Skip to navigation Skip to main content
53904 - 5 tips voor een wintersport in Gurgl (3)
© Ötztal-Tourismus, Rudi-Wyhlidal

Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en wordt ook wel de 'Diamant van de Alpen' genoemd. En het mag gezegd worden, Gurgl is schitterend! De unieke ligging, de sneeuwzekerheid en het uitgebreide piste-aanbod maken deze bestemming extra bijzonder. Door de hoogte is Gurgl ieder winterseizoen weer een van de eerste niet-gletsjerskigebieden waar geskied kan worden. In dit weblog hebben we 5 tips voor een wintersport in Gurgl voor je op een rijtje gezet.

Gurgl, een 24 karaat bestemming

Iedere wintersporter voelt zich thuis in Gurgl. Deze unieke bestemming onderscheidt zich binnen het Ötztal door de veelzijdigheid en de rust. Wintersporters van iedere leeftijd zullen zich hier vermaken. Zo kun je prima met meerdere generaties op wintersport naar Gurgl. Obergurgl is een sfeervol skidorp met een gezellig centrum en een internationale uitstraling. Hochgurgl ligt aan de andere zijde van het skigebied en is een hoteldorp met accommodaties aan de piste. Hier kun je skiën tot aan de voordeur! De ligging van Gurgl te midden van het berglandschap is adembenemend, en hierdoor ga je nog beter begrijpen waarom men hier over de 'Diamant van de Alpen' spreekt!

 

Meer informatie over een wintersport in Gurgl

53904 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/827bac3069e440725298154e47761dde697f5b1b36f53eba.jpeg (4)
De pistes van Gurgl zijn sneeuwzeker en spreken iedere skiër aan (© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal )

1. Maak gebruik van de nieuwe Rosskarbahn

Skigebied Gurgl is constant in ontwikkeling. Zo is er afgelopen zomer gewerkt aan de komst van de nieuwe Rosskarbahn. Voortaan stap je niet meer in een 4-persoons stoeltjeslift, maar in een moderne 10-persoons gondel. De Rosskarbahn bestaat uit twee secties, die apart van elkaar kunnen draaien. Wanneer het bovenop de berg te hard waait, kan het onderste deel van de lift toch gewoon blijven draaien. Een ander groot voordeel is dat niet-wintersporters nu ook de Festkogel Alm kunnen bereiken.

2. Plezier maken op de Funmountain Obergurgl

Een wintersport met de familie is überhaupt al een feest, maar op de Funmountain Gurgl is skiplezier helemaal verzekerd. Niet alleen kinderen komen hier met een grote glimlach naar beneden, volwassenen ook! De Funmountain Gurgl bestaat uit de Funslope Hochgurgl, Familypark Obergurgl, Funcross Obergurgl en de Audi Quattro Funslope Obergurgl. Ieder onderdeel is het bezoeken waard. Leuk weetje is dat alle onderdelen van de Funmountain worden geshaped door vrouwen.

3. Bezoek het Top Mountain Motorcycle Museum

Het Top Mountain Motorcycle Museum werd in januari 2021 compleet verwoest door een verschrikkelijke brand. Inmiddels is het museum uit zijn as herrezen en heeft het een nieuw concept gekregen. Er is meer ruimte (2000 m2) en er zijn nieuwe, leuke extra's. Gelukkig kun je hier nog altijd bijzondere oldtimers bewonderen, in de tentoonstellingsruimte van 4500 m2. Ook mag je tegenwoordig op diverse motoren zitten en kun je de 4D bioscoop bezoeken. Een bezoek aan het Top Mountain Motorcycle Museum is om meerdere redenen een bijzondere ervaring!

53904 -  (8)
Het Top Mountain Motorcycle Museum is inmiddels compleet herbouwd (© Ötztal Tourismus, Alexander Lohmann)

4. Doe mee aan het First Line Event

Houd jij ervan om iedere ochtend als eerste op de piste te staan? Dan moet je hoe dan ook meedoen aan het First Line Event! Vanaf februari is het mogelijk om samen met een gids als eerste de piste op te gaan. Dat worden hoe dan ook de fijnste afdalingen van de dag! Je gaat onder andere naar de Festkogel en Hohe Mut. Wanneer de benen beginnen te branden en de maag begint te knorren is het tijd voor een uitgebreid ontbijt bij de Hohe Mut Alm.

5. Ga schaatsen, rodelen of ontspannen

In Gurgl is het beslist geen straf om de ski's een middagje te laten staan. Er is nog zoveel meer te doen! Wie toe is aan ontspanning kan voor wellness terecht bij een van de vele hotels. Geniet van een duik in het warme water of een heerlijke massage. Wie nog energie over heeft kan gaan rodelen of schaatsen. Bij het bergstation van de Hochgurglbahn start een 3 km lange rodelbaan. In Obergurgl vind je een ijsbaan, die ook in de avonduren is verlicht. Een andere leuke tip is een bezoek aan Naturpark Infopoint Hohe Mut. Overige winteractiviteiten in Gurgl >

53904 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/827bac3069e440725298154e47761dde697f5b1b36f53eba.jpeg (5)
Liefhebbers van wellness zitten in Gurgl helemaal goed (© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal )

Accommodaties aan de piste

Gurgl beschikt over 112 km aan pistes en jaarlijks is het een van de eerste niet-gletsjerskigebieden waar weer geskied kan worden. Dankzij de hoge ligging, met pistes tussen de 1800 en 3080 meter, profiteren ze hier van een zeer lang skiseizoen. Wachttijden komen vrijwel niet voor bij de 25 skiliften. Groot voordeel van een wintersport in Gurgl is dat veel accommodaties direct aan de piste liggen. Naar je hotel kunnen skiën is een enorme luxe. Obergurgl en Hochgurgl beschikken over een groot aanbod van 4- en 5-sterrenhotels en het voorzieningenniveau ligt hoog. Een fijne accommodatie aan de piste is hier zo gevonden.

 

Boek hier je verblijf in Gurgl

53904 -  (9)
Extra tip: bezoek de Top Mountain Star hoog boven Hochgurgl. ( © Ötztal Tourismus, Alexander Lohmann )

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gurgl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.