Skip to navigation Skip to main content

Sla deze berghutten niet over als je in SkiWelt op wintersport bent

53879 - Sla deze berghutten niet over als je in SkiWelt op wintersport bent (3)
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Peter von Felbert

Huttentips voor je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental! Waar je lekkere Kaiserschmarrn kunt bestellen, heerlijk op het zonneterras kunt relaxen, een stevige schnitzel kunt eten of gezellig een Große Weiße kunt drinken om de dorst te lessen? Van het enorme aanbod aan kneuterige berghutten in het Oostenrijkse skigebied, geven wij je een aantal leuke tips voor een pauze (of twee) tijdens je skidag. Sla deze berghutten niet over als je in SkiWelt op wintersport bent en geniet van heerlijke Tiroolse gezelligheid. Welke hut is jouw favoriet?

Ruim 80 hutten met 'oergezellig' op de gevel geschreven

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een van de meest geliefde skigebieden in Oostenrijk en dat is niet voor niets. Het enorme aantal pistekilometers (288!), de uitstekende faciliteiten en de sfeervolle dorpjes maken het een bestemming voor iedereen. Tel daar ruim 80 berghutten door het hele skigebied bij op, en je begrijpt waarom veel wintersporters hier keer op keer terugkeren. Elke pauze bij een andere fijne hut beleven kan makkelijk en bovendien staat bij iedere gelegenheid 'gezellig' zowat op de deur geschreven. Dit komt omdat de meeste hutten hier door families gerund zijn en daardoor kleinschalig zijn gebleven. Geen onpersoonlijke selfservice-restaurants, maar authentieke en gemoedelijke bergrestaurants en -café's waar de gerechten met liefde worden gemaakt. En dat proef je. Welke hutten mag je niet overslaan tijdens je wintersport in SkiWelt? Wij hebben een selectie gemaakt!

53879 -  (12)
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Peter von Felbert

1. Kaiserlounge

Keizerlijk genieten van je wintersport in SkiWelt doe je als je pauzeert bij de KaiserLounge in Ellmau. Het bergrestaurant beschikt over een prachtig terras waar je kunt lunchen met de zon op je gezicht, maar ook over ligbedden om helemaal op en top te ontspannen tussen het skiën door. Er worden heerlijke gerechten geserveerd en daarbij horen uiteraard uitstekende wijnen. Ook leuk: je kunt 's ochtends de dag starten op de berg met een ontbijtbuffet vanaf 09.00 uur. Je vindt de KaiserLounge direct bij het bergstation van de Hartkaiserbahn.

2. Jausenstation Hollenauer Kreuz

Ski je de blauwe piste naar het dal van Astberg/Going en ben je toe aan een pauze? Stop dan even bij Jausenstation Hollenauer Kreuz. Hier worden huisgemaakte Strudels en taarten geserveerd die met heel veel liefde gemaakt zijn. Je kunt er heerlijk op het terras zitten bij mooi weer, er is ruimte genoeg. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Wilder Kaiser! Dat is lekker pauzeren.

3. Brantlalm

Tiroolse specialiteiten in een knusse berghut? Kneuteriger kun je het niet krijgen! Bij de Brantlalm in Brixen im Thale kun je van die sfeer proeven. Lekker warm binnen of buiten met de zon op je gezicht. Dat vooral regionale producten gebruikt worden is voor de hut erg belangrijk en dat merk je ook aan wat er op de kaart staat. Vlees komt veelal van de eigen boerderij en de melk en kaas worden geproduceerd in een van de boerderijen in Westendorf. Die Käsespätzle smaakt daardoor gegarandeerd nog lekkerder!

53879 -  (13)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Mathäus Gartner

4. Gipfelalm Hohe Salve

Een van de hutten die je absoluut niet mag overslaan tijdens je wintersport in SkiWelt is Gipfelalm Hohe Salve. Dit restaurant ligt op de top van de 1829 meter hoge Hohe Salve. Vanaf hier heb je een onovertroffen panoramisch uitzicht op de omliggende bergwereld, bestaande uit meer dan 70 drieduizenders. En alsof dat niet al waanzinnig genoeg is, kun je ook nog eens op een bijzondere manier van dit uitzicht genieten. Het restaurant beschikt namelijk over een ronddraaiend panoramaterras waardoor je tijdens je pauze kunt genieten van een adembenemend 360-graden uitzicht. Gipfelalm Hohe Salve serveert Tiroolse specialiteiten, maar ook internationale gerechten en huisgemaakte taarten. Genieten!

5. Platzhirsch

Een van de tips in SkiWelt voor een gezellige pauze tussen het skiën door is restaurant Platzhirsch. Relax hier lekker op het zonneterras aan een tafeltje of plof neer in een van de ligbedden buiten. Er is de mogelijkheid om wat te eten maar je kunt ook gewoon gezellig een biertje drinken, want de hut staat bekend om de bruisende sfeer. Je vindt de berghut aan de kant van Scheffau en kunt het bereiken via piste nummer 66.

6. Sonnalm

Ook de Sonnalm in Westendorf is een aanrader om even een stop te maken. Traditioneel, knus en sfeervol, zo kun je de hut wel omschrijven. De door een familie gerunde hut serveert enkel smakelijke gerechten die met zorg bereid zijn. Je kunt er heerlijk zitten op het terras, maar mocht het koud zijn dan kun je ook binnen bij de open haard even bijkomen met iets lekkers. Bestel hier vooral een Tirol Gröstl, een overheerlijke aanrader voor als je niet kunt kiezen. De Sonnalm is eenvoudig bereikbaar en ligt naast het middenstation van de Alpenrosenbahn, direct aan de dalafdaling.

53879 -  (14)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, evenproductions

7. Bar & restaurant Hexenalm

In Söll vind je restaurant Hexenalm en dat is zeker een van de berghutten die je niet wilt overslaan als je op wintersport bent in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De oergezellige hut ligt direct bij het dalstation van Hochsöll. Je kunt er niet alleen lekker eten, maar ook drankjes drinken na afloop van je skidag en bovendien is het ook mogelijk om er te overnachten. Probeer de verse Hexenpizza uit de oven of geniet van een van de andere huisgemaakte lekkernijen.

8. Kraftalm

Al sinds 1909 verwelkomt de Kraftalm in Itter gasten en heeft, ondanks een nieuw trendy jasje, nog altijd de oorspronkelijke charme bewaard. De hut heeft een prachtige strakke look maar heeft wel die oude traditionele sfeer behouden. Het stokje van het runnen van de alm wordt al vier generaties lang overgedragen en omdat het in dezelfde familie is gebleven, hangt hier echt een gemoedelijke ambiance. Datzelfde geldt voor het geheime familierecept voor Apfelstrudel, dus het is aan te raden die zeker te proberen. Overigens kun je er niet alleen lekker eten, maar ook in luxe overnachten en er is een schitterende spa om het plaatje compleet te maken. De Kraftalm ligt bij het middenstation van Salvista.

53879 -  (15)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.