitstrekt. De optimale sneeuwzekerheid heeft het skigebied bovendien te danken aan Glacier 3000, een van de hoogste punten van Alpes vaudoises. Deze gletsjer maakt een wintersport in Villars mogelijk van november tot en met mei.

Ontdek het skigebied van Villars
53806 -  (13)
© Alpes vaudoises, Caroline Rossier

Kom tot rust in Les Bains de Villars

Wat is er nu beter dan na een volledige dag op ski's, je spieren te laten ontspannen in de spa? Precies, ook in Villars weten ze hoe fijn dat is. Om even helemaal van alle hectiek te ontsnappen kun je terecht in Les Bains de Villars. Hier vind je de rust, terwijl je omgeven wordt door een indrukwekkend schouwspel van de Vaudoiser Alpen. De gloednieuwe faciliteiten van het wellnesscomplex bestaan uit verschillende zwembaden, zowel binnenbaden als verwarmde buitenbaden. Maar ook kun je ontspannen in de hamams, sauna's, stoombaden en koudwaterbaden. Bovendien is er de mogelijkheid een massage te boeken, peeling- of andere schoonheidsbehandelingen te nemen. De wellness in Les Bains de Villars is voor iedereen vanaf 16 jaar toegankelijk, het zwembad is open voor de hele familie.

Bekijk de mogelijkheden in Les Bains de Villars
53806 -  (14)
© Alpes vaudoises, Olivier Fatzer

Ook langlaufers genieten hier met volle teugen

Een activiteit dat zonder meer je hoofd helpt leeg te maken is langlaufen, iets waar er ook genoeg mogelijkheden voor zijn tijdens een wintersport in Villars. In de regio ligt er meer dan 70 km aan loipes, dus aan keuze voor een mooie route geen gebrek. Aanrader vanuit Villars-sur-Ollon is de rondweg La Plâne - Coufin - La Place - Bois des Tines, een tocht die je de schilderachtige omgeving van het plaatsje op een mooie manier laat ontdekken. Deze route neemt je namelijk mee door besneeuwde naaldbossen, over plateaus en naar een aantal prachtige uitzichtpunten. In totaal ben je twee tot drie uur onderweg. Wil je het iets rustiger aan doen, dan is de 5 km lange route van Les Frasses naar Coufin ook een tip.

Extra tips voor je wintersport in Villars

Wil je alles uit je wintersport in Villars halen? Of dat nou skiën, wellness of andere activiteiten zijn, er nog een aantal tips voor je verblijf in Villars die je op je lijstje kunt zetten:

  • Naast het fijne skigebied en de wellness, is Villars ook een geliefde bestemming vanwege het weergaloze landschap waarin het ligt. Aanrader is dan ook om eens te voet op ontdekkingstocht te gaan. Je kunt prachtige winterwandelingen maken door de ongerepte natuur met uitzicht op zowel de karakteristieke houten chalets als de imposante bergketen die het dorpje omringt. Tip is de route van Villars (Rochegrise) naar La Verneyre- Le Golf, een tour die je in 6 km meeneemt door bossen en langs overweldigende uitzichten op de bergen, waaronder de Mont Blanc. Je eindigt de route bij een knusse hut waar je kunt opwarmen met een typisch Zwitserse specialiteit.
  • Lekker eten hoort net zo goed bij een fijne wintersport, en gelukkig weten ze daar in Zwitserland wel raad mee. Er zijn een flink aantal fijne restaurants te vinden, zowel in het dorp als op de berg. Zin in kaasfondue of echte raclette van de kaas die hier op de almweiden gemaakt wordt? Breng dan eens een bezoekje aan Restaurant du Roc 2000 of Auberge du Col de Soud. Overzicht van restaurants in Villars >
53806 -  (15)
© Alpes vaudoises, Olivier Fatzer


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Alpes vaudoises.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.