Skip to navigation Skip to main content
53907 - Hotels aan de piste: 8 accommodaties met ski-in ski-out (3)
© Summit Travel

Slepen met ski's, lange tochten afleggen op skischoenen om bij de lift te komen of eerst een opgepropt ritje in de skibus. Het hoort bij de wintersport, maar niet iedereen wordt er even vrolijk van. Gelukkig zijn er ook genoeg opties om dit te vermijden, bijvoorbeeld als je overnacht in een hotel aan de piste. Bij deze ski-in ski-out locaties klik je 's ochtends voor de deur in je ski's en stap je er daar 's middags ook weer uit. Ideaal! Op zoek naar een fijn hotel voor je volgende wintersport? Samen met Summit Travel hebben we acht fijne hotels aan de piste voor je op een rijtje gezet.

1. Hotel Dahu, Madonna di Campiglio

Op zoek naar een fijn hotel aan de piste in Italië? Dan is ski-in ski-out Hotel Dahu in Madonna di Campiglio een tip. Dit fijne 4-sterrenhotel is onlangs gerenoveerd en van alle comfort voorzien. Zo is er een spelletjeskamer en uitgebreide wellness met onder andere sauna's, jacuzzi en stoombad. Er zijn verschillende kamers te boeken en die beschikken allemaal over een eigen balkon. Hier geniet je van een schitterend uitzicht op de besneeuwde bergwereld en Brenta Dolomieten. Je verblijft op basis van halfpension, met 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds een diner van chef Giorgio en zijn brigade. Skiën doe je op de pistes van Campiglio Dolomiti di Brenta, onderdeel van het ruim 400 km aan pistes tellende Skirama Dolomiti. Een skigebied met uitdagende afdalingen, zoals de World Cup piste, maar ook met voldoende mogelijkheden voor beginners en kinderen. Aan goede berghutten geen gebrek en ook ben je hier aan het juiste adres voor gezellige après-ski na afloop. De skibestemming ligt op iets meer dan 1100 km rijden vanaf Utrecht.

Boek Hotel Dahu vanaf € 808,- per persoon met skipas
53907 -  (21)

2. Hotel Club Val Claret, Tignes

In de Franse skigebieden vind je ontzettend veel mogelijkheden voor accommodaties met ski-in ski-out. Zo ook in Tignes, waar de tweede tip uit dit lijstje te vinden is. Hotel Club Val Claret is een modern uitziend hotel aan de pistes van Tignes Val Claret, op ongeveer 1125 km rijden vanaf Utrecht. Wanneer je voor de deur je ski's onder hebt geklikt, is het een kleine 100 meter naar de skilift Tulfs en zo'n 300 meter naar de lift die toegang biedt tot de Grande Motte gletsjer. Tijdens je verblijf kun je alle 300 km aan pistes van het skigebied Tignes-Val d'Isère verkennen. Hotel Club Val Claret biedt verschillende kamertypes, voor twee tot vijf personen. Je verblijft hier op basis van all inclusive, met naast uitgebreide buffetten soms ook fondue en/of raclette avonden. Het hotel beschikt over allerlei faciliteiten, zoals een zwembad, sauna, animatieprogramma voor kinderen, een kinderclub, restaurant en bar. Ook zijn er geregeld avonden met livemuziek.

Boek Hotel Club Val Claret vanaf € 364,- per persoon met skipas
53907 -  (22)

3. Hotel Wirlerhof, Galtür

Op zoek naar een hotel aan de piste in een rustig dorp? Neem dan het luxe Hotel Wirlerhof in het Oostenrijkse Galtür eens onder de loep. Dit 4-sterren ski-in ski-out hotel ligt aan het eind van Paznaun, niet ver van het drukke en populaire Ischgl. Er heerst hier een serene rust en gemoedelijke sfeer. Dat laatste kenmerkt ook dit fijne verblijf, waar je overnacht op basis van halfpension. Alle kamers beschikken over een eigen balkon of terras en in de uitgebreide spa (van wel 800 m2) kun je na afloop van de skidag op en top ontspannen. Hier vind je onder andere een zwembad, sauna's en verschillende stoombaden. Liever nog even de gezelligheid opzoeken? Duik dan de bar in of drink een drankje in de Huber Stadl. Direct naast het hotel ligt de Alpkogelbahn, die toegang biedt tot een skigebied met ruim 40 km aan pistes. Skiën in Galtür betekent in alle rust van de pistes en het heerlijke uitzicht genieten. Hotel Wirlerhof ligt op 930 km rijden vanaf Utrecht.

Boek Hotel Wirlerhof vanaf € 527,- per persoon met skipas
53907 -  (23)

4. Hotel Sporting, Cavalese

Een ander fijn hotel aan de piste is het eenvoudige, maar comfortabele Hotel Sporting in Cavalese. Dit minder bekende skidorp is onderdeel van het skigebied Val di Fiemme & Obereggen (Dolomiti Superski) en biedt toegang tot ruim 100 km aan pistes. Hotel Sporting is een comfortabel 3-sterrenhotel, gelegen op 2000 meter hoogte. Na het ontbijt sta je zo op de pistes van de Alpe Cermis. Het hotel ligt niet alleen aan de piste, maar ook naast de lift. Bijzonder om te weten is dat je hier alleen met de gondel kunt komen. Je auto blijft dus de hele week beneden in de overdekte parkeerplaats van het centrum van Cavalese staan. Wil je een bezoek brengen aan het centrum, dan moet je dus ook met de gondel. Hotel Sporting beschikt over kamers voor twee tot vier personen en biedt faciliteiten als een speelkamer, tv-kamer en wellness met onder andere zwembad en sauna. Ook is er een miniclub voor kinderen van 17.00 tot 21.00 uur.

Boek Hotel Sporting inclusief skipas
53907 -  (24)
© Summit Travel

5. Das Hotel Panorama, Hasliberg

Het Zwitserse skigebied Meiringen-Hasliberg ligt niet ver van Interlaken en Brienz, op zo'n 850 km rijden vanaf Utrecht. De grote massa is hier nog niet neergestreken en van overvolle pistes of lange wachtrijen bij de skiliften is vrijwel nooit sprake. Een fijn hotel aan de piste met ski-in ski-out mogelijkheden is Das Hotel Panorama in Hasliberg. Dit hotel ligt naast de lift en aan de piste en biedt daarmee direct toegang tot de ruim 60 km aan pistes van het skigebied. Het 3-sterrenhotel is van alle gemakken voorzien. Overnachten kan in comfortabele kamers voor twee tot vier personen en voor families zijn er speciale familiekamers. Het hotel beschikt over een sauna met relaxruimte, een leesruimte, bar en restaurant. Je verblijft op basis van halfpension.

Boek Das Hotel Panorama vanaf € 420,- per persoon met skipas
53907 -  (25)

6. Hotel Laaxerhof, Laax

En van Hasliberg gaan we door naar het volgende hotel aan de piste in Zwitserland, te vinden in Laax. Hotel Laaxerhof ligt direct naast het dalstation van de Laax-Murschetg, onderaan de piste en op zo'n 900 km rijden vanaf Utrecht. Je hebt vanaf hier direct toegang tot de ruim 224 km aan pistes van het skigebied Flims Laax Falera. In deze veelzijdige skibestemming is het aantal rode en blauwe pistes bijna gelijk verdeeld, met daartussen een aantal pittige zwarte afdalingen. Aan fijne berghutten geen gebrek en ook buiten het skiën om hoeft niemand zich hier te vervelen. Hotel Laaxerhof is geclassificeerd met vier sterren, heeft een traditionele inrichting en beschikt over allerlei faciliteiten. Zo is er een wellness met binnenzwembad, sauna en jacuzzi voor ontspanning, is er een speelkamer waar de kids uren kunnen spelen en kun je hier zelfs terecht voor kinderopvang. Je verblijf is op basis van halfpension, met 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds een 4-gangen diner.

Boek Hotel Laaxerhof vanaf € 710,- per persoon met skipas
53907 -  (26)

7. Hotel Silvretta, Kappl

Nog een fijn hotel aan de piste in het Oostenrijkse Paznaun is te vinden in Kappl. Dit gemoedelijke dorpje ligt zo'n 10 km voor het bekende Ischgl en is vooral geliefd bij gezinnen. Kappl heeft een eigen skigebied met net iets meer dan 40 km aan pistes, die dankzij de ligging op een zuidhelling heerlijk zonnig zijn. Hotel Silvretta ligt net buiten het centrum, direct aan de piste en op ongeveer 500 meter afstand van de Diasbahn. De skibus stopt voor de deur, dus zelfs als je een dag wilt skiën op de pistes van Ischgl hoef je niet met je materiaal te slepen. In dit gemoedelijke 3-sterrenhotel verblijf je op basis van halfpension en bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje. Na afloop van de skidag kun je iets drinken in de bar of het café, maar ook relaxen in de sauna of infraroodcabine behoort tot de mogelijkheden. Het hotel ligt op iets meer dan 900 km rijden vanaf Utrecht.

Boek Hotel Silvretta vanaf € 643,- per persoon met skipas
53907 -  (27)

8. Hotel Club Le Terra Nova, La Plagne

We sluiten dit lijstje hotels aan de piste af met Hotel Club Le Terra Nova in La Plagne, gelegen op een kleine 1100 km vanaf Utrecht. Dit moderne hotel ligt in Centre La Plagne en biedt ideale ski-in ski-out mogelijkheden midden in het skigebied. Niet alleen verblijf je hier aan de piste, maar ook naast de lift. Je staat na het ontbijt dus zo op de pistes van Paradiski, waar je meer dan 400 km aan afdalingen tot je beschikking hebt. Hotel Club Le Terre Nova beschikt over 119 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen, en die hebben niet allemaal een balkon. Qua faciliteiten vind je hier een bar, restaurant met panoramisch uitzicht, biljarttafel en sauna met fitnessruimte. Zowel voor kinderen als voor volwassenen zijn er diverse animatieprogramma's en voor kids t/m 17 jaar zijn er kinderclubs. Het verblijf is op basis van halfpension 'Liberté', wat betekent dat je elke dag kunt kiezen of je voor de lunch of het diner gaat. Je krijgt bij aankomst een welkomstdrankje.

Boek Hotel Club Le Terra Nova vanaf € 338,- per persoon met skipas

Dit blog is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Hotel Dahu in Madonna di Campiglio image widget

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.