Skip to navigation Skip to main content
53822 - 10 redenen waarom het Brixental een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen is (3)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Mathäus Gartner

Voor wie op zoek is naar een wintersportbestemming voor het hele gezin, met eindeloze mogelijkheden zowel op als buiten de pistes, is het Brixental het antwoord. Vanuit hier heb je niet alleen honderden kilometers aan piste tot je beschikking, de voorzieningen voor families met kinderen zijn ontzettend uitgebreid. Twee belangrijke redenen waarom families hier graag komen. Wat de Oostenrijkse wintersportregio zo geliefd maakt? Dit zijn 10 redenen waarom het Brixental een ideale bestemmingen is voor een wintersport met kinderen!

1. Familievriendelijke dorpjes om te verblijven

Precies tussen twee van de grootste Oostenrijkse skigebieden, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en KitzSki, ligt het Brixental, met drie fijne dorpjes. Brixen im Thale, Westendorf en Kirchberg ademen gezelligheid en gastvrijheid en zijn stuk voor stuk leuk om in te verblijven. Vooral Brixen im Thale heeft een familievriendelijk karakter met een groot aantal door families gerunde herbergen, hotels en pensions, iets wat de gemoedelijkheid ten goede komt. Bovendien overnacht je in dit dorpje echt midden in het Brixental en profiteer je ook nog eens van de ideale ligging.

Op wintersport met de familie in het Brixental

2. Enorm aanbod aan brede blauwe pistes

Met een totaalaantal van 522 km aan pistes in de skigebieden, hoef je je geen zorgen te maken over afwisseling en het aanbod aan mooie afdalingen. Vooral de glooiende blauwe pistes spreken families met kinderen aan, en daarvan vind je er heel veel in beide skigebieden. Dat kan ook bijna niet anders met zo'n groot piste-aantal. Deze brede hellingen bieden de perfecte omstandigheden om in alle rust de pizzapunt tot in perfectie te oefenen of die bochten parallel te maken. En ben je met de hele familie, dan zijn er natuurlijk ook genoeg uitdagende afdalingen voor de meer gevorderde wintersporter.

53822 -  (9)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Mathäus Gartner

3. Kinderland direct in het dorp

Overnacht je in Westendorf tijdens je wintersport in het Brixental? Dan vind je direct in het centrum van het dorp een oefenweide waar kinderen kunnen kennismaken met de sneeuw op laagdrempelig niveau. Hier zijn twee oefenliften waar geheel gratis gebruik van kan worden gemaakt. Je hoeft er dus niet eerst de berg voor op, maar meteen in het dal kunnen de kids spelenderwijs leren skiën op welk moment dan ook. Bovendien heeft het kinderland aansluiting met de overige pistes van SkiWelt.

4. Heel veel leuke skischolen met nog leukere leraren

Skiles nodig tijdens je wintersport in het Brixental? Er is een ruime keuze aan skischolen, zodat ieder kind of volwassene bij een passende school de beginselen van het skiën onder de knie kan krijgen of de techniek kan bijspijkeren. Er zijn zowel in Westendorf als Kirchberg en Brixen im Thale skischolen met veel uitstekend opgeleide en vooral enthousiaste skileraren. Deze bieden lessen in meerdere talen en doorgaans zijn er ook veel Nederlandstalige instructeurs om het allemaal net even wat makkelijker en leuker te maken.

5. Fun op de skilines en kinderparcoursen

Of je nu de pistes van SkiWelt gaat ontdekken of de hoeken van KitzSki gaat verkennen, je komt in beide resorts verschillende skilines en parcoursen tegen. En juist die afdalingen maken skiën met kinderen net even leuker. Op de skilines kun je je snelheid meten en erachter komen wie van de familie er met de eer van snelste skiër van door mag kan. Maar ook kun je je kunsten laten vastleggen om daarna je persoonlijke afdaling te kunnen terug kijken. Je vindt een van de skilines in Brixen im Thale bij Filzboden (7), maar ook in het skigebied bij Kirchberg liggen diverse punten om het op te nemen tegen je familie.

53822 -  (10)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Mathäus Gartner

6. Voordelig skiën met de Familie-skiweken

Een van de redenen waarom het Brixental een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen is, is omdat je er kunt genieten van een betaalbare vakantie. Tijdens de Familie-skiweken kun je voordelig op wintersport met het gezin, waarbij kinderen tot 15 jaar gratis skiën. Ook skipassen voor volwassenen zijn verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief. De Familie-skiweken vinden enkel op bepaalde momenten in het skiseizoen plaats en zorgen ervoor dat een wintersport goedkoper dan ooit is.

Meer over de Familie-skiweken

7. Je kunt onbeperkt rodelen

Onlosmakelijk verbonden met een familiewintersport is rodelen, en in het Brixental kun je dan ook onbeperkt genieten van avonturen op een slee. De rodelbanen hier zijn volledig gratis toegankelijk, waardoor kids die er geen genoeg van kunnen krijgen eindeloos hun gang kunnen gaan. In het Brixental vind je drie verschillende banen: een blauwe, een rode en een zwarte, dus je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt. Alle drie de banen lopen langs gezellige berghutten waar je even kunt stoppen om op te warmen met iets lekkers, alvorens je je weg roetsjend vervolgt.

8. Hoogtepunt voor kids is het iglo-dorp

Dat het Brixental een ideale bestemming is voor een wintersport met kinderen, blijkt wel uit de verschillende highlights die er zijn voor families. Een van die hoogtepunten is het iglo-dorp in SkiWelt, met een waanzinnige verzameling van 18 iglo's die je van binnen kunt bewonderen. Hier stap je binnen in een ijswereld die getransformeerd is tot bar, restaurant, hotel of kerk. Naast dat je ijsdrankjes kunt drinken, is het leuk om de tentoonstellingen te bekijken of te dineren in de bijzondere ijsomgeving.

53822 -  (11)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Mathäus Gartner

9. Uitstekende kinderopvang mogelijk

Ga je met kleintjes op vakantie? Speciaal voor de allerkleinsten die nog niet op skietjes staan zijn er uitstekende mogelijkheden voor kinderopvang in het Brixental. Kinderen van 1 tot 3 jaar oud kunnen terecht bij de opvang in Kirchberg, waar ze van maandag tot en met vrijdag in de ochtenduren verzorgd kunnen worden. De kosten bedragen € 30,- per kind per dag.

10. Ruime keuze uit fijne gezinsaccommodaties

Een van de belangrijkste dingen voor een familievakantie is verblijven een fijne accommodatie en en dat is ook absoluut een van de redenen waarom het Brixental een heerlijke bestemming voor een wintersport met kinderen is. Het Oostenrijkse dal telt namelijk een groot aantal familieaccommodaties die gecertificeerd zijn op gezinsvriendelijkheid. Of je nu graag overnacht in een hotel, pension of appartement, veel accommodaties zijn ingericht voor families en zorgen er daarom voor dat je in alle comfort verblijft tijdens je wintersport. Het ontbreekt je hier aan niets!

Bekijk de gecertificeerde gezinsaccommodaties in het Brixental

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen-Brixental.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.