Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Pilat piste in Ortisei opent vandaag na meer dan 25 jaar

53877 - Nieuwe Pilat piste in Ortisei opent vandaag na meer dan 25 jaar (3)
© DOLOMITES Val Gardena Marketing

Wintersporters die in het skigebied van Val Gardena skiën of er van plan zijn naartoe te gaan, hebben er vanaf vandaag een piste bij. Vanaf heden is namelijk de piste Pilat in Ortisei officieel geopend. Dat is een historisch moment, want de piste was meer dan 25 jaar niet meer in gebruik.

Na jaren van plannen en twee jaar vol intensieve werkzaamheden, is vandaag de dag dat de Pilat piste in gebruik genomen wordt. De voormalige skiroute start vanaf en bergstation van de gondel die vanuit Ortisei/St. Ulrich toegang biedt tot de pistes op de Mont Sëuc en de Seiser Alm. Het is een piste die rijk is aan bochten, dwars door het bos loopt en een prachtig uitzicht op het hele dal biedt.

Rode en zwarte afdaling

De hoofdpiste is 4,7 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 778 meter. Deze hoofdpiste heeft een gemiddelde helling van 17% en wordt met rode pistepalen gemarkeerd. In het midden is het mogelijk om een deel over de zwarte 'Direttissima' variant te skiën. Dit deel van de afdaling is technischer en een stuk moeilijker en heeft een maximaal hellingspercentage van 60%. Deze variant wordt dus enkel aangeraden aan vergevorderde skiërs.

53877 -  (6)
Hier zie je de nieuwe Pilat piste, die eerder niet te zien was op de pistekaarten (© DOLOMITES Val Gardena Marketing)
Hier zie je de nieuwe Pilat piste, die eerder niet te zien was op de pistekaarten (© DOLOMITES Val Gardena Marketing)

Belangrijk voor het dorp

De afdaling naar het dorp is een zeer belangrijke voor de bestemming. Het is op deze manier namelijk mogelijk om van de Seiser Alm naar Ortisei terug te keren op een prachtige piste met een heerlijk panorama. De voorzitter van de plaatselijke VVV, Ambros Hofer, noem het 'zeker een belangrijke mijlpaal voor het wintertoerisme in Ortisei.' In totaal heeft de aanleg van de piste en de kunstmatige besneeuwing ongeveer 10 miljoen euro gekost.

De Pilat in Val Gardena is trouwens niet de enige nieuwe piste dit jaar. Ook de La Ria piste in Selva/Wolkenstein is nieuw.

53877 -  (7)
De Pilat in Ortisei (© DOLOMITES Val Gardena Marketing)
De Pilat in Ortisei (© DOLOMITES Val Gardena Marketing)

Wintersport in Val Gardena

Val Gardena is een schitterend dal in Zuid-Tirol, midden in de machtige bergwereld van de Dolomieten. Vanuit de drie dorpen Ortisei, Santa Christina en Selva heb je toegang tot een skigebied met zo'n 175 km aan pistes. Die bevinden zich aan weerszijde van het dal en zijn vanuit alle dorpen toegankelijk. Tel je daar ook alle verbindingen met de naburige dalen Val di Fassa, Arabba en Alta Badia bij op, dan kom je al snel op meer dan 500 km aan afdalingen. Allemaal toegankelijk met een skipas, de Dolomiti Superski skipas. Val Gardena biedt de mogelijkheid tot het skiën van prachtige tochten, zoals de befaamde Sellaronda, er zijn ontzettend veel leuke berghutten voor een pauze en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Wil je optimaal van het zicht op de Dolomieten genieten? Zet deze pistes met de mooiste uitzichten in Val Gardena dan maar op je lijstje!

1220 - Winter - Mike

Over Mike

Mike is al jaren werkzaam in de wintersportbranche. Je kent hem niet alleen van z'n geschreven verhalen, maar ook van de video's die je voorbij zien komen. Hij staat veel voor, achter en naast de camera. Misschien herken je z'n stem van 24 UUR IN en de Snowplaza live-uitzendingen op Facebook of heb je hem voorbij zien komen op beeld.