Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: voorlopig veel zonneschijn

53906 - Alpenweer: voorlopig veel zonneschijn (3)

In tegenstelling tot vorige week is het inmiddels rustig weer in de Alpen met veel zonneschijn. Door de vele verse sneeuw is het momenteel genieten geblazen op de pistes. Overdag dooit het eerst licht, maar de temperatuur gaat later deze week omlaag. Richting de feestdagen kan het twee kanten op. Wanneer we een noordelijke stroming krijgen behoort verse sneeuw tot de mogelijkheden en anders blijven we het huidige stabiele weerbeeld houden.

Lokaal wat sneeuw in Oostenrijk

Vorige week is overal in de Alpen veel sneeuw gevallen, lokaal zelfs een ruime meter. Daardoor zijn de pistecondities op de meeste plaatsen erg goed. Er hangt een groot hogedrukgebied boven Centraal Europa en op de meeste plaatsen blijft het deze week droog. Oostenrijk vormt hier een uitzondering op. Aan de noordkant kan op donderdag en vrijdag wat lichte sneeuw vallen. Er wordt hooguit 5 of 6 cm verwacht en dan alleen in de oostelijke delen van Tirol. Het nulgradenniveau loopt uiteen van 600 tot 800 meter in Salzburgerland tot 1400 meter in Vorarlberg. In de overige wintersportlanden blijft het de rest van de week droog. Het is vrij rustig met in sommige dalen mist en lage bewolking. Hoger in de bergen schijnt de zon volop. De temperatuur ligt eerst vrij hoog met overdag lichte dooi. Gelukkig is de lucht droog en vriest het 's nachts wel, waardoor de sneeuw hier niet al te veel onder lijdt.

Koudere lucht op komst

Tot en met vrijdag verandert er weinig in het Alpengebied. Het blijft veelal droog. In het weekend zien we vanuit het oosten koudere lucht over de Alpen stromen. In de Frankrijk blijft het nulgradenniveau overdag nog vrij hoog, rond de 2000 meter op zondag. In Oostenrijk wordt het gevoelig kouder met overdag lichte vorst boven de 600 tot 800 meter. Richting de kerst lijkt het overal kouder te worden in de Alpen, maar voorlopig wordt amper verse sneeuw verwacht, want de luchtdruk blijft erg hoog.

Boek je wintersport vanaf € 141,- per persoon met skipas
53906 -  (6)
Sillian
53906 -  (7)
Alpe d'Huez
AlpeDhuez
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.