Skip to navigation Skip to main content

Unieke logeeradressen in Frankrijk

53903 - Unieke logeeradressen in Frankrijk (3)
© Isère Tourisme, Images et Reves

Mooi en leuk overnachten tijdens je wintersport in Frankrijk is voor veel wintersporters net zo belangrijk als lekker kunnen skiën. Het is immers vakantie, dus mag het allemaal wel een beetje comfortabel, stijlvol en misschien zelfs een tikkeltje luxe. In dit blog delen we een aantal unieke logeeradressen in Frankrijk met je, allemaal gelegen in de schitterende regio Isère. Deze skiregio barst van de authentieke wintersportplaatsen en bijzondere accommodaties, die we eigenlijk niet voor onszelf kunnen houden. Van slapen in een boomhut tot wakker worden met een overweldigend uitzicht... Deze unieke logeeradressen in de Franse Isère maken je wintersport in Frankrijk gegarandeerd onvergetelijk!

Wintersport in de Isère in Frankrijk

In tegenstelling tot veel Franse wintersportresorts, zijn de skibestemmingen in de Isère karakteristiek en vol authenticiteit. Houten chalets, verzamelingen van rustieke huizen die tegen berghellingen aan gebouwd zijn en prachtige accommodaties voor een aangenaam verblijf. Daarmee zet Isère zichzelf op de kaart als een van de mooiste regio's om te skiën in de Franse Alpen. In totaal zijn er 22 bestemmingen in dit departement waar je kunt verblijven, die verbonden zijn met schitterende skiresorts waar honderden kilometers aan pistes liggen, zoals Les 2 Alpes en L'Alpe d'Huez. In de dorpjes ligt een verscheidenheid aan accommodaties waar een aantal hele bijzondere tussen zitten. Te mooi om niet te delen en absoluut aan te raden als je je wintersport in Frankrijk extra bijzonder wilt maken. Welke van deze unieke logeeradressen in Frankrijk komt op jouw lijstje als je gaat skiën in de Isère?

 

Alles over een wintersport in de Isère

53903 -  (11)
© Isère Tourisme

1. Overnacht in een boomhut

Unieker dan dit wordt het misschien wel niet. In Saint-Pierre de Chartreuse staan twee boomhutten waar je midden in de natuur overnacht en ontwaakt in een besneeuwde bergwereld. Reken er maar op dat je 's avonds overweldigd wordt door een romantische zonsondergang gevolgd door een fonkelende sterrenzee, want de hutten staan midden in het rustige natuurpark van de Chartreuse. Zodra je wakker wordt klik je meteen je ski's aan en sta je binnen no time in het dromerige skigebied Cœur de Chartreuse. In de hut 'Cabane La Trafolle' kun je met maximaal zes personen overnachten, in 'Cabane La Bordée' met vier. De boomhutten zijn van alle gemakken voorzien, luxe ingericht en beschikken zelfs over een raclette-grill.

Bekijk alle bijzondere accommodaties in de Isère
53903 -  (12)
© Isère Tourisme, D. Boudin

2. Duurzaam verblijven in Villard-de-Lans

Of je nu op zoek bent naar een fijn hotel of appartement, 4-sterren Hôtel Le Val Lachard biedt uitkomst: de kamers in dit hotel kunnen worden omgetoverd tot appartement. En dat terwijl een verblijf hier altijd gelijk staat aan duurzaam overnachten, want dat is iets wat bij deze accommodatie hoog in het vaandel staat. Vroeger diende het als boerderij, tegenwoordig is het een energiezuinige, luxueuze accommodatie midden in de frisse berglucht van natuurpark Vercors. En die berglucht kun je altijd opsnuiven, want het hotel wordt continu geventileerd. Dit is een uniek systeem dat bijdraagt aan de gezondheid, waardoor je na je wintersport in Isère als herboren terugkeert. Hôtel Le Val Lachard ligt op een idyllische locatie bij het skigebied Villard-de-Lans / Corrençon-en-Vercors.

3. Les Chalets de Pré Genty in Oz-en-Oisans

Aanrader voor een verblijf in het sfeervolle Oz-en-Oisans, zijn de chalets van Pré Genty. Zowel voor een romantische trip als voor een gezellige vakantie met de familie of vrienden. Er zijn acht ruime chalets die beschikken over een heerlijke sauna, jacuzzi en/of hammam, ideaal om even tot rust te komen. Vanaf de accommodaties heb je een waanzinnig uitzicht op het Belledonne massief en bevind je je bovendien op een perfecte locatie tussen het dorp en het skigebied in. De chalets zijn knus en sfeervol ingericht, ondanks dat sommige wel 375 m² zijn. Een prachtige plek voor een fijne wintersport in de Franse Isère!

53903 -  (13)
© Isère Tourisme, Images et Reves

4. Stijlvol genieten in Villard-Reculas

Je ogen uitkijken bij een prachtig winters plaatje geheel in stijl, doe je als je overnacht in de appartementen van Chalet l'Ardoisière in Villard-Reculas. Deze behoren zonder meer tot de unieke logeeradressen in Frankrijk vanwege de mooie ligging, maar ook door de elegante inrichting en fijne voorzieningen. De chalets zijn ruim van omvang en bieden plaats aan wel 8 tot 12 gasten. Een perfecte locatie voor een familiewintersport in de Isère, want voor de kids is er bijvoorbeeld een speelruimte, terwijl volwassenen volop ontspannen in de sauna en hammam. De aankleding van de appartementen is strak en trendy, maar dat doet niets af aan de knusse sfeer. Het is er ontzettend gezellig én je hebt vanaf hier geweldige uitzichten op de omliggende sneeuwwereld. Vanuit je bed de piste op kan hier ook, want vanaf de chalets heb je bovendien directe toegang tot de 250 pistekilometers van L’Alpe d’Huez Grand Domaine.

53903 -  (14)
© Isère Tourisme

5. Chalet Auris, een natuurhuisje in Auris-en-Oisans

Nog zo'n prachtige accommodatie die een rustige ligging kent, is Chalet Auris. Hoewel het een natuurhuisje genoemd wordt, ligt het chalet midden in het dorp maar profiteert het ondanks dat toch van een serene ligging. Wat ooit een oude graanschuur was, is nu volledig omgetoverd tot ruime accommodatie waar je met tot wel 20 personen kunt overnachten. Het is een chalet, maar tijdens je verblijf geniet je van een hotelservice van uitmuntende kwaliteit. Er zijn vier slaapkamers met eigen badkamer en kom je met een grote groep, dan heb je nog eens vier slaapkamers tot je beschikking. Iedere ochtend is het genieten met een uitgebreid ontbijt met onder andere verse baguettes en soms zelfs pannenkoeken. 's Middags word je verwelkomd met heerlijke snacks en iedere avond wordt er uitgebreid gekookt. Volledige comfort, dus!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Isère Tourisme.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.